Annonse
29. januar 2019
Spinatsuppe med pannestekt torsk
Heisann!
På denne tida av året synes eg det smaker ekstra godt med varme supper til middag. Spinatsuppe er, etter mi meining, ein av dei raskaste og enklaste suppene ein kan lage. Supert når kvardagsmiddagen skal gå ekstra kjapt 🙂
Denne spinatsuppa har eg servert med pannesteikt torsk og rista gresskarkjerner. Pannesteikt torsk er supergodt som topping på spinatsuppe, men du kan sjølvsagt servere suppa med anna type topping også. Laks er minst like godt, og suppa passer også med kylling, bacon, stekt spekeskinke, egg m.m.
Du treng, 2 personer
300 g spinat (fersk eller fryst)
5 dl kyllingkraft/buljong
1/2 løk
1-2 fedd kvitløk
100 g creme fraiche eller kokoskrem
1 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper
Slik gjer du:
Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett kyllingkraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks med pannesteikt torsk.
Pannesteikt torsk
Bruk nøytrale torskefileter, krydre med salt og pepper, og steik på middels varme i smør på begge sider. Smaker nydelig som topping på spinatsuppa med litt rista gresskarkjerner ( oppskrift her) 🙂 Litt ekstra bacon på toppen her igjen hadde nok vore godt også!
En sunn og smakfull middag som passer heile familien! Lag gjerne litt forskjellig topping, og la alle forsyne seg med det dei vil ha 🙂
Velbekomme – god middag!
Annonse
18 Kommentarer
Silje
31. januar 2019
Linda Stuhaug
31. januar 2019
Kristin
30. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Helene
29. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Kristine
29. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Kristine
1. februar 2019
Linda Stuhaug
3. februar 2019
Eva
29. januar 2020
Linda Stuhaug
30. januar 2020
Eva
30. januar 2020
Linda Stuhaug
31. januar 2020
Linda
20. oktober 2019
Linda Stuhaug
20. oktober 2019
Linda
20. oktober 2019
Linda Stuhaug
21. oktober 2019
SKRIV EN KOMMENTAR