Annonse
6. desember 2018
Sukkerfri troika

Hei!
Då er eg landa på norsk jord igjen, og godt er det. Borte bra, heime best – sånn er det berre 🙂
Men, idag tenkte eg å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri TROIKA sjokolade! Dette er en oppskrift som veldig mange har etterspurt, og mange har venta tålmodig på. Den blei nemlig laga for over en måned sidan. Den som venter på noko godt, veit dokke…

Oppskrifta er veldig enkel, og krever heller ikkje så mange ingredienser, men det er jo ei lag-for-lag oppskrift. Lag 1-2-3 kan du lage fortløpande, deretter må gelèen stivne før siste topping med sjokolade. Så litt tålmodighet må ein ha 🙂

Du treng en firkanta form eller matboks med bakepapir for å lage troikasjokoladen. Min form var 10×18 cm, men som du kan sjå på bildene, så blei troikaen veldig høg, og bitane dermed veldig store. Det føltes meir ut som kake enn konfekt! Du kan altså med fordel bruke en større form (opp til dobbelt så stor) og heller få litt lavare troikabiter. Det kjem eg til å gjere neste gang 🙂 Merk at du sannsynligvis må bruke ekstra sjokolade på siste toppingen om du bruker en større form.
Eg har også juksa litt med Funksjonell Mat sin SukrinMarsipan. Denne er heilt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning, og skal smake tilsvarande som ekte marsipan. Denne får du kjøpt i helsekostbutikker eller Rema 1000 butikker. Eg kjøpte faktisk min marsipan på den lokale Rema-butikken!
Du kan sjølvsagt lage din egne, sukkerfrie marsipan dersom du heller ønsker det. Mine oppskrifter på marsipan finner du HER – med eller uten helsekostprodukt.

Lag 1:
200 g Sukrin Marsipan,
evt. 200 g heimelaga marsipan
Lag 2:
65 g philadelphia naturell
50 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 sssukrinmelis
Lag 3:
0,5 dl Fun Light bringebærsaft (eller anna valgfri saft)
2 dl vatn
5 plater gelatin
Lag 4:
50-100 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. sukkerfri melkesjokolade)

Slik gjer du:
1. Press marspianen ned i en form eller matboks med bakepapir.
2. Smelt sukkerfri, mørk sjokolade. Rør inn philadelphia og sukrinmelis, og fordel nougaten over marsipanen. Sett kjølig.
3. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutt til dei er mjuke. Kok opp bringebærsaft og vatn. Knip vatnet ut av gelatinplatene og løys opp i den varme saftblandinga. Avkjøl litt (lunken) før du forsiktig heller den over nougaten. Sett kjølig.
4. Når gelèen er stivna topper du med sukkerfri, smelta sjokolade til slutt (ps! for å unngå at geleen smelter så må ikkje sjokoladen vere for varm). Skjær opp i passelige biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar troikaen i en matboks med bakepapir i bunn i kjøleskapet. Pass på at matboksen slipper ut litt luft (unngå lufttett boks).
PS! Nokon opplever at marsipanen kan bli litt blaut. Smelt gjerne sjokolade og ha på undersida av marsipanen i tillegg til over geleen. Då vil du trenge litt ekstra, altså nærmare 100 g tilsammen.

Håper oppskrifta frister♥
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂
Annonse