Annonse
6. april 2016
Saftig gulrotkake uten tilsatt sukker

Innlegget inneholder annonselenker
Hei og god lille-lørdag alle sammen!
No er det lenge sida eg har posta ei skikkelig festkake her på bloggen. Grunnen til at eg kaller det festkake er fordi den er stor og passer utmerket til bursdager, selskaper, kaffibesøk og det som hører med. Men sida den er sukkerfri, blodsukkervennlig, mager og eit næringsrikt alternativ kan den for all del nytes kvardag som helg 🙂
Gulrotkake er en av mine absolutt favorittkaker, også når det kommer til sunnere versjon. Denne er så saftig og god at ein ikkje skulle trudd den var nettopp det! Glasuren setter virkelig prikken over i-en, og denne gangen har eg laga den ekstra frisk og god med en ny type kremost eg prøvde. Nam!

Sukkerfri og saftig gulrotkake, stor rund
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
100 g havremel
60 g speltmel (edit. For best resultant; bruk spelt eller hvetemel)
250 g kesam
2 ts bakepulver
4 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
300 g gulrot (før rasping)
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i kakerøra til slutt.
2. Hell røra i smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

Gulrotkake glasur
1 pk kremost mandarin & ananas
1 pk philadelphia
150 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Miks sammen og smak til om du ønsker den søtere. Bre over den avkjølte gulrotkaka. Oppbevar i kjøleskap.

Anbefaler virkelig denne kremosten som en del av glasuren. Det løfta smaksopplevelsen fleire hakk! Har du den ikkje tilgjengelig kan du bytte den ut med meir philadelphia.
PS! Denne kremosten er tilsatt litt sukker. Må du ha kaka sukkerfri må du bruke philadelphia istedenfor. Er det ikkje så viktig at kaka er 100% sukkerfri, så anbefaler eg denne 🙂

Nyt eit kakestykke eller tre med god samvittighet 🙂 Håper du lar deg friste til å prøve!
Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂 Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Annonse