Søtpotetfalafel

Hei, og god mandag!
Håper de har en fin start på den nye veka 🙂

Idag har eg en skikkelig digg oppskrift på søtpotetfalafel å dele. Dette er definitivt dei beste falaflane eg har ete opp gjennom åra, det var noko heilt unikt med smaken av søtpotet i falaflane, i tillegg blei dei ekstra mjuke og saftige. Dei var også veldig enkle å lage, og krever få ingredienser. Vegetarmiddag på sitt beste!

Søtpotetfalafel, 15 stk (ca. 2 personer)
♦ 1 boks hermetiske kikerter (240 g)
♦ 1 mellomstor søtpotet (300 g)
♦ 1 sjalottløk
♦ 1 kinesisk kvitløk
♦ krydder: 0,5 ts salt + 0,5 ts pepper + 1 ts paprika + 1 ts spisskummen
♦ 2-3 ss valgfritt mjøl (spelt, kveite, havre, bokkveite…)
♦ olje til steiking

Slik gjer du:
Del søtpoteta i 4 biter. Bak søtpoteta i mikrobølgeovnen til bitane er møre, hos meg tok det ca. 8 minutt. Eventuelt kan du bake søtpoteta i ovnen, men dette tar ganske mykje lengre tid.

Ta skallet av søtpotetbitane. Hell laken av kikertene og skyll dei godt. Skrell sjalottløk og kvitløk. Ha alle ingrediensane (med krydder) i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Ha deiga over i en bolle og rør inn litt og litt mjøl til du får en fast konsistens som er enkel å forme mellom hendene.

Legg bakepapir på eit steikebrett og pensle over litt smaksnøytral olje (eg brukte rapsolje). Form boller av deiga, trykk dei halvflate og plasser på bakepapiret. Til slutt pensler du overflata med litt olje. Strø gjerne over litt sesamfrø også.

Steik søtpotetfalaflane midt i ovnen, 200 grade i 25-35 minutt, til dei er gylne og stive i kantane. Gjer klart tilbehøret i mellomtida.

Du kan sjølvsagt servere søtpotetfalaflane med akkurat det tilbehøret du ønsker. Kanskje det frister med guacamole og grønnsaker i lomper, lefser eller pitabrød? Eller kanskje en digg quinoasalat? Her er det berre fantastien som setter grenser 🙂 Eg valgte det enkelt med tzatziki og en frisk salat!

Falaflane blir lett sprø i kantane, og får en mjuk, saftig kjerne. Virkelig knallgode!

Velbekomme – håper det frister 🙂

*

Pssst! No er det igjen tid for VIXEN Influencer Awards! Det er kun publikum som kan nominere sine favoritt bloggere/influencere, og det er en rekke kategorier som mat, trening, livssil, mote, interiør også vidare.

Du finner meir informasjon om VIXEN og utfyllingsskjema HER! Nominer dine favorittbloggere innen dei forskjellige kategoriane♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. De här ska jag prova!

  1. Håper dei smaker <3

 2. Har du prøvd å fryse disse? 🙂

  1. Nei, men det går nok heilt fint 😀

 3. Er det mulig å koke søtpotetene dersom man ikke har micro?

  1. Ville heller bakt den i ovnen slik som det står i innlegget 🙂 Du kan koke den og, men den mister mykje smak og konsistens når den blir kokt.

 4. Spisde detta till middag igår. Bytte ut sötpotatisen mot 100 g gulrot och 200 g vanlig potet. Verkligen gott!

  1. Det skal prøvast ein gang – hørtes skikkelig godt ut 😀 Falafler kan jo varierast i det uendelige!!

 5. Margrete Stava

  Hei!
  Hvor høy effekt bruker du på mikrobølgeovnen? Legger du søtpoteten på et fat eller noe annet? Har ikke tilberedt søtpotet i mikro før…
  Margrete S.

  1. Eg veit ikkje kva effekt eg bruker for å være heilt ærlig 😉 Har den på maks på varmen, men det står ingen plass kor mange watt det er.
   Det er heller ikkje så veldig viktig, det tar jo berre litt lengre tid om du bruker mindre varme 🙂

   Eg legger ikkje søtpoteta på fat eller noko, nei.