Kyllingwok med krema, enkel woksaus

God tirsdag!

Wok er ikkje berre en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, men det er også enorme muligheter for variasjon, det er en super måte å bruke opp grønnsaker på og ikkje minst en lur måte å spise masse grønnsaker på. Det er i bunn og grunn ingen fasit på kva man kan tilsette i en wok! Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag.

Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok, som eg har delt oppskrift på fleire ganger før.

Naturlig melkefri, bruk glutenfri soyasaus for glutenfri wok. Enkel å justere for antall personer, wok lager eg ofte som porsjonswok til berre meg sjølv!

IMG_1875

Du trenger, 3 porsjoner

3 store kyllingfilêter
1 brokkoli
1/2 blomkål
2 gulerøtter
1 boks minimais
6 mellomstore sjampinjong
1 boks kokosmelk (400 ml – ikkje light) – evt. 400 g creme fraiche
0,3- 0, 5 dl soyasaus

Slik gjer du:
1. Steik kyllingen i mindre biter. Sett til side.

2. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, blomkål, minimais og sopp til slutt. Ha kyllingen oppi grønnsakene.

3. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Smak til med evt. meir soyasaus og andre krydder, som salt, pepper, chili eller kvitløk. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde.

4. Server straks, gjerne med ris/quinoa/byggris eller lignande om det er ønskelig. Min favoritt er å servere med en neve crunchy cashewnøtter, men i mangel på det, så blei det peanøtter denne gangen. Godt det også!

IMG_1885

Selfølgelig kan du bruke dei grønnsakene du har tilgjengelig. Eit must i denne woken er sopp, da det er utrulig godt når det kremer seg sammen med resten. Brokkoli finner også alltid sted i woken min, det er den beste wok-grønnsaken etter mi meining!

IMG_1879

Å lage woksausen sin sjølv er det minst krevande med heile middagen, så er du typen som går i woksaus-fella, prøv å lage din egen neste gang! Det er så enkelt, og det er så godt 🙂

Håper du vil prøve, velbekomme <3

16 kommentarer

 1. Lillian

  lett kokosmelk funker ikke? Bare suppa her ihvertfall Men smaker nydelig!

  1. Nei, det gjer det ikkje. Da må du bruke tjukningsmiddel for å jevne sausen!

   1. Cecilie

    Jeg brukte vanlig kokosmelk men ble likevel suppe :/ Hva har jeg gjort feil?

   2. Kva merke brukte du? Var kokosmelken flytande? Nokre merker er dessverre flytande uansett om det er original varianten. Du kunne latt woken trekke på middels varme ei stund, da ville den blitt fyldigere, eller brukt litt maisenna for å jevne ut sausen. Da veit du det til neste gang iallefall 🙂

 2. Karianne

  Jeg lager denne retten i dag til middag, og den var kremet og supergod. Istedenfor kylling brukte jeg quorn, så det er den eneste som avviker fra oppskriften din.

  1. Så hyggelig med tilbakemelding, Karianne! Quorn har eg aldri prøvd i wok før, men det skal eg jammen ta å gjere snart. God fredag 🙂

 3. Kan ein bruke matfløyte istaden for kokosmelk? Eventuelt kva mengde?
  Og tusen takk for ein super matblogg 🙂

  1. Det kan du, men matfløte har jo en heile anna konsistens enn kokosmelk, så sausen vil bli flytande. Du kan tilsette litt maisennajevning for å fylde sausen om du ønsker det 🙂

 4. Stefanie

  Hvilken kokosmelk anbefaler du? Hadde satt pris på rask tilbakemelding da jeg skal lage det i ettermiddag 🙂

  1. Eg bruker stort sett Santa Maria sin (IKKJE light!)

   God middag 🙂

 5. Funket ikke for meg heller, dessverre. Smakte godt, men det ble bare vandig, og ikke i nærheten av kremete. Selv om jeg brukte Santa Marias originale kokosmelk. 🙂 Men i dag skal jeg prøve karriwoksausen din! Liker siden din, det er en fantastisk ressurs for fantasiløse, men matelskende, folk som meg! 😀

  1. Lot du woken surre sog småkoke til en fyldig saus da? Det tar ofte litt tid det. Det varierer fra merke til merke kor fyldig kokosmelka er, men Santa Maria sin pleier jo alltid å være bra! Man kan jo evt. bruke litt maisennajevning for å fylde sausen, men eg har aldri måtte gjort det med fullfett kokosmelk.

   Men takk for hyggelige ord, kjekt at du liker bloggen min 🙂

 6. Min og blei ei suppa. Lot den stå leeeeenge i håp om at den ville bli kremet, og fyldig, men dessverre. Bruke alltid santa maria sin kokos

  1. Så rart! Men også Santa Maria sin kokosmelk kan variere noko. Neste gang kan du bruke litt maisennajevning for å fylde sausen – lite som skal til, men da blir den vertfall krema 🙂

 7. Prøvde å lage denne i dag, men den ble ikke kremet i det hele tatt.. Helt rennende. Hva kan jeg ha gjort galt? Jeg brukte lett-kokosmelk, vet ikke om det er av betydning?

  1. Ja, du må ikkje bruke lett kokosmelk 😉 Den er jo flytande i motsetning til vanlig kokosmelk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *