Heimelaga burger med ostebakt avokado

Hei!

Då er det fredag igjen og idag slår eg til med en helgemiddag; heimelaga burger med ostebakt avokado. Godt med noko ekstra tilbehør som er litt utenom det vanlige, og ostebakt avokado passer virkelig perfekt som topping på burgeren:

Hamburgerbrød, 6 stk
250 g cottage cheese
150 g kesam
3 egg
250 g havremel*
120 g havregryn*
2 ts bakepulver
½ ts salt
sesamfrø

Ostebakt avokado
2 stk avokado
2-3 never revet ost

Burger 
6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 600 g karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen og steik på middels varme til burgerene er gjennomstekt).

Slik gjer du:
1. Hamburgerbrød: sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.

2. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

3. Ostebakt avokado: når hamburgerbrøda er ferdig lager du ostebakt avokado. Skjær opp avokado i båter uten skall. Legg på et stekebrett med bakepapir. Dryss over ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. I mellomtida kan du lage burger.

4. Server med det tilbehøret du ønsker! Eg brukte crispysalat, tomat, agurk, rødløk og heimelaga aioli som du finner oppskrift på HER. 

Har du rester av hamburgerbrøda (lag gjerne dobbel oppskrift) – så smaker desse like godt dagane etterpå som rundstykker 🙂 Kan også fint frysast!

Velbekomme, nyt en real burgermiddag 🙂

Riktig god helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Åååp nå blir det burger til helgen!!!!:)

    1. Håper det smaker 😀 Burger er alltid godt!