Linda Stuhaug

Annonse

20. juni 2014

Supersunn kvit pizza

Supersunn kvit pizza
Halloen og god Fredag, godtfolk! I ett strålandes humør med bredt smil deler eg idag min absolutt favorittpizza! Å møte helga velkommen med pizza på menyen må jo berre vere den perfekte start. Eg har delt denne favorittpizzaen min fleire ganger etter eg laga den for første gang for ett år siden, og dere som har fulgt meg ei stund kjenner til den: nemlig tunfiskpizza!
Grunnen til at eg elsker denne pizzabunnen med tunfisk som ingrediens er fordi den er utrulig saftig, får en sprø skorpe, smaker utrulig godt (den smaker IKKJE tunfisk), den er utrulig rask og enkel å lage, krever ingen heving, er utrulig sunn full av proteiner, fiber og grove karbohydrater, mettande, mektig og glutenfri. Eg har fått så ENORMT mange gode tilbakemeldinger fra dere som lesere, eg trur faktisk det må vere den oppskrifta som flest er skeptiske på, som eg klarer å overbevise om å prøve, og som deretter sitter igjen med en fantastisk smaksopplevelse. Man smaker ikkje tunfisken, den gjer berre konsistensen og næringsinnholdet supert. Prøv sjølv og bli overbevist!
Men visst du absolutt er vanskelig (hehe, neida), så har eg en oppskrift på sunn pizzabunn HER uten tunfisk. Den krever heller ingen heving og er rask&enkel å lage!
Det er ingen tvil om at eg liker kvit pizza best, og deler derfor den oppskriften med dere idag. Dere kan selfølgelig variere fyllet etter smak og behag – bruk det du liker og har tilgjengelig!
Supersunn kvit pizza –
Pizzabunn 1 boks tunfisk i vatn 70 g havregryn 1 egg Masse krydder
? Av krydder pleier eg å bruke ca noke slikt: 1 ts oregano, 1/2 ts grovkverna chilli, 1/2 ts grovkverna kvitløk, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkrydder, 1/2 ts pepper. Bruk det du har tilhgjengelig. ? Sett ovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle – du trenger ikkje å helle av vatnet på tunfisken – og rør godt. Bruk gjerne en miksmaster for ett jamt resultat uten klumper. ? Smør utover en bakepapirkledd langpanne med en slikkepott. Eg pleier å lage den ca. 2/3 cm tjukk. ? Forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt. Eg har erfart: jo lengre, jo bedre – uten at den skal bli svidd sjølvsagt. ? La gjerne bunnen avkjøle seg litt før du tar på fyllet.
Pizzafyll 1 ss grønn pesto – eg bruke denne heimelaga oppskrifta Skinke og spekeskinke Valgfrie grønnsaker Ost
? Smør pestoen utover pizzabunnen. Liker du ikkje pesto kan du bruke philadelphia. ? Ha over strimla skinke, biter av spekeskinke og grønnsaker. Denne gangen brukte eg sopp og paprika. ? Avslutt med ost og gjerne litt oregano på toppen. ? Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen.
Som dere ser så er denne oppskrifta relativt liten, og gir en liten, rund pizza. Min hadde vell en diameter på 22 cm. Du kan gjerne doble eller triple oppskrifta som mange skal spise!
Eg toppa med litt grønt (skulle hatt ruccola), deretter servert med en stor, frisk salat –
Det hadde gjort seg med guacamole eller heimelaga kvitløksdressing, men det blei ikkje denne gangen. Kvitløksdressing kan man lage av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper – perfekt topping på pizzaen og ved siden av salaten.
Pizzaen er såpass mektig, så sammen med en stor salat så holder to, muligens tre pizzastykker på meg. Pizzaen smaker enda bedre dagen etterpå og er perfekt restemat i lunsjboksen eller til lunsj, middag eller kveldsmat!
(Tunfisk)pizza eller ei, eg ønsker vertfall alle sammen en strålande Fredag og god helg 🙂

Halloen og god Fredag, godtfolk!
I ett strålandes humør med bredt smil deler eg idag min absolutt favorittpizza! Å møte helga velkommen med pizza på menyen må jo berre vere den perfekte start. Eg har delt denne favorittpizzaen min fleire ganger etter eg laga den for første gang for ett år siden, og dere som har fulgt meg ei stund kjenner til den: nemlig tunfiskpizza!

Grunnen til at eg elsker denne pizzabunnen med tunfisk som ingrediens er fordi den er utrulig saftig, får en sprø skorpe, smaker utrulig godt (den smaker IKKJE tunfisk), den er utrulig rask og enkel å lage, krever ingen heving, er utrulig sunn full av proteiner, fiber og grove karbohydrater, mettande, mektig og glutenfri. Eg har fått så ENORMT mange gode tilbakemeldinger fra dere som lesere, eg trur faktisk det må vere den oppskrifta som flest er skeptiske på, som eg klarer å overbevise om å prøve, og som deretter sitter igjen med en fantastisk smaksopplevelse. Man smaker ikkje tunfisken, den gjer berre konsistensen og næringsinnholdet supert. Prøv sjølv og bli overbevist!

Men visst du absolutt er vanskelig (hehe, neida), så har eg en oppskrift på sunn pizzabunn HER uten tunfisk. Den krever heller ingen heving og er rask&enkel å lage!

Det er ingen tvil om at eg liker kvit pizza best, og deler derfor den oppskriften med dere idag. Dere kan selfølgelig variere fyllet etter smak og behag – bruk det du liker og har tilgjengelig!

Supersunn kvit pizza –

Pizzabunn
1 boks tunfisk i vatn
70 g havregryn
1 egg
Masse krydder

? Av krydder pleier eg å bruke ca noke slikt: 1 ts oregano, 1/2 ts grovkverna chilli, 1/2 ts grovkverna kvitløk, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkrydder, 1/2 ts pepper. Bruk det du har tilhgjengelig.
? Sett ovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle – du trenger ikkje å helle av vatnet på tunfisken – og rør godt. Bruk gjerne en miksmaster for ett jamt resultat uten klumper.
? Smør utover en bakepapirkledd langpanne med en slikkepott. Eg pleier å lage den ca. 2/3 cm tjukk.
? Forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt. Eg har erfart: jo lengre, jo bedre – uten at den skal bli svidd sjølvsagt.
? La gjerne bunnen avkjøle seg litt før du tar på fyllet.

Pizzafyll
1 ss grønn pesto – eg bruke denne heimelaga oppskrifta
Skinke og spekeskinke
Valgfrie grønnsaker
Ost

? Smør pestoen utover pizzabunnen. Liker du ikkje pesto kan du bruke philadelphia.
? Ha over strimla skinke, biter av spekeskinke og grønnsaker. Denne gangen brukte eg sopp og paprika.
? Avslutt med ost og gjerne litt oregano på toppen.
? Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen.

Som dere ser så er denne oppskrifta relativt liten, og gir en liten, rund pizza. Min hadde vell en diameter på 22 cm. Du kan gjerne doble eller triple oppskrifta som mange skal spise!

Eg toppa med litt grønt (skulle hatt ruccola), deretter servert med en stor, frisk salat –

Det hadde gjort seg med guacamole eller heimelaga kvitløksdressing, men det blei ikkje denne gangen. Kvitløksdressing kan man lage av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper – perfekt topping på pizzaen og ved siden av salaten.

Pizzaen er såpass mektig, så sammen med en stor salat så holder to, muligens tre pizzastykker på meg. Pizzaen smaker enda bedre dagen etterpå og er perfekt restemat i lunsjboksen eller til lunsj, middag eller kveldsmat!

(Tunfisk)pizza eller ei, eg ønsker vertfall alle sammen en strålande Fredag og god helg 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg