Sjokoladebar med peanøtter og havre

God tirsdag!

Oppskrifter på mellommåltider/tursnacks/påfyll før og etter trening er etterspurt og det tar eg til meg! Idag har eg derfor en ny vri på muslibarer til dere: sjokoladebar med peanøtt og havre. Desse finner du og i september-utgaven av Shape Up, visst du har sett dei før 🙂

Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:

Du trenger, ca. 10 barer
50 g ekte smør
70 g fibersirup gold
100 g havregryn
100 g usaltede nøtter (miks dei nøttene du liker og har tilgjengelig)
2 ss kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Bland sammen dei tørre ingrediensane. Smelt smør og fibersirup i en liten kjele og vend sammen med havregrynsblandinga. Fordel blandinga i en passande matboks med bakepapir. Min form var 18×14 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller større form.

Bruk baksida av ei skei og trykk massen kompakt ned i formen. Det er viktig at du trykker den skikkelig kompakt! Sett boksen i kjøleskap i minst 2-3 timer eller frysaren 1 time. Skjær i passelige biter og oppbevar i kjøleskap.

Tips!
♦ Barane kan fint oppbevarast nokon timer i romtemperatur, så du nettopp kan ta dei med deg som mellommåltid eller tursnacks 🙂

♦ Eg varierer nøttene fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Det er ekstra godt å riste nøttene gylne i ei steikepanne først også!

Har du lyst på den litt meir nøytrale varianten?

Dei er skikkelig gode og veldig populære hos dere! Oppskrift finner du HER

Fleire mellommåltider vil komme – har du forslag til andre oppskrifter enn typiske barer, så skrik ut 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Hei, jeg forsøkte å lage muslibarene, men disse ble mislykkede. De ble ikke ordentlig kompakte og smuldret seg opp etter 2 timer i kjøleskap. Har du noen forslag til å kunne få de bedre?

    1. Hei! Er du sikker på at du trykte massen kompakt nok? Det er VELDIG viktig at den blir pressa superharft, og derfor presiserer eg det og i innlegget 🙂

  2. Så deilig de ser ut! Jeg driver å tester ut forskjellige oppskrifter selv på turbarer da ungene maser etter noe å spise på tur og jeg helst ikke vil ha turbar som er pakket inn i masse plast som igjen blir til avfall.

    1. Kanskje desse faller i smak hos ungane! Sjokolade er jo som regel en sikker vinnar 🙂

  3. Kan jeg bruke lønnesirup fremfor yaconsirup?

    1. Her har eg brukt fibersirup og lønnesirup vil dessverre ikkje ha samme nytten… :/ Fibersirup gjer til at barane holder seg sammen nemlig 🙂

  4. Jeg mente fibersirup

  5. Hei 🙂
    Du har tidligere laget en liknende bar. Hva er forskjellen på smak ? Evt andre forskjeller ?

    1. Forskjellen er berre med eller uten kakao/sjokoladesmak 🙂

      1. Denne har en litt anna konsistens og smaker meir peanøtt, da det er brukt peanøttsmør. Den kan og lages med honnoing for dei som ikkje har fibersirup 🙂