Proteinrikt havrebrød med chiafrø

Hei onsdag!

Oppskrifta mi på proteinrike havrerundstykker med chiafrø (du finner den HER) blei veldig populær, og no har eg prøvd å laga denne varianten som havrebrød også. Det fungerte yppelig! Eg har jo ei grunnoppskrift på havrebrød uten chiafrø fra før som er en gjenganger hos fleire (du finner den HER), men en ny vri er på sin rette plass å dele 🙂

Eg føler at havrebrødet blei enda saftigare, og samtidig hakket meir luftigare med chiafrø enn uten. Smaken er ikkje så stor forskjell på, for som dei aller fleste sikkert veit – så gir ikkje chiafrø fra seg noko smak. Det er rett og slett tilsatt for å øke næringsinnholdet, då chiafrø er eit superfrø med masse næring. Du får kjøpt chiafrø på dei aller fleste dagligvarebutikker.

Proteinrikt havrebrød med chiafrø, 1 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam
3-4 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*

* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat. Havremjøl kan du lage ved å blende havregryn. 

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Bland inn chiafrø, havremjøl og havremjøl. Eg pleier å blanda det med handa, men bruk gjerne en slikkepott. La deiga svelle i minst 20 minutt. Dette er viktig – det er for å la chiafrøa få svelle skikkelig.

3. Ha deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen.

4. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.

Brødet holder seg ferskt og godt i fleire dager, men det er også perfekt å fryse. Eg pleier å skjære brødet opp i skiver og fryse ned, så tiner dei fort til måltidet. Ellers så smaker dei ekstra digg etter en runde i brødristaren, og passer med både salt og søtt pålegg.

Havrebrød eller havrerundstykker er noko eg alltid har i frysaren, så når det nærma seg tomt – så lager eg ny ladning. Sunt, skikkelig godt, næringsrikt og mettande. Passer like god til frukost som lunsj, turmat, matpakkebrød, tilbehør til suppe/salater eller kveldsmat.


Vil du prøve? Eg håpa det! Framover blir det nok chiafrø i havrebrødet mitt, det er virkelig en super måte å lure inn superfrøet i kostholdet på 🙂 

*

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Hva kan man bruke istedenfor kesam?

  1. Rømme/creme fraiche/meir cottage cheese 😉

 2. Er det mange karbohydrater pr 100gr? Så nydelig ut.

  1. Brødet er basert på havre, så ja – det innholder jo en del karbohydrater pr. 100 g 😉 Men næringsinnholdet kan ikkje sammenlignast med butikkbrød, for å sei det sånn 🙂

 3. Hei!

  Brødet smakte nydelig, men det ble ikke så luftig og høyt som ditt. Hva er hemmeligheten?;-)

  1. Eg har ingen hemmelighet, hehe. Gjorde akkurat det som står i framgangsmetoden 🙂

 4. Laget dette brødet i dag, det ble super godt! Perfekt næringsrikt brød på studentbudskjett 🙂

  1. Ikkje sant? Eg er SÅ glad i desse proteinrike havrebrøda 🙂 Kjekt du likte det, Jenny!

 5. Hei, har du forslag på melkefri alternativ uten å bruke kokoskrem, ikke så glad i kokossmak i brød 🙂 sojayoghurt og havrekesam? Kan det være å prøve?

  1. Ja – prøv gjerne en kombinasjon av desse to 😀

 6. Lagde brødet ditt i dag og høstet ros fra en ellers så skeptisk mann! Kjempe godt var brødet 🙂

  1. Hurra Madelaine 😀 Det er kjekt å lese!! 🙂

 7. Hei!
  Hvordan er det å bytte ut havremel med feks grovt rug, eller annet grovt mel?

  1. Det går nok heilt fint 🙂

 8. Hva kan jeg erstatte egg med ? Er det mulig å lage den uten egg ?

  1. Eg har dessverre ikkje noko veldig konkret forslag. Eg veit mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter i diverse oppskrifter, kanskje det er verdt å prøve? 🙂

 9. Dette ser så bra ut, så dette brødet skal eg lage.
  Eg skal fermentere det først med min egen laget kefir:-) Da vil eg få mest mulig ut av fitynsyre som er i harvemel/gryn som er en mineral tyv i maten vår..

  1. Heilt topp det 😉

 10. Hei Linda. Havrebrødet m gulrot har vært vår favoritt lenge. Vi er 5 i familien, så eitt brød forsvinn fort…. Har du prøvd å lage fleire brød(4-5) i slengen med ein kjøkkenmaskin?

  1. Heisann Hilde! Så kjekt å lese 😀 Då er jo det veldig praktisk å lage fleire brød i slengen… Eg har ikkje laga meir enn to havrebrød i gangen, då har eg rett og slett berre fulgt framgangsmetoden som den står, og delt deiga i to former. Eg lika vertfall best at cottage cheesen er skikkelig stavmiksa, men ellers er det nok ikkje problem å lage fleire brød i ei kjøkkenmaskin 🙂

 11. Kunne ønske du kunne skrive i dl i stedet for gram 🙂

  1. Det går i nokre oppskrifter, men langt fra alle :/

 12. Hei.
  I går så bakte jeg dette protein brødet.
  Ble veldig fint og mannen i huset likte det veldig godt.
  Men skal det være en ts salt til ett brød.
  Syntes det ble litt salt.

  1. Ja, det stemmer at det skal vere 1 ts. Aldri fått tilbakemelding på dette før, men du kan fint kutte litt ned på saltet neste gang 🙂 Hugs alltid strøkne skeier!

 13. Bakte brødet i dag, fulgte anvisningen, men synes brødet kjennes rått ut selv etter 1 tim og 15 min. Er dette riktig? Skal det føles litt sånn fuktig ut?

  1. Ja, det skal kjennes litt fuktig ut. Dette er ikkje vanlig gjærbakst 😉