Sukkerfri japp sjokolade

Innlegget inneholder annonselenker

Hei alle sammen!

Som eg nevnte da eg la ut oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade så hadde eg også en oppskrift på japp sjokolade. Idag tenker eg det er på tide å dele den, kanskje den blir like populær som snickersen?

Det er jo minimal forskjell på japp og mars sjokolade, så det er vell egentlig en god blanding mellom desse to.

Proteinrik «nougat» med karamell overtrukket med sjokolade. Uten tilsatt sukker og gluten, fantastisk gode og veldig enkle å lage: 

IMG_2330


Lag 1: 
20 g kakao
30 g sjokoladeprotein (sjå tips!)
10 g mandelmel
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløte
30 g sukrin gold
8 g smør
12 g yaconsirup, evt. honning eller fibersirup gold

Ca. 50 g sukkerfri sjokolade
gjerne 1-2 ts kokosolje som gjer sjokoladen enklare å smelte

IMG_2350


Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen kakao, proteinpulver, mandelmel og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.

collage-001

Tips og alternativer


for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene, men eit par justeringer kan eg tipse dere om:

– har du ikkje sjokoladeprotein anbefaler eg å bruke 35 g mandelmel og 25 g kakao + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du vaniljeprotein kan du og bruke dette, gjerne med ekstra kakao.

– mandelmel kan du også lage sjølv ved å male mandler til mel i en blender.

– godt proteinpulver er viktig for godt resultat. Eg anbefaler protein delitetroponin eller nutamino.

IMG_2337

Som eg skreiv i oppskrifta på sukkerfri snickers: spørr i kommentarfeltet om det er noko du lurer på angående ingrediensbytting! Oppskrifta finner du HER!

IMG_2244

Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

68 kommentarer

  1. Hei! Sjokoladen ser dødsgod ut 🙂 lurer bare på om det går Ann å få kjøpt fibersirup, yaconsirup og mandelmel i butikk? Vil gjerne lage dem i helgen, så har ikke tid til å vente på noe i posten, hehe

    1. Hei 🙂 Du får kjøpt det på helsekostbutikker. Det er nok kun dei aller største dagligvarebutikkene med gode utvalg som kanskje har det. Mandelmel kan du fint bytte med anna type tørrvare, så får du har i fibersirup og yaconsirup er du good to go 🙂

  2. Kan en bruke noe annet enn mandelmel?:)

    1. Ja, du kan egentlig bruke kva som helst anna tørrvare. Gjerne meir proteinpulver f.eks 🙂

  3. Ser kjempegodt ut:) Tror du man kan bruke kokosmelk eller noe annet melkefritt istedet for vikingmelk?

    1. Eg trur dessverre ikkje det går, kokosmelk har ikkje dei samme egenskapene som vikingmelk. Men du kan jo prøve, men vær obs på at resultatet vil bli noko anneleis på både smak og konsistens. Lykke til 🙂

  4. Linn Irén

    Hei! Jeg lurer på hvordan holdbarheten er så sjokoladene? Tenker julegaver 😉

    1. Oppbevares dei kjølig holder sei seg fint eit par veker. Men dei holder seg bedre kaldt!

  5. Kjersti

    Digger bloggen din, laget mange av oppskriftene. Tenkte å «sunnifisere» en vanlig oppskrift i dag, en kake det skal være lys sirrup i. Har den mørke fibersirupen, tror du det funker?

    1. Så kjekt å lese Kjersti 🙂 Det er ikkje berre å berre å sunnifisere oppskrifter og bytte ingredienser, men du kan alltids prøve. Det kjem an på kva kake det er, mengde og kor masse sirupen har å bety for resultatet. Lykke til 🙂

  6. Suzanne

    Naaam!!! Disse vil jeg prøve 🙂
    Går det an å bytte ut mandelmelet med vanlig hvetemel? Må jeg i så tilfelle justere mengden mel opp eller ned?

    1. Hei! Ja, det kan du berre gjere. Du kan også bruke meir proteinpulver. Mengden kan vere den samme, det er snakk om såpass lite. Lykke til Suzanne 🙂

  7. Kan vi erstatte sjokoladeproteinet med noe annet..?

    1. Les heile innlegget. Det står under tips / alternativer 😉

  8. Amalile

    Jeg har regnet ut næringsinnholdet og sammenlignet med vanlig Japp (som vanlig) 😉
    Og jeg må si at resultatet er slående nok en gang!

    Først din, sukkerfrie:
    Per 100 g:
    Energi: 220 kcal
    Proteiner: 4,7 g
    Karbohydrater: 5,6 g
    Fett: 6 g
    Fiber: 6,3 g

    Så Freias Japp per 100 g:
    Energi: 400 kcal
    Proteiner: 3,9 g
    Karbohydrater: 61 g
    Fett: 15,5 g

    Deler du hele din oppskrift i 16 biter, veier hver ca. 60 g, som er det samme som én stor Japp (ikke duo som består av to biter på 41 g, men den som er hel).
    Dine barer inneholder da 132 kcal, uten noe tilsatt sukker, mens Freia sin inneholder , nesten det dobbelte, 240 kcal, hvor 36,6 g er sukker!

    Oioi 😉

    1. Fantastisk 🙂 Det er nok mange som er nysgjerrig på dette, så supert at du tar deg tid til å rekne ut! Det er jo spennande å sammenligne 🙂

    2. Hvor kommer alle kaloriene fra, når innholdet av karbohydrater og fett er såpass lavt?

      1. Det er jo både protein, karbohydrat og fett i oppskrifta, det blir jo naturligvis kalorier fra det.

  9. Ser bare helt latterlig godt ut!! Lurer på om du kunne tenke deg å poste ett innlegg om hva du trener for tiden? 😀
    God helg!

    1. Tja, eg føler ikkje det er heilt relevant i forhold til at eg prøver å være mest mulig rein matblogg. Men kan hende kan få til eit innlegg snart, for trening er jo en relativt stor del av livet mitt 🙂

  10. Kristine

    Ser fantastisk ut. Kan ein bruke fibersirup gold i første laget også?

    1. Det veit eg dessverre ikkje, er usikker på om fibersirup gold har samme egenskapene som fibersirup clear når det gjelder konsistens. Du kan jo prøve 🙂

  11. Forslag til hva jeg kan bytte ut fibersirup med? Rismalt sirup, tykk honning eller lønnesirup f.eks? 🙂

    1. Fibersirup er dessverre viktig for å få riktig konsistens på laget. Du kan alltids bruke noke anna, men smaksmessig og på konsistens blir der ikkje det samme.

  12. Gunhild

    Hei, veldigt gode 😉
    Men eg lurte på kviforet Proteinpulver liker du best på smak? (merke)
    Ikkje alle som er like gode!
    mvh.

    1. Hei!
      I slike oppskrifter liker eg best en av desse to:
      Troponin – http://www.x-life.no/products/troponin-3kg
      Scitec – http://www.x-life.no/products/protein-delite-500g

      Men eg bruker kun proteinpulver i proteinbarer, en sjelden gang i bakst, men er det det du er ute etter er desse to til å anbefale! 🙂

  13. Karjana

    Hei

    Kan ma kjøpe fiber sirup på iHerb eller amazon? Jeg bor for tiden i USA og det hadde vært så digg å laget disse mens jeg er her 🙂

    Karjana

    1. Hei 🙂 Fibersirup eller yaconsirup?
      Yaconsirup får du på iherb, men fibersirup veit eg dessverre ikkje…

  14. Sidsel Oksum

    Holder på å lage sunn japp, men får ikke lag 2 til å stivne. Har ikke micro ovn og bruker kjele. Skal det koke eller hva?

    1. Du må berre koke massen lenge nok, til den blir fyldig og karamellfarga. Men den bruker en del tid på å stivne, så man må ha tålmodighet 🙂

  15. Kata Strømland

    Går det an å bruke honning eller agavesirup istedenfor?:) Blir mange gode sukkerfrie alternativer blant julesnopen, takket være dine fantastisk gode oppskrifter!

    1. Du på presisere kva du meiner med istedenfor 🙂 Istedenfor yaconsirup i karamellen (der står det du kan bruke honning, du kan og bruke agavesirup) eller meiner du istedenfor fibersirup clear i lag 1?
      Så hyggelig å lese, Kata! Det er en glede å inspirere 🙂

  16. Hvor stor form bruker du ? 🙂

    1. Ca. 15 x 15, noken ganger litt større, noken ganger litt mindre 🙂

  17. Hei!
    Jeg er på hytta, og har handlet med meg alt av ingredienser jeg trenger for å lage japp-sjokoladene.
    Jeg mente jeg hadde proteinpulver på hytta, og tok derfor ikke med meg det. Det viste seg dessverre at jeg hadde brukt opp det jeg hadde.
    Spørsmålet mitt er nå: Hva i alle dager kan jeg bruke i stedet for?
    Jeg har en nærbutikk som jeg kan dra på, men de selger ikke proteinpulver.

    1. Hei! Så dumt – desse blir definitivt best med proteinpulver. Men det er absolutt mulig å lage uten. To forskjellige meltyper, litt ekstra kakao og søtning er det eg anbefaler då. Havremel + en anna meltype, for eksempel kokosmel, mandelmel, peanøttmel eller lignande (du kan male nøtter i en blender eller foodprosessor!).

      Eksempel:
      25-30 g kakao, 15 g mandelmel, 20 g havremel, 3 ss sukrinmelis. Prøv å smake deg litt fram og juster deretter 🙂

      Lykke til!

  18. Camilla

    Hei 🙂 vet du om man får tak i fibersirup eller noe lignende i usa?

    1. Hei! Dette veit eg ingenting om, men det rekner eg med 🙂

  19. Ingvild

    Hei! Tenker å bytte ut sukrinmelis med vanlig melis, går det ann?

    1. Ja, selfølgelig. Mend den blir naturligvis ikkje sukkerfri da 🙂

  20. Hei!
    Takk for inspirerende blogg. Jeg lurer på hvilket merke du bruker når det gjelder vikingmelken? Gleder meg til å prøve både Japp og Snickers i løpet av helgen 🙂

    1. Hei! Så hyggelig at du liker bloggen min 🙂
      Eg bruker Nestle usøtet vikingmelk i alle oppskriftene mine. Beklager for seint svar – håper det smaker!

  21. Holder på å lage dette nå, men lurer på hvordan du får begge lagene til å få såpass stor «høyde»? Jeg brukte en boks som var 15x15cm, og følgte oppskriften din. Hva gjør jeg feil?

    1. Hei! Som du ser er det ikkje lag 1 som er så høgt, karamellen er minst like høg. Så totalt blir det litt høgde på, men den blir ikkje så høg, bildet er tatt veldig nærme og det kan «lyge» litt 🙂

  22. Synnøve

    Hei! Ser utrolig godt ut mye av det du lager!! Et spørsmål angående proteinpulver: Vet du om en type som ikke er basert på egg og melk?? It´s a jungle out there…

    1. Hei! Eg tenkte først på biffprotein, men det ser eg er tilsatt melkepulver:
      http://www.x-life.no/products/nanox-carnilox-900g

      Men slik som eg kan lese er erteprotein uten egg og melk? 🙂 Korleis smaken er veit eg ikkje da…
      http://www.x-life.no/products/nanox-conquestv6-erteprotein-2kg

      1. Synnøve

        Hei!
        Endelig fått prøvd det erteproteinet du anbefalte å teste ut! Smakte godt!! Takker for godt tips!!!

      2. Så bra, Synnøve! Supert at du fann eit proteinpulver som passa deg 🙂

  23. Hei hei!
    Kan man bytte mandelmel med peanøttmel? Eller påvirker det smaken veldig? Vil tro konsistensen er omtrent lik 🙂

    1. Hei! Det går heilt fint og blir nok veldig godt 🙂

  24. Super oppskrift! Takk for at du deler. Ble veldig godt, selv om jeg var for slepphendt med væsken og lag 1 ble altfor flytende 😉 Allikevel mulig å spise med skje – jeg prøver igjen!

    1. Bedre lykke neste gang! Eit bra teign at dei falt i smak uansett 🙂

  25. Hei! Ser veldig godt ut 🙂 Har diabetes og lurer på om man kan bytte ut fibersirup med noe annet?

    1. Hei 🙂
      Kan du ikkje bruke fibersirup clear når du har diabetes…? Det er ikkje det samme som gold varianten!

  26. Hei, må mandelen skåldes om jeg skal male de til mel? 🙂

  27. Madelen

    Takk for super oppskrift!
    Lurer egentlig bare på om smøret kan utelates? Vet det er en veldig liten mengde, men jeg er liksom litt mot å bruke det, så det hjelper på en måte ikke. For når det er så liten mengde, så vil det vel ikke påvirke oppskriften noe særlig om det utelates?

    1. Smøret er nødvendig for at karamellen skal stive og ikkje renne over. Så det kan du ikkje utelate med mindre du vil ha flykrasj-japp med karamellsaus overalt 🙂

  28. Åh, disse ble gode 😀 Jeg strødde litt hakkede casewnøtter på toppen av «karamellen», og vips ble det en hjemmelaget versjon av Barebells caramel-cashewbar. Namnam 😀

    1. Mmm, høres godt ut Mie 😀

  29. Kan jeg erstatte sjokoldaeprotein med vaniljeprotein?

    1. Ja, det står i innlegget 🙂 Bruk då ekstra kakao.

  30. Tone Eline

    Jeg bare lurer på hva slags frisk bruker du på å få sjokolade rundt hele? Og at det ser greit ut liksom? Har prøvd flere av dine oppskrifter og hver gang jeg skal kle noe med sjokolade så blir det seende ut som jeg har mista alt i gulvet og tråkka på det før jeg serverer det

    1. Kva slags frisk? Eg forstår ikkje heilt kva du meina?

  31. Hei. Eg har akkurat starta å prøve nokre av oppskriftene dine, og det har absolutt gitt meirsmak. Eg ville prøve meg på japp sjokoladen, men lurte på om sjokoladeproteinet til Troponin er muleg å få i mindre mengde enn 3 kg? Kjedeleg å bruke kr 799,- viss eg ikkje liker smaken…

    1. Hei!
      Det er eg usikker på, men du kan jo absolutt bruke andre typer proteinpulver også 🙂 Dei siste åra har eg brukt Nutramino sitt, det får ein i mykje mindre poser!

  32. Hei!

    Tusen takk for nydelige oppskrifter! Vi har prøvd flere av sjokoladevariantene, og dette er absolutt en vinner!

    Vi sliter imidlertid litt med å få karamellen like perfekt som deg. Den blir mørkere i fargen og litt klumpete. God smak likevel, men ikke like nydelig som den du har bilde av her.

    Vi lager «dobbel» porsjon, siden boksene med vikingmelk er på 3 dl, og bruker 600 i effekt på mikroen. Har du noen tanker om hva vi kan gjøre annerledes? 🙂

    1. Hei! Så hyggelig at de liker oppskriftene 😀 Jappen her er jo absolutt skikkelig god!

      Mine tips er kanskje å røre enda oftare mot slutten av koketida. Ikkje la det gå meir enn 1-2 minutt mellom kvar gang du rører godt, og pass på å få alt ned fra kantane. Eg har aldri laga karamell med meir enn 4 dl vikingmelk, så kaan hende at mengden er litt stor med 6 dl også. Ville kanskje prøvd å laga den i to omganger med 3 dl også 🙂 Håper desse tipsa hjelper!! 🙂