Superenkel, krema lakseform

Onsdag allerede!

Vi er midtveis i veka og dagens oppskrift er en superenkel, krema lakseform. Denne er ferdig på ca. 30 minutter og er en perfekt kvardagsmiddag for heile familien. I formen finner du grønnsaker og laks som blir krema med en enkel creme friache- og kvitløksdressing, før heile formen blir toppa med ost. Smakfullt, sunt og godt 🙂

Du trenger, ca. 3 personer
2 gulerøtter
1 persillerot
1/2 purreløk
1/2-1 brokkoli
4 laksefilèter
1 beger creme fraiche*
2-3 fedd kvitløk
litt sitronsaft
revet ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter, ha over i en ildfast form eller paiform. Del laksefilètene i to og legg over grønnsakene. Ha over litt salt og pepper.

2. Rør sammen creme fraiche med pressa/finhakka kvitløk. Smak til med en liten skvis sitronsaft og gjerne andre krydder/urter du liker og har tilgjengelig. Fordel blandinga over formen.

3. Topp formen med ost. Steik midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server med det tilbehøret du ønkser, eg serverte med kokte poteter.

Tips og alternativ!
Denne formen kan virkelig varieres etter kva man liker og har tilgjengelig. Har du litt diverse halvslappe grønnsaker i kjøleskapsskuffen? Perfekt å bruke! Du kan og prøve med torsk eller andre typer fisk framfor laks.

*du velger sjølv om du vil bruke fullfett eller fettredusert creme fraiche. Eg brukte den mellomfeite varianten med 19% fett.

Eg er veldig glad i middagsformer- og gratenger og slike middager er midt i blinken! Dei smaker og like godt dagen etterpå som restemiddag eller restelunsj 🙂

Nyt en deilig fiskemiddag!

*

Til slutt vil eg tipse dere om at det er siste dagen med BAKEVEKE hos x-life! Du får 25% rabatt på alt av smartmat og bakeingredienser HER:

Les gjerne mitt innlegg «Kva er egentlig forskjellen mellom dei ulike sukrinvariantane? Her har du min guide» om du lurer på noko angåande dei alternative søtingane eg bruker 🙂

God onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *