Kyllingpanne med krema parmesansaus

Hei godtfolk!

Idag har eg en middagsrett til dåkke som eg virkelig har gleda meg til å dele. Dette tørr eg å påstå er den beste kyllingmiddagen eg har ete på alvorlig lenge! I denne kyllingpanna finner du både kylling, grønnsaker og saus i en nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistenser – så velger du sjølv kva tilbehør du vil ha. Middagen lager du på under halvtimen, og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien. Så innimari godt!

Du trenger, ca 4 personer
750 g kyllingfilet/kylling lårkjøtt
4-5 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 purreløk, grovhakka
300 g creme fraiche, vanlig eller 19% lett (ikkje 10% lett)
1,5 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Kutt kyllingen i litt mindre biter. Krydre med salt og pepper og gjennomsteik på medium varme i smør. Sett til side.

2. Steik gulerøtter, brokkoli og purreløk til gulerøttene begynner å bli mjuke. Tilsett creme fraiche og melk, og la det koke opp under omrøring. Tilsett deretter finrevet parmesan og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt og pepper og juster med litt ekstra melk om nødvendig.

3. Legg kyllingfileten tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og server straks med valgfritt tilbehør 🙂

Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det aller meste; potetbåter, potetmos, bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, bakte søtpotetskiver, pasta, ris m.m… Middagen er også god uten tilbehør 🙂

Oppskrifta er sterkt inspirert av en tidligare oppskrift i arkivet som er veldig populær; laksepanne med krema parmesansaus som du finner HER!

Akkurat no holder eg en knapp på denne kyllingpanna, den synes eg faktisk var enda bedre enn laksepanna – men det er jo mi meining.

Velbekomme og god middag – håpa det frista 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Har du tips til melkefri alternativer? 🙂

    1. Det må vell eventuelt bli melkefri creme fraiche og næringsgjær istedenfor parmesan 🙂

  2. Oooog der visste jeg plutselig hva jeg skulle ha til middag i dag. Tusen takk!! 🙂

    1. Versegod på forhånd! Håpa den faller i smak hos deg, her blei den vertfall tatt VELDIG godt imot 🙂