Annonse
3. juni 2019
Quinoasalat med halloumi & jordbær
Hurra for mandag!
Eg er superklar for ei ny veke, er du? Eg starter som alltid mandagen her på bloggen med en kjøttfri oppskrift, og idag har eg en favoritt eg vil dra fram igjen; HALLOUMI♥ Det er alt, alt for lenge sidan en oppskrift med halloumi er delt her på bloggen, så det er på høg tid 🙂
Eg har laga ein smakfull, men veldig enkel quinoasalat med halloumi & jordbær. Du treng ikkje meir enn 6 ingredienser til denne salaten, men likevell er den både fargerik og fantastisk god!
Er du ein av dei som lurer på kva halloumi er?
Halloumi er ein type ferskost med veldig høgt smeltepunkt. Derfor kan du steike eller grille halloumi som om det er eit stykke kjøtt. Den har ein fast konsistens, metter godt, er veldig proteinrik og har en rik, spesiell smak. Eg elsker virkelig halloumi og synes det er perfekt i fargerike salater, som grillmat, i burger også vidare 🙂
Halloumi får du kjøpt på dei aller, aller fleste dagligvarebutikker, og du finner den i hylla der du ellers finner ost.
Quinoasalat med halloumi & jordbær, 2-3 personer
200 g halloumi
2 dl quinoa
1-2 gul paprika (1 stor eller 2 mindre)
100 g salatmix (eg brukte baby leaf & ruccola)
300 g ferske jordbær
Balsamico
Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. Avkjøl.
Tips! Quinoaen kan du med fordel koke kvelden før/på morgonen og sette i kjøleskapet, så er denne salaten klar på veldig kort tid!
2. Grovhakk paprika, skjær jordbær i fire. Bland sammen med quinoa og salatmiks.
3. Skjær tynne skiver på 3-4 mm halloumien. Steik i smør eller olje til halloumien har fått en brun-gyllen farge.
4. Ha halloumien over quinoasalaten og topp det heile med ein god balsamico (heilt perfekt på denne kombinasjonen, ikkje til å unngå!) Server 🙂
Vi hadde halloumisalaten til middag ein solfylt tirsdag. Den passer like godt til lunsj, i matpakken eller på tapasbordet/koldtbordet også 🙂 Halvver oppskrifta og det er perfekt middag for en, eller ha rester til lunsj eller middag dagen etterpå!
Denne salaten blir perfekt å lage når det bugner over av norske jordbær i butikkane og i hagen, eg gleda meg allerede til å lage den på nytt med verdens beste jordbær som ingrediens♥
Annonse
3 Kommentarer
Kristine
3. juni 2019
Linda Stuhaug
4. juni 2019
Linda Stuhaug
4. juni 2019
SKRIV EN KOMMENTAR