Middagspannekaker med blåbær og bacon

Hei i onsdagen!

Pannekaker med blåbær og bacon har våre en klassiker og populær middag opp gjennom barndomsårene. Eg vil tru pannekaker på middagsbordet er populært hos fleire om dagane?

Eg har laga en pannekakeoppskrift med litt meir næring enn den tradisjonelle. Dei er grove, fiberrike og meir mettande ettersom eg har brukt havremel som en del av tørrvarene, men dei smaker likevell ikkje grove. Dei er også meir proteinrike, gir eit jamnt og stabilt blodsukker, glutenfri med mindre man bytter om tørrvarer og kan fint lages melkefri da man bruker valgfri melk.

Håper du lar deg friste –

Innlegget inneholder annonselenker.

Middagspannekaker til ca. 2 personer:
2 egg
2,5 dl valgfri melk
70 g havremel
40 g lyst bokhvetemel, eller anna nøytral meltype
20 g fiberfin, eller anna nøytral meltype
1 ts bakepulver
1 ts sukrin gold
1/3 ts salt
bacon
blåbær

Du kan fint bruke speltmel, kveitemel eller anna tørrvare du har tilgjengelig. Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Røra kan fint lages på morgonen før jobb også. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig.

Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med rørte blåbær smakt til med søtning, eg brukte frosne blåbær og sukrin+ og som eg gav eit lett oppkok. Bruk gjerne anna blåbærsyltetøy du foretrekker.

Selfølgelig bruker du det tilbehøret du ønsker på pannekakene. Eg er oppvokst og vand med blåbær og bacon, det er etter mi meining en uslåelig kombinasjon! Eg toppa også det heile med litt cottage cheese.

Sikker på desse faller i smak hos store som små.
Ingen grunn for å ikkje velge pannekaker til middag idag, det er raskt og enkelt og lage også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. nam de såg kjempe godt ut! 🙂

  2. Daniel Miller

    Nam, ser så godt ut 🙂 ha en fin dag.

  3. Pannekaker er så godt innimellom 😀 Hadde det selv til frokost i går, pleier egentlig kjøre på med banan-eller havregrynpannekaker til frokost, men slo til med ordentlige i går 😀

  4. Hei, Jeg vil bare si at du har virkelig vært til stor hjelp for meg når det gjelder oppskriftene dine. Selv har jeg cøliaki, og syntes det kan være vanskelig å finne alternativer til god glutenfri mat. Sluttresultatet av oppskriftene er utrolig gode, og får utrolig mye inspirasjon av oppskriftene dine. Stå på videre, og jeg gleder meg til mange fler oppskrifter. Ha en fin dag videre 🙂

  5. Så kjempe godt ut! Elsker pannekaker!

  6. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Pannekaker er absolutt godt – i alle varianter etter mi meining 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Ina: Hei Ina! Så utrulig hyggelig kommentar å få, tusen takk 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg framover, og at du får fleire vellykka resultater med mine oppskrifter. Ha en fin kveld 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Celine: Pannekaker er absolutt godt å ha innimellom ja! Eg varierer veldig, men det er jammen lenge sida middagspannekaker har stått på menyen, så det var ekstra godt 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Daniel Miller: Så bra! Takk det samme til deg 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Knallgodt var det 🙂

  11. Hei. Disse så veldig gode ut, men går det an å kun bruke havremel? Ser du skriver «annen type nøytral meltype).

  12. Linda Marie Stuhaug

    Regine: Ja, det kan du 🙂 Dei vil bli litt «tyngre» – men det fungerer fint!