Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør

Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!

Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrød, bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode!

Desse er supre som tursnacks, kanskje noko å tenke på til skiturene i påska? Like gode er dei som kveldskos, mellommåltid elelr påfyll fø/etter trening.

Raske og enkle å lage med få ingrenser, heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk:

IMG_1631

Du trenger, ca. 8 stk
1 moden banan
50 g havregryn
35 g økologisk peanøttsmør (gjerne crunchy)
1 ss peanøttmel, evt. havremel
1/2 ts kanel

Slik gjer du: 
1. Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig «deig». La det svelle i 5 minutter.

2. Fordel deigen på en langpanne med bakepapir, ca. 1 ss per kjeks. Trykk lett flate og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne i kantane.

IMG_1634

Kjeksene smaker i grunn best nystekte, fortsatt litt varme, gjerne med eit glass iskald melk. Men dei er også gode kalde, og kan fint spises dagen etterpå. Då anbefaler eg å oppbevare dei i en matboks i romtemperatur.

IMG_1647

Mjuke, søte, smakfulle med litt crunch – skikkelig gode!

IMG_1639

Dagens x-life tips: 
Det er stor kampanje på utvalgte tightser med inntil 50% rabatt, under ser dere eit knippe utvalg, men heile oversikten finner du HER! (annonselenker)

collage

Ha en fin dag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei Linda! Kan jeg spørre om noe som ikke har noe med denne oppskriften å gjøre? Bare lurer på om philadelfia light inneholder sukker? Bare ser at den blir brukt i sukkerfrie oppskrifter, men så står det på pakka at den inneholder sukker, å da blir jeg plutselig veldig usikker 🙂

    Lager dine oppskrifter ukentlig, du er utrolig dyktig! Stå på 🙂

    1. Hei! Nei, philadelphia er ikkje tilsatt sukker, men inneholder naturlig laktose (melkesukker) som alle andre melkeprodukter 🙂
      Så lenge det er philadelphia naturell du meiner?

      Tusen takk, Mari – veldig kjekt med tilbakemelding, setter eg stor pris på 🙂

  2. må man bruke peanøttsmør?

    1. Nei, eg lager dei ofte uten også 🙂

  3. Kan disse fryses?

    1. Dte har eg ikkje prøvd, men eg rekner med det går fint 🙂