Gelêgodteri uten sukker

Hei og god fredag!

Idag deler eg eit litt annleis snacktips med dere, nemlig gelêgodterier! Svært lavkalorisnack som kan varieres etter smak og behag ut fra kva saft som brukes.

Eg har laga denne i to varianter, ZerOh saft i «granateple & blåbær» og «pineapple». Gode begge to, men førstnevnte trur eg var den aller beste. Så du bruker den safta (kan bruke anna merke på saft også) du liker, så får du din favorittsmak på godteriet!

Uten tilsatt sukker, lavkalori, smakfulle, seige og gode som en munnfull:

IMG_3101

Gelêgodteri, 15-20 stk
1 dl ZerOh saft
1,5 dl vatn
saft fra 1/2 sitron
1 pk gelatinpulver (25 g)

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).

Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling.

Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar i kjøleskap.

IMG_3104

Denne oppskrifta er inspirert fra Linn Sprudlene sunn her 🙂

Som variasjon/tips kan man gjere som ho og bruke ferskpressa appelsinsaft og søtning, det skal eg prøve neste gang, men i mangel på appelsiner blei det saft i denne omgang!

IMG_3106

God fredag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Ingrid E

    Høres nydelig ut! Gleder meg til å lage disse 🙂

    1. Så hyggelig Ingrid 🙂 God helg!

  2. Ingeborg

    Kan man bruke gelatinplater istedenfor pulver? I såfall hvor mange?

    1. Ja, det skal nok gå fint. Eg kjenner ikkje til forholdet mellom desse, det står kanskje på pakken? 🙂

  3. Det var jo superenkelt! Kjøpte akkurat den safta i går. Skal kjøpe gelatin og sitron på butikken etterpå og teste det ut!

    1. Håper dei faller i smak hos deg også 🙂

  4. Er en pakke gelatinpulver det samme som en boks? Litt usikker for jeg synes det hørtes litt mye ut 🙂 Om det er to forskjellige ting, hvor mange ts gelatinpulver er det i en pakke?

    1. Kva meiner du med en boks? Aldri hørt at man får gelatinpulver i boks… det er en liten pakke på 25 g 🙂

  5. Nå står mine i kjøleskapet! Gleder meg til å smake:D Gikk utrolig fort å lage.. Tusen takk for oppskrift!

    1. Ikkje sant! Tok berre noken minutter å slenge sammen 🙂 God helg til deg!

  6. Ååå, endelig. Har lurt på flere ganger om jeg skal skrive til deg og spørre om du kan lage sukkerfri seigmenn. Dette blir jo ikke langt unna. Må prøves

    1. Det var smart! Skal eg jamen prøve neste gang, søt/syrlig «sukker» uttapå må jo bli knallgodt 🙂

      1. Hva bruker en hvis en skal ha «sukkerlag» utenpå bitene? 🙂

      2. Da ville eg brukt sukrin+ 🙂

  7. Det så jo godt ut da! 🙂 Så skjønne de formene var, hvor har du kjøpt dem?

    1. Eg er lit usikker, men truuur eg kjøpte dei på Clas Ohlson 🙂

  8. Kan ein bruka gelatinplater og? Og kor mange i såfall? 🙂

    1. Eg kjenner ikkje til forholdet mellom gelatinpulver og gelatinplater, dessverre. Det står kanskje på pakken? 🙂

  9. Martine

    Hei! Jeg prøvde å lage disse, og de Har akkurat stivnet! Men det ble bare som gele, og ikke veldig seigt! Hva har jeg gjort feil da? Og ja, man kan kjøpe gelatinpulver på boks! En pose (25 g) tilsvarer bittelitt mer enn tre tskjeer:)

    1. Hei! Målte du opp 25 g?
      Dei blir jo ikkje superseige som seigmenn, men ikkje i nærheten av gelêkonsistens iallefall! En plass midt i mellom 🙂 Kan det stemme då kanskje?

  10. Hei! Jeg er veldig glad i Zeroh! saften i sitronsmak, og vil prøve å lage godteri av denne. Er det da nødvendig med saft fra 1/2 sitron? Har det noe å si for konsistensen om jeg kutter ut dette? Er redd det blir litt vel surt hehe..

    1. Hei! Nei, da kan du nok kutte den, med mindre du vil ha det litt ekstra surt. Sitronen tilfører berre litt ekstra smak, uten at det kjennes ut som det er så surt 🙂 Det vil ikkje ha noko betydning for konsistensen. Lykke til 🙂

  11. Victoria

    Kan disse feks puttes på et glass og gis i gave til jul?

    1. Det går nok bra 🙂 Men eg ville ikkje laga dei no, vent til nærmare jul.

  12. Hvor lenge holder de seg når de står i kjøleskapet? 🙂

    1. Minst ei veke 🙂

  13. Har du tips til hvordan det er lettest å få blandingen over i formene? Prøvde først å tømme det oppi, men det gikk veldig dårlig! Tok så oppi en og en form med en skje, og det gikk ganske bra. Så jeg bare lurer på hvordan du gjør det?

    1. Eg tar berre blandinga over i en liten desilitermål og heller over i formene 🙂

  14. kor kan jeg kjøpe selikon form du brukte?

    1. Eg trur desse er kjøpt på Clas Ohlson 😉

  15. Kristine

    Hei! Kan man bruke gelantinplater istedenfor? Hvor mange evt?

    1. Det står vell på pakken kor mange gelantinplater som tilsvarer gelantinpulver? Trur nemlig det varierer litt fra merke til merke.

  16. Inger-Helen

    Gjør saften noe for konsistensen? Lurte på om jeg kunne bytte ut saften med vann, og ha i usøtet kool aid pulver?

    1. Neida, safta gjer ingenting med konsistensen 🙂

  17. Inger-Helen

    Tenkte jeg kunne dele dette med andre her, hvis det er greit. Prøvde nettopp med usøtet kool aid pulver i disse, og det funker som bare det, droppet sitron, da pulveret er ganske surt på smak. Og hadde i 3-4 ss sukrin. Og erstattet saften med vann.

    1. Supert tips, Inger-Helen 😀

  18. I dag prøver jeg meg på en forkjølelsesvariant av disse med ingefær, sitron og honning… 🙂

    1. Det var ikkje så dumt i desse forkjølelses-tider! Supert tips, trur jammen eg skal prøve meg på det samme iløpet av veka 😀