Sukkerfri kokosboller

Onsdag aka lillelørdag!

Då er det på sin rette plass med en søt oppskrift 🙂 Idag har eg sukkerfrie kokosboller til dere, etter etterspørsel fra fleire lesere. Oppskrifta blei laga tidlig i sommar, så det er på høg tid å dele den! Svært enkel oppskrift som ikkje trenger så mange ingredienser, det er innafor i kvardagen, ikkje sant?

Koksoboller består jo i hovedsak av luftig, men samtidig fast, søtt eggekviteskum, dekka med sjokolade og til slutt litt kokos. Bruk gjerne mykje kokos vist du liker det 😉 Lavkalorisnacks man kan nyte med den beste samvittighet!



Koksoboller, ca. 20 stk
3 eggekviter
2 ss sukrin+
5 plater gelatin
2-3 ss kokande vatn
100 g sjokolade
3 ts coocsa
kokosmasse

Slik gjer du:
Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt. Stivpisk eggekvitene og tilsett litt etter litt sukrin+. Det skal bli eit luftig og stivt skum.

Knip vatnet ut av dei mjuke gelatinplatene og smelt dei i 2-3 ss kokande vatn, rør godt. Hell i en tynn stråle i eggekvitene medan du handmiksaren går. Form til kokostopper, enten med skei eller hell blandinga over i en sprøytepose og lag topper.

Sett til avkjøling til kokostoppane er stivna. Smelt sjokoladen med cocosa, sett en gaffel i undersida av kokostoppane og dypp i sjokoladen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna, 10-15 minutter. Nyt!

Kokostoppane står seg veldig godt, og kan fint oppbevares i kjøleskap i vertfall 1-2 veker.

Søte, saftige og veldig gode!

Kanskje det blir lillelørdags-kosen idag?

Det er vertfall veldig kjekt med tilbakemelding om du prøver deg♥

Ha en nydelig onsdag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Knall oppskrift! Denne må jeg prøve når jeg kommer hjem fra ferie 🙂

    1. Mange som har prøvd seg allerede – håper du også liker dei 😀

      1. Lillian Bjørkeli

        Hva er cocosa?

  2. Vil det fungere uten cocosa, tror du?

    1. Ja, det går fint, men sjokoladen er vanskligare å smelte, og den blir litt fyldigare. Du må også bruke meir enn 100 g for å dekke alle 🙂

  3. Hei! Dette ser så godt ut Kor lang tid vil det ta å stivne kokostoppane omtrent?

    1. Det kjem litt an på kor kaldt du setter dei, men kanskje en times tid i kjøleskap. Muligens før 🙂

  4. Nei, dette syntes jeg ikke noe om. Skal jeg være sunn kan jeg heller gå gir Grete roede sine. De er knallgode!

    1. Neivell kjære deg, ikkje alle kan like alt 😉 Heilt i orden om du ikkje likte dei, eg har fått fleire titalls gode tilbakemeldinger så 🙂

    2. Linn Tone

      Grete Roedes kokosboller som kan kjøpes i dagligvaren inneholder palmeolje. Palmeolje er en versting både for kroppen og for miljøet, så de unngår i alle fall jeg.

  5. Hva er forskjellen på sukrin+ og vanlig, kan en bruke den vanlige?

    1. Nei, dei er veldig ulike. Eg anbefaler IKKJE å bruke vanlig sukrin 😉 FOr det første vil ikkje sukrinen løyse seg opp skikkelig, for det andre vil det bli eit isande resultat.

      1. Er det noe annet jeg kan bruke istedenfor sukrin+? Har så mange forskjellige sukkererstatninger nå

      2. Då må du nesten fortelle meg kva du har… vanskelig å svare på når eg ikkje veit kva du har 🙂

  6. Lagde disse i dag, og det virker som at de blir gode ut fra prøvesmakingen. Venter fortsatt på at sjokoladen skal stivne, noe som tar mye lengre tid enn 10-15 minutter. Jeg lurer på hva slags sjokolade du bruker? Jeg strevde med å få til «dyppingen», bollene satt ikke fast på gaffelen og ramlet oppi, var sjokoladen for varm begynte de å smelte, var den for avkjølt ble det tyktflytende og det var et knøl å få dekket kokosbollen. Tips?

    1. Eg håper du satte dei i avkjøling i kjøleskapet? Ellers tar det mykje lengre tid før sjokoladen stivna 😉 Eg bruker cavalier sin sjokolade. Brukte du cocosa i blandinga? Var kokosbollen stått lenge nok før du begynte å dyppe? Kva sjokolade brukte du?

      1. Joda, de kjøltes i kjøleskapet. Jeg brukte Dronningsjokolade og cocosa. Har brukt det en del før også, til marsipankuler og slikt, og det tar alltid god tid før det stivner.

      2. Men då er det nok sjokolademerket muligens 🙂 Og då har du det i bakhodet også!

  7. Lillian Bjørkeli

    Må prøves…Å elsker kokosboller..men hva er cocosa?

    1. Cocosa er kokosolje. DU får kjøpt det på dei fleste dagligvarebutikker, evt. helsekost 🙂

  8. Veronica

    Hei. Hvordan er dette med sukrin gold eller kokosblomstsukker?

    1. Det går jo an å prøve – men eg er nok litt redd for at du kjem til å tygge på sukrinen/kokosblomstsukkeret… Løyser seg ikkje opp på samme måten :/

  9. Kamilla

    Kan man bruke Cocosa i stedet for coocsa?

  10. Silje Solberg-Antonsen

    Oppdaget bloggen din nylig og har prøvd flere oppskrifter som har vært suksess. Laget disse gode kokosbollene i går- kjempegode. Hvordan oppbevarer du de i kjøleskapet- i lukket boks eller?
    God helg 🙂

    1. Så kjekt å lese, Silje 🙂 Du kan gjerne oppbevare kokosbollane i ein matboks e.l.
      Evt ha dei på en tallereken med plast over. Nyt søndagskvelden 😀 <3

  11. Ingebjørg Brune

    Laga desse med barnebarnet mitt idag,aldri laga kokosboller før,nam nam,dei var supergode.

    1. Det er hyggelig å lese, Ingebjørg 😀

  12. Veldig god oppskrift! Men noen ganger når jeg lager dem, får eggehviteblandingen en rar ettersmak. Jeg vet ikke hvorfor, og andre ganger har de ikke den ettersmaken. Så jeg lurte på hvorfor dette skjer?

    1. Hei! No spørr du godt, eg aner rett og slett ikkje 😉

  13. Hallvard

    Hei. Har du ekstra mye gelatin i fordi det ikke er noe sukker i oppskriften? Om man blander sukrin i kokende vann løser det seg opp, men hva mener du med at sukrin gir en isende smak?

    1. Hei! Nei, gelatinmengden ville vore den samme om det hadde vore sukker i. Vanlig sukrin gir en isande smak, defor eg bruker sukrin+ som ikkje gir det på samme måten 🙂

  14. Går det ann å bruke Sukrin + gold?

    1. Kva meiner du her? Sukrin+? Sukrin gold? Sukrin og sukrin gold…?

  15. Kan jeg bruke Delfiafett i stede for coocsa?

    1. Eg har absolutt null erfaring med delfiafett, så det kan eg dessverre ikkje svare konkret på :/

  16. Jeg har prøvd flere ganger, men får det ikke til Hvor lenge skal eggehvitene og sukkeret piskes? Og hvor lenge skal det piskes etter gelentinblandingen? Håper jeg får det til snart

    1. Kva er det du ikkje får til/kva som blir feil? Litt vanskelig for meg å svare uten noko meir informasjon 🙂