Sjokolade- og bananmuffins

Hei alle sammen!

Kan eg friste med sunne, saftige bananmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit dere liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.

Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten:

IMG_2089-001

Bananmuffins, 12 stk
2 godt modne bananer
150 g kesam
80 g havremel
40 g speltmel (evt. anna valgfri/glutenfri tørrvare)
2 ts bakepulver
80 g sukrin gold
30 g fibersirup gold (kan sløyfes)
3 egg
0,5-1 dl vatn
1 ss kakao

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Mos banenen til en klumpfri bananmos med en gaffel, tilsett kesam og egg.

2. Miks inn havremel, speltmel, bakepulver, sukrin gold og fibersirup til en jevn og glatt røre. La den svelle 3-4 minutter. Juster deretter med vatn (om nødvendig) til passe konsistens.

3. Del røra på to, tilsett kakao i eine delen. Fordel muffinsrørene i 2-3 lag i muffinsformer. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til muffinsene er gylne og gjennomstekt.

Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.

IMG_2102

Tips!
– For melkefri muffins kan du bruke en ekstra banan istedenfor kesam.
– Tilsett gjerne hakkede nøtter, peanøttsmør, hakka sjokolade eller lignande for ekstra smak og crunch.
– Du kan også bruke anna søtning tilsvarande 80 g sukker.

IMG_2077


Ha en strålande dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

33 kommentarer

 1. Karoline

  Så gode dei såg ut 🙂

 2. Jannicke

  Kan ein like fint bruke mager kesam? 🙂 Har ein i kjøleskapet eg skulle ha fått brukt opp!

  1. Det går nok fint i denne oppskrifta ja 🙂 generelt anbefaler eg ikkje å bake med magre varianter, men når det er i tillegg til bananmosen går det nok heilt fint!

 3. Jannicke

  Supert

 4. stine marie

  Veldig gode 🙂 Kommer til å lage disse flere ganger

  1. Så kjekt å lese, Stine Marie 🙂

 5. Hei, kan eg laga disse med youghurt naturell?:)

  1. Hei! Ja, det skal gå fint 🙂

 6. Janicke

  Disse ble gode 🙂 men vi måtte bruke det vi hadde i kjøleskapet – 100g laktosefri rømme og 50g mager cottage cheese. Funket det også. MEN hva gjør jeg feil når jeg baker… ALT må stekes nesten det doble av tiden som blir oppgitt i oppskriften disse sto i nesten 30 min.. Mvh Janicke

  1. Det er nok berre ovnen dins som er forskjellig fra andres. Alle ovner er forskjellige. Kanskje den ikkje er presis på varmen, kven veit. Men når du kjenner ovnen din, så veit du vertfall at alt må steikes litt lengre 🙂

   Kjekt oppskrifta falt i smak!

 7. Vil det gå ann å lage muffinsene uten fibersirup? 🙂

  1. Ingen problem 🙂

 8. Denne så fristende ut, potensielt noe å prøve en av de nærmeste dagene for sunnere hverdagskos 🙂

  1. Så kjekt å lese, Malene! Gi meg gjerne en en tilbakemelding på resultatet visst du prøver 🙂

 9. Nam, disse var gode! Får søtsug på kveldene noen ganger, så da prøvde jeg disse. Jeg lagde halv porsjon, og kløne som jeg er fylte jeg visst de 6 muffinsformene litt for fulle. De ble ikke pene å se på, haha, men smaken var god!

  1. Haha, fort gjort! Smaken som teller så 🙂 Veldig kjekt du likte dei <3

 10. Disse falt i smak for store å små i hjemmet! Puttet litt sukkerfri sjokolade oppi (småbiter, før steking!) Nyyyydelig ❤

  1. Mmm – luksusvariant 🙂 Kjekt dei falt i smak <3

 11. Hei! Går det an å bruke sukrin pluss istedenfor sukrin gold?:)

  1. Absolutt, berre å halvere mengden 🙂

 12. Her går det litt i surr, mente vanlig sukrin 🙂

  1. Her går det virkelig i surr, tenkte jeg skulle skrive en kommentar, så hadde jeg ikke gjort det. Av en eller annen grunn trodde jeg at det var jeg som kommenterte det med sukrin +. Iværtfall: hvor mye vanlig sukrin må man bruke til denne oppskriften?

   1. No vart eg veldig forvirra her og skjønna faktisk ikkje heilt kva du meina? Som det står kan du bruke anna søtning tilsvarande 80 g sukker 🙂

 13. Lena Mikalsen

  Hei. Nå har jeg bakt disse og måtte også steke de nesten 30 min før de var ordentlig gjennomstekt. Jeg pleier ikke å måtte steke kaker lengre enn oppskriften tilsier. En såpass «tung» røre kan nok trenge litt ekstra steketid i mange ovner (mulig helt nye ovner steker svært raskt, min er noen år)
  Men gode var de

  1. Eg stekte mine i berre ca. 15 minutt, men dette vil jo alltid variere ja 🙂 Derfor eg skriver «eller til muffinsane er gylne og gjennomstekt». Men det stemmer at ei slik røre ofte vil trenge litt ekstra tid på å gjennomsteike 🙂 Kjekt du likte dei!

 14. Karoline

  Disse blir supergode 😀 Brukte vaniljekesam første gang og en blanding av de to andre gang og litt forskjellige forhold, men supergode hver gang 😀 Datteren min synes det er kjempegøy med de fine mønstrene man kan lage oppi. Bruker vanligvis en blanding av emmer og havre (mel og gryn) og ovnen min krever noe lengre steketid, men selv de jeg smaker på som er veldig myke inni er jo sykt godet da x) Takk for fin oppskrift som er brukt flere ganger=)

  1. Herlig, Karoline! Så stas at matgleden er på plass hos dei små og – det er så viktig <3

 15. Hei,
  kan man bruke frossent bananer i oppskrifter med moden banan? ☺️

  1. Hm, det veit eg ikkje. Du kan jo prøve 😉 Men eg trur nok ikkje det vil bli det samme, dessverre.

 16. Hei! Et stort å viktig spørsmål! Legger du røren rett i de formene? Jeg gjorde det engang med en annen type og de hang bom fast..

  1. Ja, det gjer eg. Men smør dei gjerne godt først 🙂