Annonse
26. september 2016
Fløyelsmjuk havregrøt – uten «klumper»

Hei!
Har du prøvd fløyelsmjuk havregrøt før? Denne delte eg oppskrift på for 2 år siden her, og mange fikk seg en ny favoritt. Dette er altså havregrøt kokt på havremel framfor havregryn, som gir en fløyelsmjuk, klumpfri konsistens (minner nesten litt om semulegrynsgrøt!). Næringsinnholdet er akkurat det samme, men smaken er ny. Kanskje dette er en vri du vil prøve deg på neste gang?
Havregrøt er en klassiker til frukost hos mange, men eg meiner det passer like godt til lunsj, middag og kveldsmat. Litt etter kva topping man velger å ha på, selfølgelig!
Juster mengdene etter deg og dine behov, denne oppskrifta gir en relativt god skål med grøt:

Fløyelsmjuk havregraut, 1 porsjon
50 g havremel*
ca. 3-3,5 dl melk
litt salt
litt søtning
* du kan fint male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Lag opp massevis og ha ståande i ei krukke!
Kok opp havremel, salt og søtning med 2 dl melk. La grauten småkoke i 10-15 minutter medan du sper på med resten av melka. Rør ofte for å unngå klumper og at grøten svir seg. Server straks med den toppingen du ønsker!

Tips!
– har du prøvd å røre inn eit egg i havregrøten når den er ferdig? Konsistensen blir ekstra god, grøten blir meir næringsrik og mettande uten at man kjenner smaken av egget. Dette gjer eg ofte, og da holder grøten seg lengre i magen!
– andre tips for å øke næringsinnholdet er å bruke masse deilig topping på grøten. Frukt, bær, nøtter, nøttesmør, proteinrøre, cottage cheese er noken eksempler som gjerne kan kombineres.

Eg har spist masse havregrøt dei siste årene, og eg går alltid tilbake til klassikeren med sukrin+, kanel og en klatt smør på toppen. Det er definifivt min favoritt kombinasjon!
Fortell meg gjerne kva du liker å toppe grøten din med! Kanskje det gir meg inspirasjon til å prøve noke nytt 🙂 Håper grøten frister!
Annonse