Sunne bounty pannekaker

God onsdag!

På lillelørdag er det vell innafor med en ekstra god lunsj eller kveldsmat? Da kan eg anbefale desse sukkerfri bounty pannekakene! Det er rett og slett proteinrike havrepannekaker tilsatt kakao og kokosmasse for deilig bounty-versjon. Like enkle, like saftige, men med en ny vri som eg håper dere vil prøve 🙂

Er det kanskje nokon som kjenner igjen bildene og oppskrifta? Pannekakene blei nemlig først publisert i månedens utgave av bladet Det Nye Shape Up. Eg har blitt fast spaltist og er skikkelig stolt av det, og nedenfor pannekakene kan du lese litt meir om  det!

IMG_3836

Du trenger, 1 porsjon
100 g original kesam
1 stort egg (evt. to små)
35 g havremel
2 ss kakao
2 ss kokosmasse
1 ss sukrin gold (smak til)
½ ts bakepulver
en klype salt

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Røra skal være fyldig, men juster med 2-4 ss vatn om nødvendig. Steik pannekakene på middels varme på begge sider. Bruk smør om nødvendig. Antall pannekaker vil variere etter kva størrelse du lager.

Server pannekakene nystekt uten tilbehør, eller topp med for eksempel cottage cheese, kesam, friske bær, syltetøy, bananbiter eller peanøttsmør. Nyt!

IMG_3826

Tips og alternativer: 
– dropp gjerne kokosmassen for enkle sjokoladepannekaker.
– ønsker du ikkje bruke sukrin gold kan du erstatte 50 g av kesam med 1/2 godt moden banan. Mos klumpfri og tilsett sammen med resten av ingrediensene.
– havremel kan du fint lage sjølv ved å ha havregryn i en blender.

IMG_3838

Så, litt tilbake til Shape Up! Eg er altså blitt en del av Shape Up teamet og skal i hovedsak bidra med oppskrifter til bladet. Forespørselen fikk eg av redaksjonssjef Nina i november, og det var eit klart ja fra mi side! Dette er eg selfølgelig både superglad og veldig stolt av, og eg gleder meg til fortsettelsen.

Petbe_20161201 1451 031


«Linda Marie Stuhaug, lidenskapelig opptatt av mat og treffer mange midt i hjertet med matbloggen sin. Hun studerer Samfunnsernæring og er utdannet Personlig Trener. Hun klarer seg ikke en eneste dag uten epler, gulerøtter, lomper, cottage cheese og egg«.

Hyggelige ord i starten av bladet, der Shape Up-universet er samla på en og samme side. Og der får dere forresten en liten funfact om meg: eg spiser faktisk epler, gulerøtter, lomper, cottage cheese og egg KVAR einaste dag. En periode spiste eg minst 0,5 kg gulerøtter daglig, men etterkvart slo magen seg vrang og eg måtte kutte litt ned (visst ikkje kan du være sikker på eg hadde fortsatt. Elska rå gulerøtter!).

Men – nok om det, eg håper vertfall pannekakene frister! Nokon vil kanskje prøve seg på dei i helga? Kan selfølgelig nytes av heile familien 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

  1. Nam 🙂 de må jeg teste da jeg er veldig glad i kokos 😉

    1. Så bra! Håper du liker dei Åshild 🙂

  2. Karoline

    Gratulerer som Shape Up spaltist! Gleder meg til å følge deg både her på bloggen og i Shape Up dette året 🙂 Trur eg skal prøve meg på desse pannekakene, for dei ser jo så gode ut! Håper du får ein fin dag, Linda 🙂

    1. Tusen takk Karoline, så hyggelig å lese <3 Prøv deg på pannekakene og gi meg en tilbakemelding!
      Ønsker deg en fin veke vidare, klem 🙂

  3. gratulerer! du er superflink! 😀 er innom bloggen din kvar dag, heilt hekta! 😉 ha en fin dag 🙂

    1. Tusen takk for det! Hyggelig at du stikker innom her <3 ha en superfin kveld 🙂

  4. Birgitte

    GRATULERER med jobben for Shape Up! Det er så gøy når flinke damer som deg får positiv oppmerksomhet. Tror du kommer til å gjøre en strålende jobb! Lykke til! Klem fra Birgitte

    1. Tusen hjertelig takk Birgitte! Supergøy altså 🙂 Stor klem tilbake <3

  5. Kan man bruke mager kesam?

    1. Da blir ikkje pannekakene like saftige, men fort veldig tørre.

  6. God kveld! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men lurte bare på hvorfor det alltid blir brukt bakepulver i bakst etc, i stede for å bruke gjær? Er gjær usunt, eller er det en spessiell grunn for dette? 🙂
    Pannekakene såg nydelige ut!
    Takk for all inspirasjonen du gir oss<3
    Klem.

    1. Hei!
      Bakepulver blir nok ikkje brukt istedenfor gjær, men i noken deiger fungerer det bedre med bakepulver, som scones for eksempel 🙂 Da går det raskere å lage, ettersom bakepulver ikkje trenger hevetid, men det gjer jo gjærdeig. Så det handler nok meir om kva type oppskrift det er, ikkje kva som er «sunnast». Men når det er sagt er det mange som reagerer på gjær (meg inkludert) så det er nok noko av grunnen til at bakepulver blir meir brukt.

      Takk for det, Katrine! Håper du vil prøve deg på pannekakene 🙂 Klem <3

  7. Hei!
    Jeg lurer på noe angående saft uten sukker. Jeg har lest at det kan være skadelig for tennene, men er det flere ulemper med det? Eller kan man drikke det med god samvittighet? Har bynt å drikke det når jeg får sukkersug, istedenfor å småspise. Men vet ikke om det er god ide, om man får bare mer lyst på noe søtt når man drikker noe som smaker søtt?

    1. Hei!
      Det kommer heilt an på kva søtningsmiddel som er brukt i safta. Kva saft er det du drikker? Eg vil påstå det er bedre å ta eit glass sukkerfri saft framfor å småspise, men ikkje visst du får meir søtsug av det. Da er det kanskje bedre å la være, men det kjenner du godt sjølv etter safta er drukket 🙂

  8. Gratulerer så mye som fast spaltist, vel fortjent! 🙂

    1. Tusen takk, Malene 🙂

  9. Disse er allerede planlagt på lørdag, hørtes så gode ut. Tror du det er mulig å erstatte kakao med 86% sjokolade og at det vil smake like godt?

    1. Glemte å si at det er kjempefint at du som her kommer med alternativer til f.eks sukrin gold slik at jeg kan bruke matvarer jeg allerede har i skapet 🙂

      1. Ikkje sant! Det er ikkje alle som har alt, og da er det greit å skrive opp alternativ 🙂

    2. Hei! Tenker du da på sjokoladeplate? Den vil jo ikkje løyse seg opp på samme måte i røra, men det fungerer nok fint 🙂 Smaken blir nok litt annleis, og du må enten smelte eller finhakke den, men sikkert godt det også altså! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver det!

      1. Kristin

        Da prøvde jeg med 86% sjokolade som jeg smeltet og hadde i røra. Jeg benyttet banan istedenfor sukrin. De ble gode og saftige. Jeg erstattet 1 ss kakao ca 7 gram med en rute sjokolade ca 10 gram. De med sjokolade fikk litt mildere sjokoladesmak og man kjente litt til banan smaken. Med kakao så ble de litt mørkere og litt kraftigere sjokoladesmak. Begge var veldig gode, men jeg er veldig glad i mørk sjokolade så har den som en liten favoritt:). Disse skal lages igjen en annen gang

      2. Kjekt med tilbakemelding, Kristin! Høres veldig godt ut, kanskje eg skal prøve meg på det neste gang eg lager sjokolade pannekaker 🙂

  10. Cathrine

    Gratulerer så masse som spaltist, du har all grunn til å være stolt 🙂 Og disse pannekakene skal jeg teste ut i kveld, gleder meg 🙂

    1. Tusen takk, Cathrine! Håper du liker pannekakene <3

  11. Gratulerer! Og takk for oppskriften til disse pannekakene, de så herlige ut:)

    1. Tusen takk, Kaia 🙂

  12. Ingeborg

    Kjempe gode pannekaker, dei beste eg har smakt så langt av sunnere pannekaker!Spiste dei til lunsj idag, det er mulig eg gjer det same imorgen 😀
    Gratulere med å bli spaltist, vell fortjent!! Håper du får en fin helg 🙂

    1. Så kjekt det er dei beste sunne pannekakene du har smakt! Fantastisk 🙂
      Tusen takk, Ingeborg. Riktig god helg til deg 🙂

  13. Kan en bruke gresk yoghurt i stedet for kesam? :O hadde ikke mer kesam

    1. Ja, men vær obs på at visst det er gresk yoghurt som er mager (Synnøve Finden for eksempel) så blir pannekakene fort tørre. Supert visst det er vanlig fullfett gresk yoghurt 🙂

  14. Karoline

    Jeg laga meg disse i kveld. De ble kjempe gode! Jeg brukte mager kesam, og jeg syns de ble bra ☺️ De blir sikkert enda bedre med vanlig kesam ☺️ Går det fint å bruke vanilje kesam?
    Takk for supergod oppskrift på lørdagskos ☺️

    1. Så kjekt pannekakene smakte! Du kan bruke vaniljekesam ja, og da aller helst original vaniljekesam. Pannekakene blir mykje saftigare!

      God søndag, Karoline 🙂

  15. Kan creme fresh brukes istedenfor ? Hvis det er det man har!

  16. Hei! Kan man bruke cottage cheese istede for kesam? 🙂

    1. Det kan du nok, men da ville eg most den klumpfri først.

  17. Elisabeth

    Nam!! Røra lukta og smakte muffinsrøre, og pannekakene ble luftige og fluffy. Helt super frokost og for å dekke sjokoladebehovet. Toppet med moste bananer og sukkerfritt jordbærsyltetøy 😀

    1. Så kjekt dei falt i smak, Elisabeth 😀 Superhyggelig med tilbakemelding!

  18. Ser snadder ut! Er det mulig å lage disse pannekakene og lappene dine uten egg, og hva kan jeg bruke i stedet?

    1. Det einaste eg veit kan fungere er «no egg» erstatter. Det er nokon av leserene mine som bruker i ulike oppskrifter 🙂

  19. Hei:) kan man bruke cottage cheese I stedefor kesam på bonty pannekakene?

    1. Hei!
      Det går sikkert fint, men da ville eg most cottage cheesen klumpfri først.

  20. Disse var fantastisk gode ! til og med mannen er I ekstase og nekter å tro på meg når jeg sier de er sunne Haha har prøvd flere oppskrifter fra bloggen din og alle har vært gode og tro meg mannen er meeeget kresen så dette er jo et mirakel

    1. Så hyggelig å lese Andrea, det er veeeldig kjekt at oppskriftene også faller i smak hos dei kresne 😀

  21. Kan jeg bruke siktet rugmel i steden for havremel?
    Mange fine oppskrifter her

    1. Ja, det kan du 🙂 Takk for det!