Sukkerfri panna cotta med bringebærcoulis

Det er endelig Fredag igjen!
Dagane, vekene og månedane flyr avgårde for tida. Men det er berre positivt, for det er jo ett tegn på at man har det ganske så bra, eller kva? 🙂 Dagens oppskrift er en gjenganger noken av dere sikkert har sett og kanskje prøvd før, oppskrifta er tidligare posta. Vanilje panna cotta som er sukkerfri, kalorilett og naturlig proteinrik, med frisk bringebærcoulis som saus. Ei veldig rask og enkel oppskrift med få ingredienser, som passer både som dessert, kveldskos eller om man har lyst på noke søtt, men samtidig friskt!

Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk
2 dl kesam eller gresk yoghurt
1 vaniljestang
3 ts sukrin +, du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker
3 gelatinplater

Slik gjer du: 
1.Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke.

2. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt.

3. Hell i 2 porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap. Kan oppbevares i kjøleskap noken dager. 

Eg dobla altså oppskrifta for å få 4 porsjoner som bildene viser.

Mellom 110-130 kalorier per porsjon med saus.

Bringebærcoulis, 4-5 porsjoner
Du kan erstatte bringebær med jordbær om du heller vil ha jordbærcoulis

300 g fryste bringebær
1,5 dl vatn
30 g sukrin+, eller søtning som tilsvarer 60 g sukker

Slik gjer du: 
1. Ha alle ingrediensene i en kjele og sett plata på middels varme. Rør godt og knus bærene innimellom med en sleiv, etterkvart vil bæra bli møre i og jevne seg ut som en tjukk saus. Bringebærcoulisen trenger ikkje å koke.

2. Mos coulisen med en stavmikser til en jevn saus og avkjøl.

Så skjønner dere vell prinsippet. Før servering heller du over litt bringebærcoulis i porsjonsformene, gjerne med litt friske bær på toppen. En fantastisk god dessert med den gode kombinasjonen mellom søtt, friskt, vanilje og bær. Den falt i smak hos både venner, familie, svigers og kjæreste!

Kanskje denne faller bedre i smak?
Sukkerfri bringebær- og lime panna cotta – fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på den!Ønsker alle en strålende dag videre, og ikkje minst god helg 🙂

//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

52 kommentarer

  1. Hei! Har veldig lyst å prøve denna, men lurer på om det er mulig å bytte ut gresk yoghurt med den kompakte delen av kokosmjølka?

    1. lindastuhaug1

      Hei!
      Ja, det kan du. Det er faktisk en egen oppskrift her på bloggen med kokoskremen, men du kan fint berre bytte 🙂