Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak

Hei, og god fredag alle sammen!

Det er mange som har lagt sin elsk på protein pudding som kom til Norge for ei stund tilbake. Dei fleste kjenner nok til merket ProPud og Barbells proteinpudding, og desse får man i ulike smaker: sjokolade, karamell, vanilje, blåbær, hasselnøtt og kokos er nokon av dei. Sjølv liker eg godt desse proteinpuddingene og tenkte at det måtte da være veldig enkelt å lage sjølv?

IMG_4548

Og det var det! Ikkje berre enkelt, men også veldig raskt, med relativt få ingredienser. Man trenger heller ikkje proteinpulver for å lage en proteinrik dessert, så her er det ingredienser ganske mange av dere har i huset fra før 🙂

Eg valgte sjokoladesmak fordi det er min favoritt. Proteinpuddingen er krema og fløyelsmjuk i konsistensen, sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det:

IMG_4559

Proteinpudding med sjokoladesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
2 ss kakao
1 ss sukrin+*
1 ss sukrin gold*
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*

Slik gjer du:

1. Rør sammen melk, kakao, sukrin+ og sukrin gold i en kjele. Varm forsiktig opp.

2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.

3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt naturell. Smak til om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak, og juster evt. med sukrin+ og kakaopulver.

4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Rør godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!

IMG_4592

Tips og alternativer*

– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!

– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.

– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.

IMG_4594

Skikkelig god, eg koste meg med heile oppskrifta aleine som dessert etter lunsj 🙂 Har man lyst, har man lov!

IMG_4601

Håper oppskrifta inspirerer og at du har lyst å prøve. Er det interesse for det lager eg gjerne fleire smaker etterkvart!

Gog helg alle sammen <3

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

78 kommentarer

  1. Nam! Jeg elsker propud med sjokoladesmak, men syns de er så dyre i Norge. Jeg skal definitivt prøve ut denne oppskriften!:)

    1. Ja, det er dessverre litt stiv pris på dei. Å lage sjølv er vertfall billigere 🙂

  2. Camilla LL

    Hvor mange gelatinplater skal man bruke for å tilsvare gelatinpulveret? 🙂

    1. Tora Kristensen

      Står som tips under oppskriften 😉 3-4

      1. Therese

        Står 3-4 minutter. Ikke antall. ?

      2. Christina

        1 ts pulver tilsvarer ca 2 plater.

      3. Godt eg har lesere som kan svare også! Takk 🙂

      4. Dette er ikkje antall galtinplater 🙂

    2. 2 stk – beklager glippen! No er det endra 🙂

      1. Camilla LL

        Perfekt! Da vet jeg hva som blir helgekosen ^^
        Sammen med litt smågodt 😉

      2. Høres ut som en god plan 🙂

  3. åh, nam! denna skal definitivt prøvast ut ila helgo! men kor månge gelantinplater ska ein bruka? 🙂

    1. Så hyggelig 🙂 2 stk.

  4. Elisabeth

    Denne skal jeg prøve I helga blir det lik smak med både yoghurt eller kesam? Litt usikker på hva jeg skal velge.

    Tips til innlegg: hvordan du lager oppskriftene dine, prøver deg fram, hvem smaker for deg osv 😀 hadde vært moro.

    1. Elisabeth

      Setter forresten veldig pris på at du tar I mot all tilbakemelding! Jeg ga beskjed om at kommentarfeltet burde flyttes opp og nå er der jammen gjort! Fantastisk 🙂

      1. Eg prøver så godt eg kan! Kjekt du la merke til det 🙂

    2. Hei Elisabeth!
      Det blir minimal forskjell på smak og konsistens. Personlig foretrekker eg nok kesam, så visst du ikkje klarer å bestemme deg så tar du kesamen 🙂

      Supert tips til innlegg! Dette skla eg absolutt skrive på lista mi (som er evig lang!). Ha en super helg 🙂

  5. lure på ein ting til eg! funke det å la den stå i kjøleskapet over natta, eller bør den etast med ein gong? 🙂

    enig med Elisabeth sitt tips til innlegg!! 😀

    1. Neida, den kan oppbevares i kjøleskapet i fleire dager! Bra du nevnte det, skal endre dette på innlegget med en gang 🙂

  6. Karoline

    Denne må eg prøve! Er skikkelig fan av propud, så denne gleder eg meg til 🙂

    1. Så kjekt du vil prøve deg, Karoline! Eg er og veldig glad i desse puddingene 🙂

  7. Hei! Denne ser kjempegod ut! Jeg lurer bare på om du kan si litt om hvor mye protein en slik porsjon inneholder, sammenlignet med f.eks. ProPud?

    1. Det kommer heilt an på kva type melk og youghurt man bruker, så det varierer veldig. Eg har lagt til gresk yoghurt og kvarg også, da det er like godt å bruke det 🙂 Bruker du en proteinrik yoghurt, f.eks naturell kvarg, så blir nok proteininnholdet relativt likt pr. 100 g.

  8. Daniela

    Kan man bytta litt av kakao med sjokoladeproteinpulver ?

    1. Det går heilt sikkert fint. Men ikkje kutt for mykje på kakaoen, da blir den fort for lite smak i 🙂

  9. Det er ingen bloggere som lager så mye sunn og god mat som i tillegg inneholder «enkle» ingredienser! Jeg lager stadig vekk mat fra bloggen din, og det skuffer aldri! Stå på!:D

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Anja! Setter eg kjempestor pris på 🙂

  10. Nam! Nå vet jeg hva helgens dessert blir, det så kjempegodt ut:)

    1. Håper det smaker, Kaia 🙂

  11. Kan du legge ut oppskrift med vaniljesmak?

    1. Det kan eg absolutt få til 🙂

  12. May Linn

    Hærlig! Denne oppskriften har jeg ventet på 🙂 Elsker propud så nå gleder meg til å prøve denne oppskriften! Tusen takk 🙂

    1. Da håper eg du liker denne oppskrifta, May Linn! Eg er vertfall veldig fornøgd 🙂 En glede å inspirere <3

  13. Line Camilla

    Hei Linda ☺
    Fantastisk kjekt å komme over bloggen din.
    Den er super.Så mye sunt og godt.
    Lager stadig vekk oppskrifter fra bloggen din.Blir veldig inspirert.Trommelen opp for deg

    1. Så hyggelig å lese, Line Camilla! Tusen takk for fine ord, det setter eg pris på 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere <3

  14. Vibekke

    Ååå e ein ekte propud fan! Glede meg til å prøve denne oppskriften:-)

    1. Eg også liker puddingene veldig godt! Spesielt sjokoladesmaken 🙂
      Håper du liker oppskrifta, Vibekke!

  15. Denne ser himmelsk ud! Og noget billigere end ProPud 😉 Den skal jeg helt sikkert prøve en aften hvor jeg har bedre tid 🙂

    1. Så absolutt! ProPud er ganske dyrt i lengden – mykje billigare å lage sjølv 🙂 Håper den smaker!

  16. Denne var virkelig utorlig god! Tusen takk for mange supre oppskrifter, de har blitt mye brukt <3

    1. Så hyggelig å lese, Alma! Takk for tilbakemelding – det er veldig kjekt <3

  17. Kjempefin oppskrift, takk! Jeg byttet ut kakao med mandelessens, og fikk mandelpudding – kjempegodt! 🙂 Tilsatte mandelessensen sammen med yoghurt naturell på slutten, tror det ble 10-12 dråper (enkelt å smake til). Ved servering hakket jeg mandler og drysset over, super dessert!

    1. Spennande vri, June! Eg har laga vaniljesmak no, og tenkte å prøve meg fram med fleire varianter. Høres godt ut med mandelpudding, takk for tipset 🙂

  18. Elisabeth

    Hei! Jeg lagde denne for et par dager siden og synes det ble perfekt konsistens, sødme og kakaosmak. Men jeg likte ikke helt ettersmak av yoghurt. Ble bedre idag etter et par dager men fortsatt litt syrlig yoghurt smak. Kan jeg få bort denne smaken på noen måte?

    1. Hei 🙂
      Kva type yoghurt brukte du? Eg la ikkje merke til denne ettersmaken sjølv. Kanskje bittelitt meir søtning er det som skal til!

      1. Elisabeth

        Tine yoghurt naturell brukte jeg

      2. Prøv kanskje med mager kesam eller kvarg neste gang, kanskje det hjelper 🙂

  19. Camilla

    Utgjør det stor forskjell om man bruker 2ss sukrin+ i stedet for 1ss sukrin+ og 1ss sukrin gold?

    1. Neida, du kan fint brukt kun sukrin+ 🙂 Men bruker du 2 ss blir puddingen litt søtare, smak deg gjerne litt fram.

      1. Camilla

        Ooog er det bakekakao man bruker?

      2. Bakekakao eller originalkakao 🙂

  20. Anne Lene

    Hei Linda! Vil først bare si at j digger bloggen din! Bruker den fast, og du har så mange fantastiske oppskrifter 🙂 J har prøvd å lage denne propuddingen to kvelder på rad, uten at den vil tykne! Har gjort som du har beskrevet(tror j 😉 )
    Har du noen ide om hva j kan ha gjort feil? Kan d ha noe med temperaturen på væsken å gjøre?

    1. Hei Anne Lene!
      Først og fremst: tusen takk for hyggelige ord <3 det setter eg så stor pris på 🙂

      Korleis blir konsistensen når den har stått ei stund kaldt? Heilt flytande som melk, eller fyldigere? Vanskelig å sei kva som er galt, visst du har fulgt oppskrifta til punkt og prikke. Brukte du gelatinpulver eller gelatinplater?

      1. Første gangen brukte j gelatinplater, men da var d nok fordi j brukte ei plate for lite! Andre gangen brukte j pulver, men da ville den heller ikke tykne! Melken ble nok litt for kald før j hadde i gelatinblandingen, kan d ha hatt noe å si?

      2. Ja, den skal berre avkjøles littegrande. Må fortsatt være varm for at gelatinen skal løyse seg opp 🙂

      3. Anne Lene

        Lagde den på nytt i dag, og i dag funka d 🙂 Så da var d nok fordi væsken ik var varm nok!

      4. Så bra du fikk eit bra resultat idag 🙂

  21. Ohhh! Denne skal jeg prøve, men da med kokosmelk og kvarg (tåler ikke homogeniserte melkeprodukter) og uten gelatin så det blir som en sjokolademousse. Mmmm…

    1. Spennande vri 🙂 Håper det smaker!

  22. Kan man bruke stevia som søtning?

    1. Det går nok fint.

  23. Hei Linda! Eg har ei pakke vanleg sukrin eg vil bruke ppp før eg går til innkjøp av sukrin +, men vil det fungere i denne oppskrifta? Isåfall- kor mange skeier med vanleg sukrin tilsvarer ei spiseskei sukrin+? 🙂

    1. Hei 🙂
      Eg vil ikkje anbefale deg å bruke vanlig sukrin altså. Det er nesten ikkje verdt det, men visst du liker smaken og ettersmaken sukrin gir, så kjør på 😉 Må tilsvare ca. 3 ss sukker, men sukrin er berre 70% så søtt som sukker, så du må bruke litt meir.

  24. denna oppskrifto var aldeles nydelig! ska absolutt lagast fleire gonger 😀 glede meg til å la dei hima få smaka!

    1. Fantastisk! Veldig kjekk tilbakemelding, Oda 🙂

  25. Går det bra å bruke original kesam også ? 🙂

    1. Ja, kesam står som alternativ i oppskrifta 🙂

  26. Gleder meg til å prøve denne! for at du viser at man kan lage proteinrike retter uten å bruke proteinpulver!

    1. *Tommel opp for at du viser at man kan lage proteinrike…bla bla skulle det stå, men tommelemoji kom ikke med 🙂

      1. Hehe, fort gjort at det kjem litt skriveleifer 😉

    2. Proteinpulver er absolutt ingen nødvendighet 🙂 Håper du liker puddingen!

  27. Hvordan vil oppskriften være hvis man vil ha caramel?

    1. Veit ikkje, har ikkje laga det 😉

  28. Hva om man har lyst å booste med litt mer protein,kan man bruke egg i denne ?har du prøvd?

    1. Nei, det har eg ikkje prøvd 🙂

  29. Tusen tack för oppskrift, denne ska testes ut, må bara inom butikken först. Har du testet den med mandelmelk? Regnet du ut hvor Mange gram protein det ble per porsjon?

    1. Eg har ikkje prøvd mandelmelk, men det fungerer nok fint det også 🙂 Antall gram protein vil variere mykje etter kva type yoghurt/kvarg el. ein bruker.