Linda Stuhaug

Annonse

25. april 2016

Sprø eplechips

Sprø eplechips
God (solskinns)mandag!
Deilig å våkne til sol og blå himmel – for å ikkje snakke om nysnø. Det gjer meg absolutt ingenting, for det betyr nemlig enda litt ekstra snø i fjella 🙂 Heilt topp når man er komt heim på ferie for veka!
Idag vil eg dele en supergod og enkel snack med dere: sprø eplechips! Du trenger kun to ingredienser og det er latterlig enkelt å lage til. Desse ryker fort når man først har fått smaken, så lag gjerne nokre brett når du først er i gang 🙂
Sprø eplechips epler kanel
Vask eplene, skjær i tynne skiver og fjern frøene. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over kanel.
Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2-2,5 timer, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.
La eplechipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir eplechipsen sprø tvers gjennom.
PS! Bruk dei eplene du liker best, om det er røde, gule eller grønne. Smaken på eplechipsen vil nemlig variere etter kva epler ein bruker.
Nyt som supersunn snacks akkurat som eplene er, eller kanskje med en «dip» av gresk yoghurt og honning? Kan også brukes til å toppe over havregraut og yoghurtblandinger 🙂
Slik ser det altså fortsatt ut heime:
/ annonselenke I helga hadde vi knall sol, blå himmel og puddersnø mot toppen 😀 Noko av det beste med trivselsfylket, det er alltid en fryd å komme heim fra Oslo til dette! Kledene er fra x-life.no, som forresten fortsatt har Mid Season Sale og ikkje minst -25% på sykkelkle ut April måned 🙂

God (solskinns)mandag!

Deilig å våkne til sol og blå himmel – for å ikkje snakke om nysnø. Det gjer meg absolutt ingenting, for det betyr nemlig enda litt ekstra snø i fjella 🙂 Heilt topp når man er komt heim på ferie for veka!

Idag vil eg dele en supergod og enkel snack med dere: sprø eplechips! Du trenger kun to ingredienser og det er latterlig enkelt å lage til. Desse ryker fort når man først har fått smaken, så lag gjerne nokre brett når du først er i gang 🙂

Sanity Image


Sprø eplechips
epler
kanel

Vask eplene, skjær i tynne skiver og fjern frøene. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over kanel.

Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2-2,5 timer, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.

La eplechipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir eplechipsen sprø tvers gjennom.

Sanity Image


PS! Bruk dei eplene du liker best, om det er røde, gule eller grønne. Smaken på eplechipsen vil nemlig variere etter kva epler ein bruker.

Sanity Image


Nyt som supersunn snacks akkurat som eplene er, eller kanskje med en «dip» av gresk yoghurt og honning? Kan også brukes til å toppe over havregraut og yoghurtblandinger 🙂

Slik ser det altså fortsatt ut heime:

Sanity Image


/ annonselenke
I helga hadde vi knall sol, blå himmel og puddersnø mot toppen 😀 Noko av det beste med trivselsfylket, det er alltid en fryd å komme heim fra Oslo til dette! Kledene er fra x-life.no, som forresten fortsatt har Mid Season Sale og ikkje minst -25% på sykkelkle ut April måned 🙂

Annonse