8 sunne frukoster du kan klargjere kvelden i forveien!

Heisann!

La oss snakke om frukost! Dagens viktigaste måltid for mange, en kamp å få i seg for andre. Det er ikkje alle som har matlyst tidlig på morgonen. Sjølv kan eg både våkne opp skikkelig svolten, og våkne opp og ikkje klare å ete mat før det har gått ei stund. Visst eg då skal på jobb så tar eg med meg frukosten i sekken, og ete når eg kjem fram. Det funker bedre for meg enn å tvinge i meg mat når lysten ikkje er på plass enda 🙂

Uansett, morgonen er hektisk for mange, og då kan det vere fint å ha frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp. Derfor har eg idag samla 8 sunne, digge frukoster fra arkivet som du kan klargjere kvelden i forveien. Alle desse frukostane smaker like godt etter natta, og alle frukostane passer like fint å nyte heime som å ta med på farten. Håper du blir inspirert!

*

Lompewraps med valgfritt pålegg, her med laks og avokado – oppskrift her. 
De veit jo kor høgt eg elska lomper! Når eg skal på farten tidlig på morgonen pleier eg ofte å rulle sammen nokre lomper med godt pålegg, pakke inn i folie og har i kjøleskapet over natta. Fine å pakke opp igjen og nyte heime, perfekt å ta med på farten!

*

Kjøleskapsgraut – også kalla over natta havregraut – oppskrift her.
Du rører saman ingrediensane kvelden i forveien, og grauten er klar når du står opp. Ha over valgfri topping og nyt! Er også fin å lage klar i en matboks, så er det berre å ta matboksen med seg 🙂 Du kan toppe med frukt, nøtter, bær, kjerner, honning, nøttesmør m.m. I tillegg kan du variere smaken på sjølve grauten. Muligheten for variasjon er stor!

*

Grov næringsrik frukostkake – oppskrift her.
Denne oppskrifta holder til frukost i 3-5 dager. Lag opp ein kveld og ha til frukost i fleire dager, eller fu kan fryse ned det som blir til overs til ein seinare anledning. Passer like godt med som uten pålegg og er fine å ta med på farten 🙂

*

Frukostomelett – oppskrift her.
Alle typer eggeretter står seg veldig fint i kjøleskapet. Eg elsker egg til frukost! Ha i en matboks og nyt med litt ekstra grønt. Du kan lage omelett, eggemuffins, eggewraps, eggerøre…

*

Sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie – oppskrift her.
Er du glad i smoothie til frukost? Går vi nokre år tilbake hadde eg en periode der eg hadde smoothie til frukost kvar einaste dag. Denne kan du lage kvelden før og oppbevare i en shaker (eller lignande beholder) i frysaren over natta. Tiner etter ei lita stund i romtemperatur, perfekt å ta med seg på farten og nyte frukosten når du er framme på jobb for eksempel 🙂 Du kan naturligvis lage akkurat den smoothien du ønsker!

*

Lompetoast – enten på steikepanna eller i vaffeljern – oppskrift her.
Lager du lompetoast kvelden i forveien smaker den like godt etter ei natt i kjøleskapet. Eg synes vertfall at lompetoasten er like god kald som varm! Fyll med valgfritt pålegg og steik gylne og sprø i steikepanna eller vaffeljern. Min stor turmat-favoritt, men også knall til frukost♥

*

Proteinrike havremuffins med eple og kanel – oppskrift her.
Desse muffinsane blir litt det samme som frukostkaka. Oppskrifta holder til frukost i fleire dager, er fine å fryse, passer både med og uten pålegg. Næringsrike og mektige muffins som passer perfekt til frukost!

*

Rundstykker, scones eller brød med godt pålegg – her proteinrikt havrebrød med gulrot – oppskrift her.
Vi må jo ikkje gløyme at det kan vere så enkelt å smøre på den typiske brødmaten med godt pålegg kvelden før. Pakk inn i matpapir, kutt litt grønnsaker for seg sjølv og nyt enten du er heime eller på farten.

*

Små kvardagsgrep, stor forskjell! Visst du veit morgonen er hektisk og du veit at frukosten ofte får svi for det, kva er då bedre enn å ha den klar i kjøleskapet? Ingen unnskyldning, bedre energi 🙂

Har du en typisk frukost som du pleier å klargjere kvelden i forveien? Del gjerne tips og erfaringer♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Så mye godt har du prøvd lonpetoast på bål? Eller varmer du de før du går ut? Elsker bål på tur, men går fort lei pølser. Er også så mindre sunt. Hadde vært gøy med et innlegg om turmat på bål hvis du har flere oppskrifter

    1. Hei! Nei, eg har dessverre lite oppskrifter på turmat på bål foreløpig :/ Men eg skal notere meg det 🙂 Eg lager alltid lompetoasten før eg reise på tur 🙂