Sukkerfri, enkel snickerskake!


Heisann – god lørdag og påskeaften alle sammen!

Håper dere nyter dagane, uansett om det er snakk om by-påske, fjell-påske, jobb-påske eller kva det måtte vere. Eg er heime igjen fra ett par dager på hytta vi har ved sjøen – det er ikkje påske før turen på en av hyttene våre er tatt! Vi har også ei hytte på fjellet – og det er vell første påska på 8 år vi ikkje er der. Påska er sein i år, og snøen og skiføret er elendig, isen er ikkje trygg og da er det berre å bite i det sure eplet og innsjå at det blir ei påske uten ski på beina. Eg har faktisk ikkje stått på ski i år, vinteren kom før eg var heime fra studiet i Florida, og forsvann like fort…

Nok om det – det er da ikkje påska mi dette innlegget skal handle om! Det er nemlig den nydelige snickerskaka som blei laga forrige helg, som mange venter spent på. Den er sukkerfri, glutenfri og uten egg – og kan lages melkefri/laktosefri ved alternative ingredienser. Oppskrifta er utrulig enkel, og eg er sikker på ALLE kan få til å lage denne!

Snickersbunn
180 g salte peanøtter,
80 g havregryn
7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
2 ss sukrin gold, eller anna søtning, honning kan brukes
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene  i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse i 1-2 minutter, til nøttene begynner å slippe ut fett og du kan forme massen mellom hendene. Bruk litt væske om nødvendig. Press ned i en bakepapirkledd form på 20×30 cm og sett i frysen mens toppingen lages.

Sjokolade-karamell topping
2,5 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
40 g (4 ss) sukrin gold
12 g smør
25 g sukkerfri, mørk sjokolade, 70%
en neve peanøtter

Slik gjer du: 
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokolade og peanøtter i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis!

Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Ha oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.

Sett snickerskaka fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter ca. 2 timer.

Eg vil anbefale å oppbevare snickerskaka i frys, konsistensen er definitivt best når den kommer rett derfra! La den gjerne stå noken minutter i romtemperatur før servering, men etter ei stund blir den mjuk og dette går også utover smaken. Kaka står seg minst 2 veker i frysaren.En fantastisk god kombinasjon mellom det salte&søte – peanøtter, karamell&sjokolade.

En smaksfest i munn som eg håper fleire prøver seg på. Denne oppskrifta er blant mine topp 5 kakeoppskrifter på bloggen, og er en slager til både barn, eldre og kresne. Er det EI sunnere kake du skal lage, så la det bli denne!

 

49 kommentarer

 1. Er denne bra for diabetikere? Hvis ikke, hvilke kake anbefaler du til diabetes 2?

  1. Hei! Det varierer heilt fra diabetiker til diabetiker, så det må du nesten vurdere sjølv. Det er jo dadler i kaka, og det er ikkje alle som tåler. Ellers er nesten alle andre kaker uten dadler, så dei passer for diebetikere 🙂

 2. Åse-Marie Haugen

  Hei

  1. Rekner med det kommer noke meir tekst her etterkvart 🙂

 3. Hei:) Blender du dadlerne sammen med peanuts og havregryn? Er lidt i tvivl

 4. Ann Helén

  Supergod kake

  1. Tommel opp 🙂

 5. Denne var veldig god og lett å lage. Jeg brukte fløte isteden for vikingmelk, og jeg fikk mye mindre glasur enn på den du har bilde av. Er litt usikker på om det er fordi jeg hadde blandingen for lenge i mikro eller kan det være pga fløten? Hvor tykk/ tynn skal blandingen være før du rører inn sjokoladen?

  1. Så kjekt den falt i smak, Guri 🙂 Det kan vere begge deler – enten fløten eller at blandinga var for lenge i mikroen. Den skal ha en fyldig konsistens, litt sånn yoghurt-aktig, før du rører inn sjokoladen.

 6. Hei,

  Denne så god ut! Går det an å lage toppingen i en kjele hvis man ikke har mikro? Og hvordan går man isåfall frem?

  På forhånd tusen takk for svar 🙂

  1. Hei!

   Ja, det kan du. Berre ta ingrediensene i en kjele på middels varme, rør underveis til du får en fyldig, karamellfarga masse. Dette tar en del lengre tid (med mindre du har teflonpanne). Så rører du inn sjokoladen etterpå slik som står 🙂 Denne kaka er knallgod, anbefales!

 7. Mari Nordvik

  Jeg prøvde meg på denne i dag, men jeg stusser over at det i oppskriften står at man ved laging av bunnen skal ha alt unntatt væske oppi foodprosessor, hva er væsken? For der fikk jeg bare en smuldredeig som datt fra hverandre da jeg skulle prøvesmake etter noen timer. Utrolig god da, uansett!

  1. En liten skrivefeil der fra tidligere som eg har retta opp i no. Var massen klebig når du trykte den ned i formen?

   1. Jeg tror feilen ligger i at jeg brukte tørkede dadler. Aldri brukt det før så tenkte ikke på å se etter det i løsvekt

   2. Aha! Da er det nok der feilen ligger. Er relativt stor forskjell på dei. Da veit du det til neste gang 🙂

 8. Hei!
  Kan jeg bruke noe annet en foodprosessor til å blande sammen bunnen?

  1. Du kan og bruke en kraftig blender 🙂

 9. Hei☺ei venninne av meg skryter uhemmet av denne kaka di så da fikk jeg lyst til å prøve! Men hvor kjøper du sukkerfri sjokolade? Jeg har råkakaopulver hvis det kan brukes. Ha en finfin dag!
  Marianne

  1. Her blei det dobbelt opp 🙂
   Riktig fin dag til deg også!

 10. Denne ser veldig god ut! Tenkte prøve meg på denne i morgen 🙂 kan jeg bruke stavmikser istedet for foodprosessor på bunnen?

  1. Nei, du må bruke en kraftig blender eller foodprosessor for å få bunnen skikkelig altså, så eg anbefaler deg å bruke det 🙂

   1. Denna skal prøves!

    Men hva slags foodprocessor bruker du? En å anbefale?

    Vil sette i gang med å lage en del av oppskriftene dine, men har ikke klart bestemme meg for noen foodprocessor ennå 🙂

    Takk for svar og håper du får en fantastisk helg 🙂

 11. Hei Linda! Har laga den her fleire ganga – og det er like stor suksess kvar gang. Men gjorde nettopp tabba og blanda alt til toppingen bortsettfrå peanøtter. Sjokoladen har altså komt med i mikroen. Ka problem vil det by på?

  1. Hei! Hm, då må du nesten berre prøve deg fram, usikker på om det vil bli en fyldig karamellmasse når sjokoladen og er med. Men kan godt hende det gjekk fint? Korleis gjekk det? 🙂

 12. Kan man bruke vanlig sukrin i skjokoladesausen? 🙂

  1. Ja, du kan det 🙂

 13. Kjempegod kake, tusen takk for oppskrift! Jeg måtte endre på noen ingredienser jeg ikke hadde, men syns resultatet ble veldig bra- jeg hadde litt kokende vann på dadlene (som jeg helte av igjen) før jeg blandet dem med resten av ingrediensene til bunnen, og brukte peanøttsmør i stedet for hele nøtter, og den ble veldig saftig og god:) og til toppingen brukte jeg brunt sukker og kokte den i kjele i ca 10 min under omrøring. Også brukte jeg 50g 70% sjokolade. Litt mindre sunt, men sååå godt!:))

  1. Så kjekt du likte kaka, Maren 😀 Heilt innafor å lage sin egen lille vri med det man liker og har tilgjengelig!
   Då er det berre å kose seg <3 God helg til deg 🙂

 14. Er det mulig å smelte lys sukkerfri sjokolade og bruke som topping/glasur?

  1. Ja, men toppingen er knallgod, så eg vil mykje heller anbefale deg å lage den 😉

 15. Går det an å bruke honning i karamellen istedenfor Sukrin gold (er tom og litt for lat for å gå på butikken akkurat nå). Og fungerer kaffefløte istedenfor vikingmelk?

  1. Eg har ikkje laga karamellen med kun honning, så eg veit rett og slett ikkje om det fungerer. Du kan bruke kremfløte istedenfor vikingmelk 🙂

 16. Hei..
  Kan bunnen her bakes i ovn?

  1. Kvifor skal du det? Denne bunnen skal ikkje varmebehandlast.

 17. Hei, brer du topping på mens den er varm, eller avkjøler du den først?

  1. Brer over med en gang.

 18. Bjørg Teigen

  Prøvde meg på denne kaka i dag for første, men absolutt ikke siste gang. Så enkel å lage, og så lett å spise! Utrolig nydelig. Takk for oppskrift

  1. Så hyggelig å lese, Bjørg!! 🙂 Denne er en storfavoritt hos meg og mine også 🙂

 19. Denne kaka er berre heilt nydelig Men eg lurer på ein ting. Eg har følgt oppskrifta og kaka har vert avkjølt i frysen, men opplever at botnen smuldrar opp, kva kan det ha seg? Burde eg ha brukt litt vatn i botnen?

  1. Då ville eg brukt litt smelta smør 🙂

 20. Tror du man kan bytte ut dadler med fiber sirup clear i denne oppskriften også?

  1. Det skal nok sannsynligvis gå fint, men eg har ingen konkrete mål på det, så då gjelder det berre å prøve seg litt fram 🙂

 21. Lagde karamellen, men da jeg tok i sjokoladen skilte den seg. Hadde blandet lys og mørk sjokolade. Hva gjorde jeg feil?

  1. Hm. Brukte du kremfløyte eller vikingmelk?

 22. Hei.
  Kan en bruke kitchenaid kjøkkenmaskin i stedet for foodprocessor?

  1. Så lenge det er kniver, så 🙂 Og at den er kraftig nok, sjølvsagt.

 23. Hei!
  Har du fremgangsmåte på sjokolade og karamell toppingen til Snickers kaken uten å bruke mikrobølgeovn?

  1. Hei! Ja, du kan berre koke den i en kjele, men det tar lengre tid 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *