Linda Stuhaug

Annonse

30. august 2013

Laks- og grønnsaksgrateng

Laks- og grønnsaksgrateng
Hei! I går lagde eg en laks- og gønnsaksgrateng til middag ut fra fantasien og det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Eg la ut bilder på instagram @lindastuhaug, og det var fleire som etterlyste oppskrifta, så her er den! Litt tidskrevande, men superenkel og virkelig god på smak. Håper det frister –
Laks- grønnsaksgrateng Eg har ingen mål på mengder, tenk ut kor mange porsjoner du skal ha og lag ut fra det. Det er berre å prøve seg litt fram! Bruk det du har tilgjengelig og liker av grønnsaker osv – en grateng blir stort sett vellykka uansett 🙂 Eg lagde denne formen til fire voksne personer, og vi har middag i to dager – for det var MASSE mat!
Lag 1: potet- og blomkålmos. Kutt poteter og blomkål i små biter så det går fortare å koke dei møre. Her velger du blandingsforholdet sjølv, du kan for all del bruke kun poteter eller kun blomkål. Eg hadde 50/50. Når bitene er møre, siler du av vatnet og lar det dampe fra seg litt før du moser til en jevn og klumpfri mos / purê. Ha oppi litt krydder for smakens skyld, eg brukte pepper, urtesalt, kvitløkskrydder og grillkrydder. Fordel i en ildfast form.
Lag 2: ulike grønnsaker. Eg hadde masse sopp i skiver, purreløk og rødløk. Fordel over potet- og blomkålmosen.
Lag 3: urte- og fiskesaus. Oppskrift finner du HER. Den lager du mens potet- og blomkålmosen gjer seg ferdig. Det er ikkje nødvendig med denne sausen, men gir en ekstra god smak. Fordel evt. over grønnsakene.
Lag 4: laks i biter, krydder og litt ekstra grønt. Skjær laksen i passelige terninger, fordel over grønnsakene. Dryss over salt&pepper og evt. litt soyasaus for god smak. Eg hadde over litt ekstra rødløk og asparges før eg tok på osten.
Lag 5: Ost Eg brukte revet mozarella og dryssa ti slutt over litt fersk gressløk.
Midt i ovnen, 200 grader i 20 minutt. Nyt 🙂
Server gjerne frisk ruccola:
Eg har tidligare lagt ut oppskrift på grønnsaksgrateng med karbonadedeig om du ikkje er en gladlaks sånn som meg –
HER finner du oppskrift.
God helg!

Hei!
I går lagde eg en laks- og gønnsaksgrateng til middag ut fra fantasien og det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Eg la ut bilder på instagram @lindastuhaug, og det var fleire som etterlyste oppskrifta, så her er den! Litt tidskrevande, men superenkel og virkelig god på smak. Håper det frister –


Laks- grønnsaksgrateng
Eg har ingen mål på mengder, tenk ut kor mange porsjoner du skal ha og lag ut fra det. Det er berre å prøve seg litt fram! Bruk det du har tilgjengelig og liker av grønnsaker osv – en grateng blir stort sett vellykka uansett 🙂 Eg lagde denne formen til fire voksne personer, og vi har middag i to dager – for det var MASSE mat!

Lag 1: potet- og blomkålmos.
Kutt poteter og blomkål i små biter så det går fortare å koke dei møre. Her velger du blandingsforholdet sjølv, du kan for all del bruke kun poteter eller kun blomkål. Eg hadde 50/50. Når bitene er møre, siler du av vatnet og lar det dampe fra seg litt før du moser til en jevn og klumpfri mos / purê. Ha oppi litt krydder for smakens skyld, eg brukte pepper, urtesalt, kvitløkskrydder og grillkrydder. Fordel i en ildfast form.

Lag 2: ulike grønnsaker.
Eg hadde masse sopp i skiver, purreløk og rødløk. Fordel over potet- og blomkålmosen.

Lag 3: urte- og fiskesaus.
Oppskrift finner du HER. Den lager du mens potet- og blomkålmosen gjer seg ferdig. Det er ikkje nødvendig med denne sausen, men gir en ekstra god smak. Fordel evt. over grønnsakene.

Lag 4: laks i biter, krydder og litt ekstra grønt.
Skjær laksen i passelige terninger, fordel over grønnsakene. Dryss over salt&pepper og evt. litt soyasaus for god smak. Eg hadde over litt ekstra rødløk og asparges før eg tok på osten.

Lag 5: Ost
Eg brukte revet mozarella og dryssa ti slutt over litt fersk gressløk.

Midt i ovnen, 200 grader i 20 minutt. Nyt 🙂

Server gjerne frisk ruccola:


Eg har tidligare lagt ut oppskrift på grønnsaksgrateng med karbonadedeig om du ikkje er en gladlaks sånn som meg –


HER finner du oppskrift.

God helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg