Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2013

Oppskrift; grønnsaksgrateng med karbonadedeig

Oppskrift; grønnsaksgrateng med karbonadedeig
Hei, og god søndags ettermiddag ? I går kveld laga eg middag til familien ut fra fantasien og det eg hadde tilgjengelig, og resultatet blei en tasty grateng i fire lag – kjøttsaus, sjampinjong, blomkål- og potetmos og tilslutt friske grønnsaker og ost. Gratengen inneholder masse "skjulte" grønnsaker, faktisk i alle fire lagene – derfor grønnsaksgrateng –
Etter steiking. Den blei relativ høg så her var det masse mat! Blomål- og potetmos Ca. 1/3 blomkål og 2/3 poteter kokt mørt, silt av og most med miksmaster sammen med mager kesam, melk, en klatt smør, pressa kvitløk, pepper og salt rørt inn til slutt.
Karbonadedeig i tomatsaus Karbonadedeig stekt med masse løk, finhakka chilli og kvitløk, masse krydder, tomatpure, hermetiske tomater med smak av kvitløk. Lot det putre og godgjere seg i ca. 3 kvarter. Av krydder brukte eg pepper, pizzakrydder, urter, urtesalt, paprikakrydder, chillipepper og grillkrydder. .
Før steiking. Eg måtte selfølgelig lage en mini som kunne bli med på en runde photoshoot!
Lag-for-lag Lag 1 – karbonadedeig i tomatsaus. Lag 2 – masse rå sjampinjong i skiver. Lag 3 – blomkål og potetmos. Lag 4 – rødløk, cherrytomater, ost og frisk persille. Inn i ovnen på 180-200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt.
Eg serverte med frisk salat og en klatt mager kesam som havna på tallerken etter photoshooten (!) –
Varier gjerne gratengen med andre grønnsaker eller kjøtt – det er jo for eksempel perfekt om man har restemat liggande. Den falt vertfall i smak hos både meg og resten av familien, så da er den "blogg-godkjent" – hehe haha jaja.
Ha en fin dag vidare ?

Hei, og god søndags ettermiddag ?
I går kveld laga eg middag til familien ut fra fantasien og det eg hadde tilgjengelig, og resultatet blei en tasty grateng i fire lag – kjøttsaus, sjampinjong, blomkål- og potetmos og tilslutt friske grønnsaker og ost. Gratengen inneholder masse "skjulte" grønnsaker, faktisk i alle fire lagene – derfor grønnsaksgrateng –


Etter steiking. Den blei relativ høg så her var det masse mat!

Blomål- og potetmos
Ca. 1/3 blomkål og 2/3 poteter kokt mørt, silt av og most med miksmaster sammen med mager kesam, melk, en klatt smør, pressa kvitløk, pepper og salt rørt inn til slutt.

Karbonadedeig i tomatsaus
Karbonadedeig stekt med masse løk, finhakka chilli og kvitløk, masse krydder, tomatpure, hermetiske tomater med smak av kvitløk. Lot det putre og godgjere seg i ca. 3 kvarter.
Av krydder brukte eg pepper, pizzakrydder, urter, urtesalt, paprikakrydder, chillipepper og grillkrydder.
.


Før steiking. Eg måtte selfølgelig lage en mini som kunne bli med på en runde photoshoot!

Lag-for-lag
Lag 1 – karbonadedeig i tomatsaus.
Lag 2 – masse rå sjampinjong i skiver.
Lag 3 – blomkål og potetmos.
Lag 4 – rødløk, cherrytomater, ost og frisk persille.
Inn i ovnen på 180-200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt.

Eg serverte med frisk salat og en klatt mager kesam som havna på tallerken etter photoshooten (!) –




Varier gjerne gratengen med andre grønnsaker eller kjøtt – det er jo for eksempel perfekt om man har restemat liggande. Den falt vertfall i smak hos både meg og resten av familien, så da er den "blogg-godkjent" – hehe haha jaja.

Ha en fin dag vidare ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg