Annonse
17. oktober 2015
Eplekake uten tilsatt sukker
Innlegget inneholder annonselenker
Det er 17.oktober og den norske epledagen!
Da er det klart at epleoppskrift må deles, selfølgelig i ekte Linda Stuhaug stil som betyr uten tilsatt sukker. Ei enkel oppskrift på saftig eplekake som eg også delte i fjor. Nokon kjenner kanskje igjen bildene, eg har nemlig ikkje fått tatt nye, men har endra smått på sjølve oppskrifta. Uansett har den falt godt i smak hos dere lesere etter mange tilbakemeldinger!
I heile kaka er det kun ca. 500 kalorier. Proteinrik, mektig, blodsukkervennlig, sukkerfri, glutenfri – denne kan nytes med den beste samvittighet, gjerne som en ekstra luksus kveldsmat!
Eplekake
2 egg
130 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel
60 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
2 norske epler
2 ss sukrin gold
1 ts kanel
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Kutt eplene i båter, strø over kanel og sukrin gold. Karamelliser 2-3 minutter i mikrobølgeovn til dei er lett møre.
2. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens. Hell i kakeform på 14×18 cm eller 20-22 cm i diameter.
3. Fordel eplene over kakerøra, trykk lett nedi båter for å få epler i heile kaka. Steik midt i ovnen ca. 20 minutt, eller til kaka er gjennomstekt.
4. Eplekake smaker aller best varm / lun med vaniljeis eller vaniljekrem. Nyt!
Tips & alternativer
– Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– Oppskrift på sukkerfri vaniljekrem finner du blant anna HER.
Vil du prøve deg på en anna type eplekake kan eg anbefale epleform med crunchy topping. Du finner den HER.
Så blei denne oppskrifta på eplemuffins med innbakt vaniljekrem veldig populær. Oppskrifta er ganske lik eplekaka og du finner den HER.
Ellers er det berre å bruke søkefeltet og søke på «eple» – så kommer alle mine oppskrifter oversiktlig opp!
Ha en fin lørdag alle sammen 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Madelen
20. januar 2019
Linda Stuhaug
21. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR