Sukkerfri Sarah Bernhard med suksesskrem

Hei godtfolk!

Påska er ikkje begynt enda, men vi er jo på en måte i påskeveka og derfor bryter eg litt opp rutinene her på bloggen. Framfor vekemeny igår blei det «10 favorittoppskrifter på sukkerfri/sinnare snacks – perfekt som påskesnop» og framfor vegetarmiddag idag så deler eg oppskrift på sukkerfri Sarah Bernhard kake med suksesskrem 🙂 Eg veit ikkje om dette er ei typisk påskekake, men den passer no kanskje ekstra godt til påske!

Denne består av en småseig, nydelig mandelbunn, gul suksesskrem og deretter eit lag med sjokolade på toppen. Nesten litt suksessterte-inspirert, og du kan faktisk fint lage denne som en suksessterte om du bruker rund form og dropper sjokoladen på toppen.

Mandelbunnen kan du lage på to måter, med fibersirup eller dadler, så her bruker du det du har tilgjengelig/liker. Eg har alltid laga bunnen med dadler, men prøvde meg på fibersirup denne gangen, og det fungerte veldig fint det også. Eit fint alternativ for dei som ikkje kan ete dadler 🙂

Du trenger, langpanne/form på 20 x 30 cm

Bunn*
300 g mandler
4 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear
3 eggekviter
en klype salt

Suksesskrem
3 eggeplommer
0,75 dl fløyte
2 ss sukrin+
100 g smør
1/3 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

Topping
50-60 g sukkerfri sjokolade – lys eller mørk

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup, eggekviter og salt. Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 18-20 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vanilje i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet på medium varme til den begynner å tjukne. Her er det tre ting som er viktig: du må røre heile tida, den må bli varm nok for å tjukne, men den må ikkje koke. Trekk kjelen til side og pisk inn smør i terningar. Avkjøl.

Fordel suksesskremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade og ha over til slutt. Skjær opp i passelige bitar og oppbevar i kjøleskap til servering.

*Alternativ mandelbunn med dadler, 20 x 30 cm langpanne/form
3oo g mandler
75 g ferske, saftige dadler (uten stein)
2 ss sukrin gold
3 eggekviter
en klype salt

Slik gjer du:
Ha mandler og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold, salt og eggekviter.

Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Kaka står seg fleire dager i kjøleskapet, men kan fint frysast også. Ta gjerne med en bit eller to til påsketuren♥

Denne falt virkelig godt i smak i heimen, og det er langt fra siste gang den blir laga. Heldigvis fraus vi ned halve kaka og kan ta den opp seinare i påska 🙂

Håper alle får en fin mandag – ferie eller ei. Her er ikkje ferien i gang enda, helga har stort sett bestått av jobb, og det blir nokre dager med jobbing no også før påskeferien er i gang og påskeværet kjem som bestilt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 kommentarer

 1. Hei! Tror du det blir bra å kombinere dadler og fiber sirup gold? For de som ikke liker sukrin smaken?

  1. Du vil garantert ikkje kjenner sukrinsmaken i bunnen altså 😉 Det er snakk om så liten mengde ift volum 🙂

   1. Men det går nok sikkert fint altså, men då må du berre prøve deg litt fram ift mengde 🙂

 2. Hvor mange biter (den størrelsen du har over) får du av denne oppskriften?

  1. Det hugsa eg ikkje heilt no. Bildee viser kanskje 1/3 av kaka 🙂

 3. Margareth Brown

  Så flott – tusen takk – den skal jeg bake i morgen:)

  1. Håper den smakte 😀

 4. Glemt å kjøpe inn vaniljestang….e det mulig å bruke vaniljesukker? Ser mengden er liten,blir det det samme?

  1. Du kan smake deg fram med vaniljesukker 🙂

 5. Vi bakte den i påske Det smakte sååå godt at den forsvant veldig fort Tusen takk for oppskrift ,den skal absolutt bakes igjen !

  1. Såå bra, Karile! Det er veldig hyggelig å lese 🙂

 6. Du stivpisker ikke eggehvitene før du har de sammen med det tørre i bunnen?

 7. Hei! Jeg har kun fibersirup gold i hus og ikke clear. Går det fint å bruke den i stedet? Er litt ny på det sukkerfrie så har ikke prøvd ut så mye enda. Er det mye forskjell på fibersirup clear og gold? Blir det nesten samme forskjellen som hvitt og brunt sukker eller lys og mørk sirup?

  1. Hei! Forskjellen blir litt som lys og mørk sirup, men kontrasten er enda større. Eg anbefaler virkelig fibersirup clear, men du KAN bruke fibersirup gold også. Gold er søtare og gir fra seg ein del ekstra smak, så kutt litt ned på ekstra søtning og vær obs på at smaken vil vere noko annleis 🙂

 8. Kan man bruke tagatesse eller vanlig sukrin? Har ikke sukrin+