Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker

Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!

Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!

Du trenger, 4 personer
500 g valgfri pølser, i biter*
150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)*
1 løk, grovhakka
3 gulerøtter, i terninger
1 squash, i terninger
1 pose, 65 g babyspinat
1 ss finhakka, frisk oregano
6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
2 bokser, 800 g hakka tomater
1,5 dl matfløyte
100 g raspa ost
salt, pepper og grovkverna chili
revet parmesan til servering

Slik gjer du: 
→ Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.

→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!

→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili.  Server straks med litt revet parmesan som topping!

Tips!
♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.

♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.

♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.

Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!

Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂

Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 kommentarer

  1. Nam! Akkurat den type oppskrift jeg var på utkikk etter. Skal på en lengre campingtur i sommer og tenkte at one-pot var perfekt turmat! Så denne må jeg teste. Gleder meg! Takk 😀

    Hvis du har tips til mat på primus så hadde det vært utrolig kjekt med et innlegg om det før sommerferien <3

    Klem fast leser

    1. Så kjekt å lese, Sarah 😀 Håper denne gryta faller i smak hos deg!

      Eg bruker berre ein enkel gassbrennar på tur til oppkok av vatn, ein lignande slik type;
      https://www.fjellsport.no/jetboil-micromo-carbon.html?___store=fjellsport_no_nb&refSrc=626237&nosto=nosto-page-product1

      Synes den er heilt genial – tar liten plass, lett å bære, koker opp en halvliter med vatn på ca. 2 minutt 😀 Anbefalast!

      Klem tilbake til deg!

  2. Hvor får du kjøpt disse pølsene? Er det noen som bare selges der du bor? 🙂

    1. Nei, det trur eg ikkje. Eg kjøper pølsene på coop extra 🙂 Sjekk ut heimesida til Ringdal, kanskje det står noko der? 😀

  3. Har du tips til noe man kan erstatte matfløten med om man ikke har det i kjøleskapet? Kan den eventuelt lages uten matfløte?

    1. Kremfløyte, kokosmelk, creme fraiche, rømme osv. Eg ville bruke eit eller anna for å kreme gryta for best smak 🙂

  4. Ane Øien Hølmo

    Kan denne gryten fryses ned evt?

    1. Alt kan frysast, men eg trur kanskje ikkje denne gryta smaker aller best etter en runde i frysaren, pastaen vil nok bli litt dvask. Men du kan jo alltids prøve 🙂

  5. Denne skal desidert prøves! Men….. Kan vel bruke kremfløte? Har sett såpass mye på kokkeprogram der matfløte er bannlyst 🙂 Også klør jeg meg litt i hode, grovkvernet chili?

    1. Jaja, bruk kremfløyte du 🙂
      Grovkverna chili får du på alle matbutikker. Du kan også bruke vanlig chilikrydder, men eg lika grovkverna bedre – så derfor eg bruker det 🙂

  6. Uten om innlegget :
    Har du kjennskap til quinoa? Finnes det fullkorns variant også eller er det bare en type?

    1. Hei! Ja, eg bruker veldig mykje quinoa og har mange oppskrifter på bloggen også med quinoa 🙂
      Quinoa er eit frø, og ikkje ein type korn. Så det finnes ingen fullkornsvariant, men quinoa er veldig sunt og næringsrikt i seg sjølv 🙂

  7. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

    1. Håper den smaker, Kristin 😀

  8. Har philadelphia jeg gjerne skulle brukt opp, og ingen fløte. Kan jeg bruke philadelphia?

    1. Jeg svarer meg selv – det gikk veldig fint! Brukte 150 g philadelphia (laktosefri). Jeg byttet forøvrig ut gulrøtter og squash med kidneybønner – man tar det man har – som ble kjempegodt.
      Takk for veldig god oppskrift!

      1. Ja, det funker som regel heilt fint å «ta det man har» 🙂
        Kjekt oppskrifta falt i smak 😀