Linda Stuhaug

Annonse

31. mars 2016

Proteinrikt havrebrød

Proteinrikt havrebrød
Heihei!
På utkikk etter eit saftig, smakfullt brød med sprø skorpe? Da kan eg anbefale dette proteinrike havrebrødet! Ingen elting eller heving, du rører kun sammen ingrediensene, så lager det seg sjølv i ovnen.
Brødet er veldig næringsrikt, inneholder masse proteiner, langsomme karbohydrater og fiber. Det smaker like godt med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, eller som tilbehehør til salat, suppe eller gryte. Utgangspunktet for denne oppskrifta er mine tidligere oppskrifter og varianter av havrerundstykker/proteinrundstykker som eg posta for eit år sida og har fått mange gode tilbakemeldinger på:
Proteinrikt havrebrød, 1 stk 300 g cottage cheese 200 g original kesam, evt. meir cottage cheese 4 egg 250 g havremel 250 g havregryn 1 toppa ss bakepulver 1 ts salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.
Hell deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Steik på nederste rille i 60 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge og begynner å bli sprøtt på toppen. Avkjøl.
Brødet holder seg godt og ferskt eit par dager. Det kan fint fryses, enten som brødskiver eller heile brødet.
Brødet er naturlig glutenfritt, men for 100% glutenfritt resultat bruker man glutenfritt havremel og glutenfri havregryn.
Perfekt brød i matpakken til båd store og små! Dette inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂
Like godt med salt som søtt pålegg! Prøv dette brødet, du vil virkelig ikkje angre 🙂
Ha en fin dag!

Heihei!

På utkikk etter eit saftig, smakfullt brød med sprø skorpe? Da kan eg anbefale dette proteinrike havrebrødet! Ingen elting eller heving, du rører kun sammen ingrediensene, så lager det seg sjølv i ovnen.

Brødet er veldig næringsrikt, inneholder masse proteiner, langsomme karbohydrater og fiber. Det smaker like godt med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, eller som tilbehehør til salat, suppe eller gryte. Utgangspunktet for denne oppskrifta er mine tidligere oppskrifter og varianter av havrerundstykker/proteinrundstykker som eg posta for eit år sida og har fått mange gode tilbakemeldinger på:

Sanity Image


Proteinrikt havrebrød, 1 stk
300 g cottage cheese
200 g original kesam, evt. meir cottage cheese
4 egg
250 g havremel
250 g havregryn
1 toppa ss bakepulver
1 ts salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.

Hell deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Steik på nederste rille i 60 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge og begynner å bli sprøtt på toppen. Avkjøl.

Brødet holder seg godt og ferskt eit par dager. Det kan fint fryses, enten som brødskiver eller heile brødet.

Sanity Image


Brødet er naturlig glutenfritt, men for 100% glutenfritt resultat bruker man glutenfritt havremel og glutenfri havregryn.

Sanity Image

Perfekt brød i matpakken til båd store og små! Dette inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂


Sanity Image


Like godt med salt som søtt pålegg! Prøv dette brødet, du vil virkelig ikkje angre 🙂

Ha en fin dag!

Annonse