Cheddar burgerHei!

Helga er rett rundt hjørnet og dagens oppskrift passer perfekt som fredagsmiddag. En skikkelig saftig, heimelaga burger med burgerbrød, cheddarost, bacon og grønnsaker, selfølgelig i en sunnare vri:


IMG_0851

Burgerbrødet er basert på mine tidligere, populære oppskrifter på proteinrikt havrebrød, havrebriks og havrerundstykker som er laga i fleire varianter. Dette passa virkelig heilt perfekt som hamburgerbrød og lages på 1-2-3! Burgeren er og rask og enkel, kan steikast sammen med hamburgerbrødene og måltidet er klart på samme tid. Sunt, godt, raskt og enkelt:

IMG_0848

Proteinrike hamburgerbrød, 4-5 stk 
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Cheddar burger, 4-5 stk
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/4 chili, finhakka
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper
4-5 skiver cheddar ost

IMG_0836


Slik gjer du:
1. Start med hamburgerbrødene. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt. Til slutt vender du inn havregryn og havremel.

2. La deiga stå eit par minutter før du former til 4-5 hamburgerbrød med litt vatn mellom hendene. Strø gjerne over litt sesamfrø og steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til brødene har fått en gyllen farge.

3. Bland sammen ingrediensene til burgerene. Form til 4-5 burgere og steik gylne på middels varme i steikepanna, eller i ovnen. Eg foretrekker sistnevnte, da bruker eg 180 grader og burgerene er ferdigstekt på ca. 10 minutter. Ta på cheddar ost dei siste minuttane og la den smelte.

IMG_0839


Så er det berre å stable opp! Eg brukte smurte bunnen med kvitløksdressing og brukte salatmiks, agurk, tomat, rødløk og toppa det heile med bacon:

IMG_0860


Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig og nyt et festmåltid uten like 🙂

IMG_0845


Då vil eg ønske dere alle en riktig god helg!

10 kommentarer

 1. Madelene

  Må bare bare si at denne burgeren var helt himmelsk! Så sinnsykt deilig å kunne gå innom denne bloggen for å finne alle mulige deilige oppskrifter, det hjelper meg til å spise gode og sunne måltider. Tusen hjertelig takk for denne bloggen og innsatsen du legger i den. Gleder meg til å prøve Snickerskaka i morgen

  1. Hei Madelene! Så hyggelige ord å lese, tusen takk 🙂 Det er en stor glede å dele når eg får slike tilbakemeldinger! Håper snickerskaka faller i smak, og at du får en strålande søndag vidare. Klem 🙂

 2. Kan disse hamburgerbrødene fryses?

 3. kristin

  kan man kun bruke havregryn istedet for mel? 🙂

  1. Du får mykje tyngre og mindre luftige burgerbrød ved bruk av havregryn istedenfor havremjøl, men kjør på 🙂

   1. kristin

    takk for svar, då brukte eg sammalt rugmel istedefor havren då eg ikje e så veldig gla i havremel 🙂

   2. Den er god 🙂

 4. kristina

  Elsker alt ved disse burgerne!

  1. Fantastisk 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *