Enkle lakriskuler

Riktig god fredag alle sammen!

Er du glad i smaken av lakris? Og kanskje du i tillegg digga daddelkuler? Då er desse lakriskulene for deg! Naturlig søte og seige lakriskuler laga av i hovedsak nøtter, ferske dadler og lakrisrotpulver. Lakrisrotpulver er det som gir lakrissmaken, og dette får du kjøpt på helsekostbutikker, men også i nokre dagligvarebutikker med godt utvalg.

Kulene er både raske og enkle å slenge sammen, inneholder få ingredienser og er både uten tilsat sukker, gluten og melk:

Lakriskuler, ca. 15 stk
100 g naturelle cahewnøtter*
80 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
1-2 ss lakrisrotpulver
1 ts kakaopulver (kan sløyfast)
en klype flaksalt

Slik gjer du:
Ha cashewnøtter og dadler i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør på full guffe i 1-2 minutt, til en klebig og klumpfri masse. Tilsett 1 ss lakrisrotpulver, kakaopulver og flaksalt, og kjør til alt er godt blanda. Smak eventuelt til med meir lakrisrotpulver.

Trill massen til passelige kuler mellom hendene, deretter i lakrisrotpulver eller kakaopulver. Sett til avkjøling i frysaren i minst 45 minutt før servering. Lakriskulene kan fint oppbevarast i frysaren, eventuelt i kjøleskapet.

Tips og alternativer*
– Cashewnøtter kan byttast med andre typer nøtter, eller eventuelt solsikkekjerner om du ikkje tåler nøtter.
– Eg veit mange også bruke RÅ-lakrispulver til slike lakriskuler. Eg kjenner ikkje til styrken på dette pulveret, men det går nok fint an å bruke, berre hugs å smake deg fram og justere mengden om nødvendig.

Lakriskulene holder seg evig i frysaren, så lag gjerne opp dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang 🙂 Perfekte som sunn snacks, tursnacks eller som kos til kaffikoppen!

Då gjenstår det å ønske dåkke alle ei riktig god helg! Eg skal til Gol i helga å stå på ski, før eg tar bussen til Oslo på søndag. Praksis-kapittelet heime er over for denne gang, så no blir eg er par veker i Oslo for eksamen og diverse, før eg reiser heimatt til påska. Så det skal eg nok klare å overleve 😉

Nyt helga♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *