Linda Stuhaug

Annonse

Oppskrift; havre- og mandelkjeks

Oppskrift; havre- og mandelkjeks
Heii igjen 🙂 Starta fredagen med en liten bakerunde, havre- og mandelkjeks som eg har laga mange ganger før. Eg pleier å spise dei som snacks, mellommåltid, liten kvelds eller ha dei på ostefatet – heimelaga knekkebrød går meir til dei større måltidene. Oppskrifta deler eg selfølgelig med dåkke –
Havre- og mandelkjeks 1 dl finhakkede mandler 1 dl sesamfrø 1 dl lettkokte havregryn 2 eggekvitter 1/2 ts salt 2 ts sukrin 2 ts fiberhusk Evt. vann
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensane, og juster med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy ?
Tips: Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt 🙂
Det aller meste passer som pålegg, her kan dåkke sjå mine favoritter –
Kremost, krydderskinke og grønnsaker – perfekt lite mellommåltid ?
Kremost, lettost og grønnsaker – på dei salte kjeksa. Fantastisk ? Dei er veldig gode med forskjellige typer ost, så hos meg er dei alltid på fatet når vi har ost&kjeks.
Brunost / cottagecheese med sukkerfritt syltetøy – en søt variant på dei naturelle kjeksa ?
Det er Fredag og sol – bedre blir det ikkje! Ønsker dåkke alle ei fin helg 🙂

Heii igjen 🙂
Starta fredagen med en liten bakerunde, havre- og mandelkjeks som eg har laga mange ganger før. Eg pleier å spise dei som snacks, mellommåltid, liten kvelds eller ha dei på ostefatet – heimelaga knekkebrød går meir til dei større måltidene. Oppskrifta deler eg selfølgelig med dåkke –

Havre- og mandelkjeks
1 dl finhakkede mandler
1 dl sesamfrø
1 dl lettkokte havregryn
2 eggekvitter
1/2 ts salt
2 ts sukrin
2 ts fiberhusk
Evt. vann

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensane, og juster med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy ?

Tips:
Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt 🙂

Det aller meste passer som pålegg, her kan dåkke sjå mine favoritter –


Kremost, krydderskinke og grønnsaker – perfekt lite mellommåltid ?



Kremost, lettost og grønnsaker – på dei salte kjeksa. Fantastisk ? Dei er veldig gode med forskjellige typer ost, så hos meg er dei alltid på fatet når vi har ost&kjeks.



Brunost / cottagecheese med sukkerfritt syltetøy – en søt variant på dei naturelle kjeksa ?

Det er Fredag og sol – bedre blir det ikkje! Ønsker dåkke alle ei fin helg 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg