Linda Stuhaug

Annonse

30. august 2017

Sukkerfri kokosboller

Sukkerfri kokosboller
Onsdag aka lillelørdag!
Då er det på sin rette plass med en søt oppskrift 🙂 Idag har eg sukkerfrie kokosboller til dere, etter etterspørsel fra fleire lesere. Oppskrifta blei laga tidlig i sommar, så det er på høg tid å dele den! Svært enkel oppskrift som ikkje trenger så mange ingredienser, det er innafor i kvardagen, ikkje sant?
Koksoboller består jo i hovedsak av luftig, men samtidig fast, søtt eggekviteskum, dekka med sjokolade og til slutt litt kokos. Bruk gjerne mykje kokos vist du liker det 😉 Lavkalorisnacks man kan nyte med den beste samvittighet!
Koksoboller, ca. 20 stk 3 eggekviter 2 ss sukrin+ 5 plater gelatin 2-3 ss kokande vatn 100 g sjokolade 3 ts coocsa kokosmasse
Slik gjer du: Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt. Stivpisk eggekvitene og tilsett litt etter litt sukrin+. Det skal bli eit luftig og stivt skum.
Knip vatnet ut av dei mjuke gelatinplatene og smelt dei i 2-3 ss kokande vatn, rør godt. Hell i en tynn stråle i eggekvitene medan du handmiksaren går. Form til kokostopper, enten med skei eller hell blandinga over i en sprøytepose og lag topper.
Sett til avkjøling til kokostoppane er stivna. Smelt sjokoladen med cocosa, sett en gaffel i undersida av kokostoppane og dypp i sjokoladen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna, 10-15 minutter. Nyt!
Kokostoppane står seg veldig godt, og kan fint oppbevares i kjøleskap i vertfall 1-2 veker.
Søte, saftige og veldig gode!
Kanskje det blir lillelørdags-kosen idag?
Det er vertfall veldig kjekt med tilbakemelding om du prøver deg♥
Ha en nydelig onsdag vidare!

Onsdag aka lillelørdag!

Då er det på sin rette plass med en søt oppskrift 🙂 Idag har eg sukkerfrie kokosboller til dere, etter etterspørsel fra fleire lesere. Oppskrifta blei laga tidlig i sommar, så det er på høg tid å dele den! Svært enkel oppskrift som ikkje trenger så mange ingredienser, det er innafor i kvardagen, ikkje sant?

Koksoboller består jo i hovedsak av luftig, men samtidig fast, søtt eggekviteskum, dekka med sjokolade og til slutt litt kokos. Bruk gjerne mykje kokos vist du liker det 😉 Lavkalorisnacks man kan nyte med den beste samvittighet!



Koksoboller, ca. 20 stk
3 eggekviter
2 ss sukrin+
5 plater gelatin
2-3 ss kokande vatn
100 g sjokolade
3 ts coocsa
kokosmasse

Slik gjer du:
Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt. Stivpisk eggekvitene og tilsett litt etter litt sukrin+. Det skal bli eit luftig og stivt skum.

Knip vatnet ut av dei mjuke gelatinplatene og smelt dei i 2-3 ss kokande vatn, rør godt. Hell i en tynn stråle i eggekvitene medan du handmiksaren går. Form til kokostopper, enten med skei eller hell blandinga over i en sprøytepose og lag topper.

Sett til avkjøling til kokostoppane er stivna. Smelt sjokoladen med cocosa, sett en gaffel i undersida av kokostoppane og dypp i sjokoladen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna, 10-15 minutter. Nyt!

Kokostoppane står seg veldig godt, og kan fint oppbevares i kjøleskap i vertfall 1-2 veker.

Søte, saftige og veldig gode!

Kanskje det blir lillelørdags-kosen idag?

Det er vertfall veldig kjekt med tilbakemelding om du prøver deg♥

Ha en nydelig onsdag vidare!

Annonse

22 Kommentarer

I

Ingvild

27. april 2021

Jeg har prøvd flere ganger, men får det ikke til Hvor lenge skal eggehvitene og sukkeret piskes? Og hvor lenge skal det piskes etter gelentinblandingen? Håper jeg får det til snart

Linda Stuhaug

28. april 2021

Kva er det du ikkje får til/kva som blir feil? Litt vanskelig for meg å svare uten noko meir informasjon 🙂

I

Ingebjørg Brune

28. februar 2019

Laga desse med barnebarnet mitt idag,aldri laga kokosboller før,nam nam,dei var supergode.

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Det er hyggelig å lese, Ingebjørg 😀

S

Silje Solberg-Antonsen

2. februar 2019

Oppdaget bloggen din nylig og har prøvd flere oppskrifter som har vært suksess. Laget disse gode kokosbollene i går- kjempegode. Hvordan oppbevarer du de i kjøleskapet- i lukket boks eller? God helg 🙂

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Så kjekt å lese, Silje 🙂 Du kan gjerne oppbevare kokosbollane i ein matboks e.l. Evt ha dei på en tallereken med plast over. Nyt søndagskvelden 😀 <3

K

Kamilla

25. januar 2019

Kan man bruke Cocosa i stedet for coocsa?

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Ja….

S

Stine

31. mai 2019

Veldig god oppskrift! Men noen ganger når jeg lager dem, får eggehviteblandingen en rar ettersmak. Jeg vet ikke hvorfor, og andre ganger har de ikke den ettersmaken. Så jeg lurte på hvorfor dette skjer?

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Hei! No spørr du godt, eg aner rett og slett ikkje 😉

L

Lillian Bjørkeli

10. mai 2018

Må prøves…Å elsker kokosboller..men hva er cocosa?

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Cocosa er kokosolje. DU får kjøpt det på dei fleste dagligvarebutikker, evt. helsekost 🙂

V

Veronica

24. september 2018

Hei. Hvordan er dette med sukrin gold eller kokosblomstsukker?

Linda Stuhaug

24. september 2018

Det går jo an å prøve – men eg er nok litt redd for at du kjem til å tygge på sukrinen/kokosblomstsukkeret… Løyser seg ikkje opp på samme måten :/

H

Hallvard

22. mars 2020

Hei. Har du ekstra mye gelatin i fordi det ikke er noe sukker i oppskriften? Om man blander sukrin i kokende vann løser det seg opp, men hva mener du med at sukrin gir en isende smak?

Linda Stuhaug

23. mars 2020

Hei! Nei, gelatinmengden ville vore den samme om det hadde vore sukker i. Vanlig sukrin gir en isande smak, defor eg bruker sukrin+ som ikkje gir det på samme måten 🙂

M

Marianne

4. desember 2020

Kan jeg bruke Delfiafett i stede for coocsa?

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Eg har absolutt null erfaring med delfiafett, så det kan eg dessverre ikkje svare konkret på :/

I

Iren

30. oktober 2020

Går det ann å bruke Sukrin + gold?

Linda Stuhaug

1. november 2020

Kva meiner du her? Sukrin+? Sukrin gold? Sukrin og sukrin gold…?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg