Søtpotetmuffins med sjokolade

Heisann!

Kan eg friste med sunne, saftige søtpotetmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit de liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.

Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) og melk (om man dropper sjokoladen):

P4160022


Søtpotetmuffins med sjokolade, 12 stk
500 g søtpotet
80 g havremjøl
20 g valgfritt mjøl – speltmjøl, kveitemjøl, glutenfritt mjøl
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+ *
3 egg
0,5-1 dl vatn
1 ss kakao
20 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Først må man lage søtpotetmos: dette gjer eg enkelt og hurtig i mikrobølgeovnen. Del søtpoteta i 4-6 mindre biter, og bak i mikrøbølgeovnen til den er mør. Dette tar ca. 8 minutter, men vil naturligvis variere, så følg med underveis. Søtpoteta kan også bakes i ovnen, men det vil ta lengre tid.

2. Ta av skallet av og ha søtpoteta i en blender eller foodprosessor, kjør til du får en klumpfri søtpotetmos. Tilsett 0,5- 1 dl vatn underveis.

3. Tilsett så resten av ingrediensene utenom kakao og sjokoladebiter. Bland godt til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig. Del røra på to og tilsett kakao i eine delen.

4. Fordel røra i to- tre lag i muffinsformene (du kan bruke papirformer), topp deretter med hakkede sjokoladebiter. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.

IMG_3139

Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.

P4160031

Tips og alternativ*
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
– Tilsett gjerne hakkede nøtter, nøttesmør eller lignande for ekstra smak og crunch.

P4160024

Håper det frister!
Å bake med søtpotet er fantastisk godt, har du ikkje prøvd det enda, så er det virkelig til å anbefale 🙂

Vi nyter siste dagen i Rhodos før turen går tilbake til Norge. Borte bra, men heime best. Gleder meg til å komme tilbake til kjøkkenet å lage oppskrifter, har fått masse ny matinspirasjon eg gleder meg til å eksprimentere med! Ha en superfin onsdag, alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

41 kommentarer

 1. Hva gjør du med kakaoen? regner med det ikke bare er pulver når du har det i formen?

  1. nei glemt det, leste ikke nøye nok hehe:)

   1. Heilt i orden, fort gjort å lese for kjapt!

 2. Har ikke prøvd å bake med søtpotet, det må jeg teste 🙂

  1. Det håper eg du gjer, er veldig godt 🙂

 3. Kan man lage søtpotetmos ved å koke framfor å bake poteten?

  1. Det kan du, men søtpoteta mister masse sødme og smak når du koker den framfor å bake den. Så eg anbefaler alltid å bake den for best smak 🙂 Isåfall må du redusere mengden vatn/ kutte det heilt ut.

 4. Marjolijn

  Er det mulig å bruke mandelmel i stedet for havremel?
  Har prøvd din søtpotetkake og den smaker fantastisk, men dessverre reagere min blodsukker dårlig på havremel (selv om den har lav GI).

  1. Eg ville ikkje kun brukt mandelmel, så risikerer du eit å få eit tørt resultat. Kanskje 50/50 med mandelmel og havremel går? Visst ikkje får du berre prøve, men vær obs på resultatet. Bruker du fullfett mandelmel eller fettredusert mandelmel?

  2. Marjolijn

   Jeg bruker fullfett mandelmel 🙂 Kanskje jeg kan prøve å kombinere med litt kikertmel (som rart nok ikke er noe problem)

   1. Ja, gjer det! 50/50 med mandelmel og kikertmel blir nok bedre 🙂

 5. Har en porsjon i ovnen no. Fulgte oppskrifta, men følte kanskje røra mi vart litt tjukk. Uansett så har dei stått i 30min og er fortsatt ikkje blitt «fast» og heller ikkje heva noko særlig.

  Lurer på kva som kan ha gått gale?!?

  1. Muffinsene skal ikkje heve så veldig masse! Når dei blir avkjølt vil dei føles fastere 🙂 Korleis blei resultatet?

 6. Hei! Jeg har ikke sukrin +, bare sukrin. Kan jeg bruke mer sukrin, evt vanlig sukker i stede for sukrin+?

  1. Hei! Eg anbefaler ikkje at du bruker kun vanlig sukrin. Da ville eg muligens kombinert sukker og sukrin 50/50, men det får være opp til deg om du ønsker å bruke sukker eller ikkje 🙂

 7. Går det an å bruke feks. vanlig hvetemel eller grovt mel som rugmel i stedet for kokosmel? Går det evt an å lage kokosmel selv ved å male kokosmasse i en blender/stavmikser? 🙂

  1. Du kan fint bruke anna grovt mel istedenfor kokosmel. Eg har aldri prøvd å male kokosmasse, så usikker på om det fungerer. Håper det smaker 🙂

 8. Går det med mandelmel og kokosmel?
  Isåfall fullfett eller redusert mandelmel?

  1. I tilfelle fullfett mandelmel og kokosmel 🙂

 9. Disse ble kjempegode! Jeg brukte rugmel i stedet for kokos, og sukker i stedet for sukrin+. Stekte de nok en del lengre, og med varmluft på slutten – de ble helt knall! 😀

  1. Så kjekt med tilbakemelding, Mari! Supert at muffinsene falt i smak 🙂

 10. Kan man bruke sukrinmelisnistedet for sukrin+ da?

  1. Ja, men hugs å doble mengden 🙂

 11. Hvis jeg bare bruker sukrin gold, hvor mange gram skal jeg bruke da?

  1. Hei 🙂 100 g!

 12. Hei. Kan disse fryses? Kan jeg bruke kun sukrin +???

  1. Hei! Ja, det kan dei absolutt. Kan fint bruke kun sukrin+, men hugs å justere mengdene!

   1. Ok takk. Brukte du noe til å smøre formen med, evt hva kan jeg bruke? Jeg har en som ser ut som din…trengs kanskje ikke smøring?

   2. Nei, eg brukte ikkje det, men smør gjerne for sikkerhets skyld med smør eller olje. Alle former er ulike, så greit å være på den sikre sida 🙂

 13. Camilla

  Kan man bruke kan havremel i oppskriften, ikke kokosmel? Eller må det være to forskjellige typer mel? Og blir de gode med kun kakao hvis man ikke har sjokoladebiter? 🙂

  1. Neida, det må ikkje vere to typer mjøl, men eg synes ofte dei blir best då 🙂 Går heilt fint å lage dei med kakao uten sjokoladebiter også!

 14. Kan disse fryses? 🙂

 15. Du fortjener all skryt, bloggen din er fantastisk! Prøvde med nettopp på disse. Det slitsomme strevet med å skulle spise sunt, og ikke kunne seg ordentlig er ikke noe strev lenger med oppskriftene dine. Da kan man ha ferie og kose seg uten å føle seg slapp og ekkel når ferien er over! Du gjør hverdagen min bedre 🙂

  1. Kose*

  2. Tusen, tusen takk for hyggelig tilbakemelding <3 Det er virkelig en stor glede å lese slike ord 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg mykje framover – og at du får meir glede av oppskriftene mine! Klem til deg 🙂

 16. Disse er en av mine favoritter blitt! Første sunne oppskriften jeg har prøvd som faktisk smaker ordentlig kake-godt! Hehe. Men plutselig får jeg de ikke til å bli gjennomstekt! Ikke i det hele tatt langs bunnen. Jeg bruker muffins-panne-form, og kun havremel.

  1. Så kjekt du liker oppskrifta 😀 Prøv nederste rille eller litt lavare temperatur neste gang, kanskje det hjelper 🙂

 17. Hanne Cecilie

  Gode! Overraskende gode Nå skal de testes på skeptisk mann og barn

  1. Korleis blei dommen?? 🙂