Annonse
14. mars 2024
Pestokylling med fargerik quinoasalat
I forrige veke lagde eg en skikkelig god restemiddag som eg har lyst å dele med dåkke: pestokylling med fargerik quinoasalat!
En fantastisk god restemiddag/matreddermiddag laga av akkurat det eg hadde heime😋
Eg fant rett og slett matredda kylling i frysaren som eg tinte. Pesto har eg alltid i kjøkkenskapet. Det løfter smaken av kyllingen med ein gang!
I tillegg har eg alltid quinoa i skapet. I kjøleskapet fant eg matredda avokado, 1/2 pose ruccola, en bit paprika, litt hjertesalat og matredda, påbegynt mango (som var litt brun på eine enden, det var berre å skjære vekk) + en pakke fetaost som ikkje kom med på bildet:
PS! Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon. Trenger ikkje følge noko slavisk her, sjå kva du har heime i ditt kjøleskap!
Ingredienser, til ca 4 personer:
• 750 g kyllingfilet
• Grønn pesto
• 2,5 dl quinoa
• 1-2 stk avokado
• 1/2 stor mango (eller en liten)
• 1/2 stor hjertesalat
• 1/2 pk ruccola
• 1/2 paprika
• 150-200 g fetaost blokk (eg bruker apetina)
Slik gjer du:
1. Start med quinoaen. Kok opp 5 dl vatn. Hell oppi quinoa, juster ned til middels varme og set på lokk. Quinoaen smak småkoke under lokk i 15 minutter. Ha over i en bolle og avkjøl litt. Gjer klart resten imenst.
2. Del opp kylling på tvers så du får tynne fileter. Ha over salt, pepper og eit godt lag med pesto. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutt, eller til kyllingen er gjennomstekt.
3. Kutt grønnsakene til quinoasalaten.
4. Når quinoaen har fått avkjølt litt (den burde bli lunken/kald), kna inn fetaost med hendene. Bland så inn resten av grønnsakene.
5. Server!
Hugs å bruke pesto av god kvalitet♥︎ Veldig mange pestoer, spesielt dei billige variantene, inneholder knapt basilikum og har store mengder olje og fyllstoff. Eg kjøper Helios eller Coop (smak) sitt merke😊
Quinoasalaten ka serverast aleine, eller som tilbehør til anna type kjøtt/fisk/vegetarprodukt! Kombinasjonen av fetaost og mango er utrulig god😋
Velbekomme!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR