Annonse
25. september 2020
Sprø, heimelaga betechips
God fredag!
No er det virkelig sesong for verdens finaste beter♥ Og beter er så mykje meir enn berre rødbete – har du ikkje prøv gulbete og polkabete enda, så har du gått glipp av noko altså! Makan til finare grønnsaker finnes faktisk ikkje, og dei er veldig anvendelige 🙂
I anledning høgsesong for beter, så vil eg reposte ein av mine absolutt favoritt bete-oppskrifter: BETECHIPS! Tynne, sprø og smakfulle flak av beter, kun pensla med bittelitt olje og litt ekstra smak i krydder. Her kan du bruke akkurat det krydderet du ønsker ut fra kva smak du vil ha. Superenkelt å lage er det også 🙂
Det du trenger for å lage betechips er:
→ Beter
→ Litt rapsolje
→ Valgfritt krydder
Eg lager ofte berre en enkel variant med litt flaksalt på, men prøv deg fram. Andre gode krydder er for eksempel kvitløkskrydder, chili, spisskummin, paprikakrydder osv…
Slik gjer du:
Sett ovnen på 150 grader varmluft. Vask og skrubb betene. Skjær betene i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Fordel på steikebrett (kor mange vil naturligvis variere etter kor mykje du lager, går fint å steike tre brett samtidig).
Pensle betane med bittelitt olje, ha over krydder og steik i 20-35 minutt, eller til betane er ferdige. Flaka skal krympe, bli gylne, krølle seg og bli sprø. Avkjøl på rist.
Enkelt, ikkje sant? Betechipsen kan du nyte som snacks, eller eventuelt topping på salater, tilbehør til middag m.m 🙂
Betechipsen forsvinner alltid fort her i hus, men så er jo det veldig kjapt og enkelt å lage opp ein ny porsjon 🙂 Og når hovedingrediensen er grønnsaker, så er det berre å nyyyte mengder av denne chipsen!
Kanskje dette er noko å lage i helga? Håper det ser fristande ut!!
God fredag og god helg alle sammen!
Annonse
10 Kommentarer
Kathrine Hellevik
28. september 2020
Linda Stuhaug
29. september 2020
Kathrine Hellevik
26. september 2020
Linda Stuhaug
28. september 2020
maiken
25. september 2020
Linda Stuhaug
26. september 2020
Marit sund
24. oktober 2021
Linda Stuhaug
24. oktober 2021
Claus
30. oktober 2020
Linda Stuhaug
1. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR