Saftig og godt bananbrød

God fredag!

Har du overmodne bananer på kjøkkenbenken?

Prøv å lage saftig og godt bananbrød med sjokoladebiter og nøtter – knallgodt! Det holder seg ferskt fleire dager og kan nytes til kveldskos, turmat, før/etter trening, kaffimat eller mellommåltid.

Bakt uten sukker og kan fint lages glutenfri:

1713031-12-1407873425098

Saftig og godt bananbrød, ca 20 bananskiver
3 modne bananer
3 egg
100 g havremel
70 g valgfritt mel*
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
1 dl valgfri melk
sukkerfri sjokoladebiter
nøtter etter smak

Slik gjer du: 
Mos bananene med en gaffel eller stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Hell i en brødform med bakepapir (min var 28 cm lang og 10 cm brei). Steik på 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. Avkjøl.

1713031-12-1407873452278


Tips og alternativer*
– som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og foretrekker. Mandelmel, kokosmel, meir havremel, speltmel…
– bruk gjerne anna søtning tilsvarande 50 g sukker, istedenfor sukrin gold.
– tilsett 2 ss kakao for ekstra god sjokoladesmak på bananbrødet!
– bananbrødet kan også lages som kake eller i muffinsformer.

1713031-12-1407873529592

Riktig god helg alle sammen!

Eg er på NFE høstseminar idag, som omhandler tema ernæring og psykisk helse. Trur det blir en veldig spennande dag 🙂 Kanskje noken av dere lesere skal dit også?

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

45 kommentarer

  1. Kan bananbrødet fryses??

    1. Ja, det kan det absolutt 🙂

  2. Kan man bruke noe annet enn sukrin gold ?:)

    1. Ja, bruk den du liker, så lenge det tilsvarer samme mengde 🙂

  3. ELSKER dette bananbrødet 😀 Kjempegodt! Forresten er jeg så sinnsykt glad i sitronmuffins. Klarer du å mekke en sunnere oppskrift på de? Uansett veldig glad i bloggen din 🙂 Stå på

    1. Hei!

      Så kjekt å lese – tusen takk Synne 😀 veit du kva, eg kan ikkje fordra sitronbakst (eller generelt sitronsmak i mat) – og heller ikkje venner og familie, så akkurat denne oppskrifa melder eg nok pass på, dessverre. Ikkje så enkelt når ingen kan smake, hehe 🙂 Men eg skal likevell skrive det ned på lista mi i tilfelle, til en gang seinare!

      God søndag 🙂

  4. Ble kjempegodt 🙂 Men mitt ble mye brunere/mørkere enn ditt.. Hva kan grunnen være? Jeg brukte kokosmel..

    1. Kanskje du rørte litt for mykje etter du blanda inn sjokoladen? Den gir jo fra seg farge 🙂 Men veldig kjekt å lese at bananbrødet falt i smak!

  5. HAHAHA! Nå lo jeg HØYT! 😀 No prob, Linda. Jeg finner på noe selv 😉

    1. Haha – det var godt 🙂

  6. Hei! Tror du man kan bruke evt. akasiehonning eller lignende i denne oppskrifta? Hvor mye isåfal? 🙂

    1. Tja, det går nok bra 🙂 Ville brukt samme mengde som sukrin gold, altså 50 g.

    2. Hei. Jeg ville bare spørre om du prøvde å bruke akasiehonning/honning istedenfor sukrin. Isåfall, hvordan virket det? 🙂

      1. Hei! Nei, det har eg ikkje prøvd 😉 Men det fungerer nok heilt fint 🙂

  7. Hei!
    Kan melk erstattes med vann?

    Ingrid

    1. Hei!

      Ja, det skal gå fint 🙂

  8. laget det nå i kveld og det ble kjeeempegodt!! deilig fredagskos. hvordan bør jeg oppbevare halvparten vi ikke spiste opp? i matboks i kjøleskapet?

    1. Så hyggelig, Helene!
      Ja, det kan du gjere 🙂

  9. Hei! Er det riktig at brødet nesten skal virke litt ustekt? Jeg stekte det i 70 min før jeg ikke turte mer. Det ble jo godt og saftig, men det ble ikke gjennomstekt som en vanlig kake. Det er kanskje meningen? 🙂

    1. Tja – det skal jo være gjennomstekt, men veldig saftig. Så kan kan kanskje virke som det ikkje er heilt gjennomstekt, men på ingen måte «rått» 🙂

  10. ELISABETH

    Jeg tok ut litt av røra og blanda inn kakao og lagde et marmorert bananbrød veldig god oppskrift! Jeg synes det holder seg best og saftigst innpakket i plastfolie nam nam!

    1. Mmm, det høres godt ut Elisabeth 🙂

  11. Jeg bakte dette, men det falt sammen og var rått inni. Hadde det inne i godt over en time, hva kan ha skjedd her?

    1. Pleier du å måtte steike ting lengre i ovnen din? Kan hende det rett og slett berre skulle stekt lengre 😉

  12. Kan man lage dette brødet med to store bananer? I så fall, hva må man eventuelt tilsette? Eller kan man bruke bananer som har vært frosne, og bare tine dem opp? Ser kjempegodt ut 😀

    1. Eg har aldri brukt bananer som har vore frosne, men det går sikkert fint 🙂 Ellers kan du tilsette litt ekstra kesam og evt. søtning!

  13. Gurimalla, jeg har fått helt dilla på dette bananbrødet…SÅ godt! Ekstra godt blir det med en teskje kanel i røra, pluss et dryss på toppen før brødet går i ovnen. Sammen med salt meierismør på er dette redningen når jeg er fysen

    1. Så hyggelig å lese då, Hedda 😀 Bananbrød er faktisk skikkelig lenge sia eg har laga – men det er jo så godt! Neste gang skal eg prøve med kanel 🙂

  14. Hei! Hvor mange kalorier den det evt i denne kaken?

    1. Kalorier må ein rekne på sjølv, eg ofra det ikkje en tanke 😉

  15. Jeg har ikke brødform .. heh. Vet du om et greit alternativ? Har springform, men da blir det jo sikkert alt for flatt..

    1. Du kan bruke andre typer ildfaste former, eventuelt springeform og skjære det opp som kakestykker 🙂

  16. Hei! Er det mulig å bruke vanlig Sukrin til denne oppskriften?

  17. Veldig bra oppskrift! Bruker den som base for banankake/brød, men jeg endrer den litt ift. det jeg trenger å bruke opp på kjøkkenet!
    Jeg dobla oppskriften denne gangen. Tok oppi proteinpulver med vanilijesmak som valgfritt mel, raspet to grønne epler istedenfor melk og tok bare 60 gram med sukrin gold oppi ettersom proteinpulveret gir sødme.
    Hadde ikke tilgang på sukkefri sjokolade, så da ble det en hel plate med sjokolade av 70% kakao og en boks med valnøttkjerner! I tillegg hadde jeg noe kokos oppi siden jeg plutselig satt igjen med mye av det etter julen ;D
    Kaken/brødet ble supersaftig (grunnet eplene tror jeg). Fryste ned halvparten som jeg kan kose meg med når jeg er sugen på noe godt 🙂
    Du er en sann inspirasjon, Linda! Takk!

    1. Så kjekt å lese, Mirna 😀 Det er alltid gøy med litt tips og ikkje minst lese korleis de varierer oppskriftene! No kjem eg på at det er ALT for lenge sida eg har laga bananbrød, det blir jammen ikkje lenge til neste gang 😉

      Ha en nydelig onsdag 🙂 <3

  18. Lise Haugen

    Er det godt med sjokolade inni???

  19. Hvor får jeg kjøpt sukkerfri sjokoladebiter? ☺️

    1. Det er berrr sukkerfri sjokolade kutta i biter. Sukkerfri sjokolade får du kjøpt på alle helsekostbutikker, mange nettbutukker og nokre dagligvarebutikker.

  20. Hvorfor bruker ikke du smør i oppskriften?

    1. Kvifor skal eg bruke smør i oppskrifta?

  21. Lagde dette med svarte banener jeg fikk gratis på butikken, det ble jo kjempegodt!!

    1. Ikkje sant? Eg ELSKA bananbrød 😀

  22. Hei! jeg lurte på om man må justere baketiden noe hvis man har røra i muffinsformer?

    1. Hei! Jepp, det må du, ca 15-20 minutt 🙂