Gelêgodis med appelsin, klementin og lime

Heisann!

Hugser du oppskrifta på gelêgodteri uten sukker? Du finner den her, og eg lagde den med ZerOH saft. Eg har laga fleire varianter sida det, blant anna med ulike smaker på safta, men det aller beste er faktisk å bruke ferskpressa juice fra frukt og bær. Dagens variant er med appelsin, klementin og lime – syrlige, smakfulle og supergode!

Lavkalori gelêgodis uten sukker med litt ekstra proteiner:

IMG_3227

Gelêgodis med appelsin og lime, 15-20 stk
2,5 dl ferskpressa appelsin- og klementinsaft*
saft fra 1 lime
1 ss sukrin+, eller anna søtning
1 pk gelatinpulver (25 g)

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).

Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling. Smak gjerne på blandinga før du fyller opp silikonformene – kanskje du ønsker gelêgodisen litt søtere.

Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar kaldt.

IMG_3230

*eg brukte 2 appelsiner og 3 klementiner som eg kjørte gjennom juicepressen, som blei 2,5 dl saft. Du kan også dele frukten i to og skvise ut safta, men da treng du kanskje litt meir frukt. Ellers kan du prøve deg fram med andre frukter, safter eller lignande – lag din egen vri! Bruk gjerne kun appelsinsaft også, klementin er jo ikkje tilgjengelig heile året 🙂

IMG_3235

Som eg nevte i forrige innlegg, så er oppskrifta inspirert av Linn fra sprudlende sunn her 🙂 Verdt å besøke denne inspirerande bloggen – Linn er superflink med beina godt planta på jorda!

Prøv deg på gelêfigurer og del gjerne din favorittoppskrift om du prøver deg på en anna vri! 

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Ååå, disse skal jeg kose meg med til helgen!! Tusen takk for at du deler så mye godt.

  1. Det er en glede å dele, Maria 🙂 Håper godisen faller i smak!

 2. Takk for den fine oppskriften!

  1. Berre hyggelig 🙂

 3. Kan jeg bruke vanlig juice?

  1. Det går sikkert fint 🙂 Men ville nok piffa den opp med litt ekstra sitron eller lime.

   1. Eg brukte fun light og lime, og den ble nydelig. Ellers tusen takk for alle de flotte oppskriftene du lager. Jeg er stoooor fan! 🙂

   2. Fantastisk! Superhyggelig med kommentarer fra det andre kjønn også, det er ikkje til å legge skjul på at damene er mest ivrige på å kommentere 🙂

 4. har brukt gløgg så det ble litt skikkelig julesmak 🙂 Lurer på om man kan fryse dem eller om de blir ødelagt da? 🙂

  1. Oi, spennande vri 🙂
   Eg har aldri prøvd å fryse dei, og heller ikkje andre oppskrifter som er gelatinbasert, så det kan eg faktisk ikkje svare på…

 5. Christine

  Hei! Jeg har prøvd å lage disse, og de ble veldig gode! 🙂 Jeg ser at vi har brukt samme silikonformer, men jeg opplevde at geléen hang litt fast i formene da jeg skulle ta de ut, og de ble ikke like fine som dine. Har du noen spesielle triks du bruker for å få de ut av formene? 🙂

  1. Hm, eg vrei dei enkelt berre ut av formen uten at noko hang fast, så ikkje noke hokkus pokkus 😉 Kanskje du ikkje venta lenge nok? At dei skulle stått litt lengre så blandinga fikk satt seg enda meir? 🙂

  2. Annlaug

   Jeg bruker ofte samme teknikk som med desserter som skal snues etter at de er stivnet. Hold formene under kaldt vann og rist godt av. Vannet må ikke tørke inn før du har smeten oppi. Lykke til.

   1. Super ttips, Annlaug 🙂