Grov middagspai med kylling, bacon & brokkoli

Middagspai er alltid ein slager rundt middagsbordet! 

Med grov bunn og digg fyll blir det sunn, velsmakande og god middag som heile familien vil like. Middagspai passer like godt kvardag som helg, og med eit par grep kan paien klargjerast kvelden i forveien, slik at det berre gjenstår steiking rett før servering 🙂

Dagens variant er med kylling, bacon og brokkoli, og blei skikkelig god. Du kan sjølvsagt variere fyllet etter smak og behag, og bruke det du har tilgjengelig av kjøtt og grønnsaker. Å lage middagspai er en fin måte å bruke opp diverse rester på!

Til ca. 4 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl
1/2 ts salt

Paifyll
150 g bacon, stekt i terninger
350 g kyllingfilet, stekt i biter
1 brokkoli
1/2 rødløk
6 store egg
2 dl melk
salt og pepper
ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. Fyll paibunnen med bacon, kylling og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp skiver av rødløk og revet ost.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokre minutt før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Tips og alternativer*
♦ Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blendar sjølv).

♦ For melkefri paibunn kan smør byttast med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.

♦ Vil du klargjere paien kvelden før? Lag og forsteik bunnen, ha alle ingrediensane til fyllet klart og visp eggeblandinga i en bolle. Då topper du berre paibunnen med ingrediensane på 1-2-3 og steiker dei siste 20-25 minuttane, så er paien klar til servering. I mellomtida kan du kutte salat, rydde litt, ta en dusj, hjelpe barna med leksene…

Så godt♥ Håper fleire er frista til å prøve seg!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Skal kyllingen steikes fĂžr den puttes i formen?

    1. Ja, det stĂ„r i ingredienslista 🙂

  2. Hvordan er denne Ă„ ha i kjĂžleskapet og ha med til lunsj pĂ„ skolen for eksempel? 🙂

    1. Heilt super! Kan spisast bĂ„de varm og kald 😀

  3. NÊringsgjÊr i pai er som hÄnd i hanske.

    1. Det er nok knallgodt, ja 😀

  4. Kan denne fryses? 🙂

    1. Ja, det gĂ„r fint. Anbefaler dĂ„ Ă„ tine den langsomt i kjĂžleskapet over natta, og deretter varme opp igjen i ovnen 🙂

  5. Skal prĂžves i ettermiddag!!

    1. HĂ„per middagen falt i smak, Kristin 😀

  6. Namnam! Kan man bruke cottage cheese isteden for Kesam? Evt om du har noen andre middagsforslag med kesam i, til restene som blir igjen? 🙂

    1. Tja, bruker du cottage cheese istedenfor kesam burde den vertfall mosast klumpfri, og du mĂ„ nok bruke litt meir. Kesam bruker eg i veldig, veldig mange forskjellige oppskrifter, alt fra pizzabunn til vafler og pannekaker 😀

  7. Kan man lage paibunnen kvelden fĂžr, pakke den inn i plast og legge den i kjĂžleskapet, og bruke den dagen etter?