Linda Stuhaug

Annonse

26. november 2018

Søtpotetfalafel

Søtpotetfalafel
Hei, og god mandag! Håper de har en fin start på den nye veka 🙂
Idag har eg en skikkelig digg oppskrift på søtpotetfalafel å dele. Dette er definitivt dei beste falaflane eg har ete opp gjennom åra, det var noko heilt unikt med smaken av søtpotet i falaflane, i tillegg blei dei ekstra mjuke og saftige. Dei var også veldig enkle å lage, og krever få ingredienser. Vegetarmiddag på sitt beste!
Søtpotetfalafel, 15 stk (ca. 2 personer) ♦ 1 boks hermetiske kikerter (240 g) ♦ 1 mellomstor søtpotet (300 g) ♦ 1 sjalottløk ♦ 1 kinesisk kvitløk ♦ krydder: 0,5 ts salt + 0,5 ts pepper + 1 ts paprika + 1 ts spisskummen ♦ 2-3 ss valgfritt mjøl (spelt, kveite, havre, bokkveite…) ♦ olje til steiking
Slik gjer du: Del søtpoteta i 4 biter. Bak søtpoteta i mikrobølgeovnen til bitane er møre, hos meg tok det ca. 8 minutt. Eventuelt kan du bake søtpoteta i ovnen, men dette tar ganske mykje lengre tid.
Ta skallet av søtpotetbitane. Hell laken av kikertene og skyll dei godt. Skrell sjalottløk og kvitløk. Ha alle ingrediensane (med krydder) i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Ha deiga over i en bolle og rør inn litt og litt mjøl til du får en fast konsistens som er enkel å forme mellom hendene.
Legg bakepapir på eit steikebrett og pensle over litt smaksnøytral olje (eg brukte rapsolje). Form boller av deiga, trykk dei halvflate og plasser på bakepapiret. Til slutt pensler du overflata med litt olje. Strø gjerne over litt sesamfrø også.
Steik søtpotetfalaflane midt i ovnen, 200 grade i 25-35 minutt, til dei er gylne og stive i kantane. Gjer klart tilbehøret i mellomtida.
Du kan sjølvsagt servere søtpotetfalaflane med akkurat det tilbehøret du ønsker. Kanskje det frister med guacamole og grønnsaker i lomper, lefser eller pitabrød? Eller kanskje en digg quinoasalat? Her er det berre fantastien som setter grenser 🙂 Eg valgte det enkelt med tzatziki og en frisk salat!
Falaflane blir lett sprø i kantane, og får en mjuk, saftig kjerne. Virkelig knallgode!
Velbekomme – håper det frister 🙂
*
Pssst! No er det igjen tid for VIXEN Influencer Awards! Det er kun publikum som kan nominere sine favoritt bloggere/influencere, og det er en rekke kategorier som mat, trening, livssil, mote, interiør også vidare.
Du finner meir informasjon om VIXEN og utfyllingsskjema HER! Nominer dine favorittbloggere innen dei forskjellige kategoriane♥

Hei, og god mandag!
Håper de har en fin start på den nye veka 🙂

Idag har eg en skikkelig digg oppskrift på søtpotetfalafel å dele. Dette er definitivt dei beste falaflane eg har ete opp gjennom åra, det var noko heilt unikt med smaken av søtpotet i falaflane, i tillegg blei dei ekstra mjuke og saftige. Dei var også veldig enkle å lage, og krever få ingredienser. Vegetarmiddag på sitt beste!

Søtpotetfalafel, 15 stk (ca. 2 personer)
♦ 1 boks hermetiske kikerter (240 g)
♦ 1 mellomstor søtpotet (300 g)
♦ 1 sjalottløk
♦ 1 kinesisk kvitløk
♦ krydder: 0,5 ts salt + 0,5 ts pepper + 1 ts paprika + 1 ts spisskummen
♦ 2-3 ss valgfritt mjøl (spelt, kveite, havre, bokkveite…)
♦ olje til steiking

Slik gjer du:
Del søtpoteta i 4 biter. Bak søtpoteta i mikrobølgeovnen til bitane er møre, hos meg tok det ca. 8 minutt. Eventuelt kan du bake søtpoteta i ovnen, men dette tar ganske mykje lengre tid.

Ta skallet av søtpotetbitane. Hell laken av kikertene og skyll dei godt. Skrell sjalottløk og kvitløk. Ha alle ingrediensane (med krydder) i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Ha deiga over i en bolle og rør inn litt og litt mjøl til du får en fast konsistens som er enkel å forme mellom hendene.

Legg bakepapir på eit steikebrett og pensle over litt smaksnøytral olje (eg brukte rapsolje). Form boller av deiga, trykk dei halvflate og plasser på bakepapiret. Til slutt pensler du overflata med litt olje. Strø gjerne over litt sesamfrø også.

Steik søtpotetfalaflane midt i ovnen, 200 grade i 25-35 minutt, til dei er gylne og stive i kantane. Gjer klart tilbehøret i mellomtida.

Du kan sjølvsagt servere søtpotetfalaflane med akkurat det tilbehøret du ønsker. Kanskje det frister med guacamole og grønnsaker i lomper, lefser eller pitabrød? Eller kanskje en digg quinoasalat? Her er det berre fantastien som setter grenser 🙂 Eg valgte det enkelt med tzatziki og en frisk salat!

Falaflane blir lett sprø i kantane, og får en mjuk, saftig kjerne. Virkelig knallgode!

Velbekomme – håper det frister 🙂

*

Pssst! No er det igjen tid for VIXEN Influencer Awards! Det er kun publikum som kan nominere sine favoritt bloggere/influencere, og det er en rekke kategorier som mat, trening, livssil, mote, interiør også vidare.

Du finner meir informasjon om VIXEN og utfyllingsskjema HER! Nominer dine favorittbloggere innen dei forskjellige kategoriane♥

Annonse

12 Kommentarer

M

Maria

29. november 2018

De här ska jag prova!

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Håper dei smaker <3

H

Helene

3. februar 2019

Har du prøvd å fryse disse? 🙂

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Nei, men det går nok heilt fint 😀

M

Margrete Stava

23. september 2019

Hei! Hvor høy effekt bruker du på mikrobølgeovnen? Legger du søtpoteten på et fat eller noe annet? Har ikke tilberedt søtpotet i mikro før… Margrete S.

Linda Stuhaug

24. september 2019

Eg veit ikkje kva effekt eg bruker for å være heilt ærlig 😉 Har den på maks på varmen, men det står ingen plass kor mange watt det er. Det er heller ikkje så veldig viktig, det tar jo berre litt lengre tid om du bruker mindre varme 🙂 Eg legger ikkje søtpoteta på fat eller noko, nei.

T

Tobbe

27. august 2019

Spisde detta till middag igår. Bytte ut sötpotatisen mot 100 g gulrot och 200 g vanlig potet. Verkligen gott!

Linda Stuhaug

27. august 2019

Det skal prøvast ein gang – hørtes skikkelig godt ut 😀 Falafler kan jo varierast i det uendelige!!

H

Hanna

26. august 2019

Er det mulig å koke søtpotetene dersom man ikke har micro?

Linda Stuhaug

27. august 2019

Ville heller bakt den i ovnen slik som det står i innlegget 🙂 Du kan koke den og, men den mister mykje smak og konsistens når den blir kokt.

E

Elin

18. august 2021

Hei, mine flyter bare sammen i ovnen; hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

18. august 2021

Hei! Det høyres veldig rart ut, desse inneholder ingenting som tilseier at dei skal flyte utover. Er du sikker på at du har fulgt oppskrifta? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg