Grove, enkle frukostmuffins

Hei godtfolk!

Åh, idag har eg en oppskrift som eg virkelig trur dere vil like. Naturlig søte, proteinrike og grove havremuffins som eg har valgt å kalle frukostmuffins, men dei passer like godt i matpakken, som turmat eller til kveldsmat 🙂 Dette er nesten havregrøt i muffinsformer, berre tilsatt litt ekstra digg for smak og konsistens!

Eg veit dere er glad i sunne, enkle og raske løsninger, så desse er midt i blinken, og passer til både store og små!

Det som er heilt topp med desse muffinsane er at du kan variere dei etter smak og behag. Under deler eg grunnoppskrifta som du kan piffe opp med frukt, bær, nøtter, frø, ulike smakstilsetninger med meir. Eg lagde en enkel, men likevell veldig god variant med banan og bringebær denne gangen:

Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og ferske bringebær

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte bananbiter og ferske bringebær lett ned i muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Frukostmuffinsane er like gode kalde som varme. Du kan oppbevare dei i en boks eller plastpose i brødskuffen, dei holder seg ferske og gode i minst 2-3 dager 🙂

Piff opp muffinsane med det du liker! Perfekte å lage opp en kveld og ha til frukost og matpakke dagen etterpå, eller frukost i fleire dager 🙂 Dei egner seg og skikkelig godt som turmat!

PS! Kan fint frysast!

Håper det frister 😀

Desse lagde eg faktisk tidlig i juni, så eg gleder meg til å prøve meg på fleire varianter med høstens frukt og bær. Lager du oppskrifta eller kanskje prøver deg på en spennande vri, del gjerne 🙂

Fortsatt god onsdag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

  1. Hei, disse ser kjempe gode tenkte å lage disse imorgen, men lurte på om du smører formene med smør/olje før du fyller de opp med røra??

    1. Hei! Ja, bra observert – no har eg endra innlegget 🙂 Eg smurte lett med kokosolje, men det hadde sikkert gått fint uten også. Greit å vere på den sikre sida 🙂 Håper det smaker!

  2. Brukte en halv revet gulrot i røren, Litt solsikkekjerner, linfrø og ca. 1ts kardemomme. Supergode og bringebær på toppen

    1. Høres nydelig ut, Therese! Kardemomme skal eg prøve neste gang, det gir alltid så god smak 🙂

  3. Fungerer det å ha i frosne bær? Disse så spennende ut!

    1. Absolutt 🙂 Berre vær obs på at dei kan skille litt ekstra væske!

  4. Nydelige! Disse må jeg prøve i morgen!
    Hva med rømme i stedet for kesam/cc/kokos?

    1. Det går heilt fint å bruke rømme også 🙂

  5. Hei! Er allergisk mot egg, er det mulig på noen måte å lage den uten egg? De såg så utrolig gode ut

    1. Hei! Du kan jo prøve uten egg, kan hende at det går fint 🙂 Erstatte det med 150 g most cottage cheese for eksempel. Ellers kan du kanskje bruke «no egg» erstatter eller andre eggerstatninger du har god erfaring med? 🙂

  6. Veldig lettvinte og veldig gode. Hadde revet gulrot i røren og jordbær på toppen. Gikk utrolig raskt å lage.

    1. Ja, desse smelte eg sammen på berre nokon minutter før dei gjekk i ovnen! Høres ut som en god variant, Kristin 😀

      1. Og ikke minst er det så kjekt at man kan lage noe så godt med det man har i skapet, uten spesialprodukter av noe slag – perfekt 🙂

      2. Det er heilt sant – supert med ingredienser man stort sett har uansett 🙂

  7. Da jeg tilsatte havremel og havregryn ble røra veldig fast.. Stemmer det? Hva kan jeg evt ha gjort galt?

    1. Det er meininga at røra skal vere fast 😉

  8. Hei! Kan man sløyfe bananen i røra, eller er det evt noe jeg kan bytte den med?

    1. Hei! Du kan bruke 100 g ekstra kesam, men du mister sødmen og litt saftighet i muffinsane. Kjem litt an på kva typer muffins du vil lage, men ville kanskje brukt 2-3 ss søtning istedenfor!

  9. Desse er kjempegode! Har prøvd både med blåbær og bringebær, hadde i kardemomme og litt raspa epler i dei med bringebær. Hos barna fallt dei i smak også. Bruker havremel i sveler også eg, så blir det sunne sveler

    1. Så kjekt du likte dei, Iren 😀 Desse har blitt skikkelig populære hod både store og små!

  10. Uææ! Skulle lage disse nå, og de har jo nesten ikke hevd seg eller noen ting 🙁 Helt flate små klumper, de ser ikke ut som dine i det hele tatt… Fulgt oppskriften din helt nøyaktig, men brukte cottage cheese og droppet honning…. Hva tror du? Det var en utrolig fast deig som jeg måtte dele opp!

    1. Moste du cottage cheese med stavmiksar?

      1. Ja, det gjorde jeg – jeg lagde røra en gang til etterpå, fordi jeg fant ut etter å ha lest oppskrifta di 8 ganger at jeg hadde glemt egg!! Haha, uffameg, det er så typisk… de ble i hvert fall knallgode, med blåbær og eple! Tusen takk for deilige og sunne oppskrifter!

      2. Haha, det er som regel alltid en feil inni bildet når resultatet blir slik! Men bra du fant ut av det – og at muffinsane smakte 🙂 God søndag!