Fargerik fiskeform med baconostsaus – på grillen

God tirsdag!

Vi er langt ut i juni og som er årets første sommarmåned. Er vi heldige og får nokre fine dager så er det ingenting som er bedre enn grilling til middag! Er de ikkje einige?

Men – grillmat trenger virkelig ikkje berre vere pølser, grillribbe eller koteletter. Grillmat kan også vere sjømat. Fisk og skalldyr på grillen er nydelig, og det er så mykje godt som kan lagast.

Når vi skulle grille forrige veke hadde vi laks og scampi, då var alternativet å lage grillspyd eller eller fiskeform. Valget falt på sistnevnte og det blei skikkelig godt! Ein fargerik, smakfull fiskeform med baconostsaus. Her har du berre alt i en form, setter på grillen og etter 10-15 minutter er fiskeformen klar. Sunt, godt og veldig enkelt.

Du kan bruke akkurat det du liker og har tilgjengelig heime til en slik fiskeform. Eg brukte som nevnt laks og scampi, og dei grønnsakene eg fant i kjøleskapsskuffa. I tillegg hadde eg over litt krydder og resten av en tube med baconost. Eg har brukt baconost over laks i årevis, og det er berre supergodt – baconosten smelter og det blir en nydelig kombinasjon. Har du ikkje testa dette enda er det virkelig på tide!

Her er ingrediensane eg brukte til fargerik fiskeform med baconostsaus;
500 g laksefilet
200 g scampi
1 rødløk
1 brokkoli
1 spisspaprika
Baconost på tube (gjerne ein heil tube) – bruk eventuell anna tubeost
Salt, pepper og grovkverna chili

Slik gjer du:
Kutt grønnsakene i små biter, del laksefilet i store terninger. Ha alt i en passelig aluminiumsform (eller anna ildfast form) og topp med krydder og baconost. Grill i 10-15 minutter, til laksen er gjennomstekt.

PS! Du kan sjølvsagt lage denne retten i ovnen også. Bruk 180 grader, 10-15 minutt. 

Fiskeformen var ein del av grillmaten, og ikkje ein rett heilt for seg sjølv. Vi hadde også sommerkoteletter og grilltilbehør i form av frisk salat, potetsalat, grove rundstykker og maiskolber.

Serverer du fiskeformen som en egen rett, så ville eg kanskje hatt nokre potetbåter, kokte poteter, ris eller lignande som tilbehør 🙂

Håper du er inspirert til å prøve – eg kjem til å lage fleire varianter av denne fiskeformen framover, og variere med ulike ingredienser. Bruk fantastien og lag din egen vri du også 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Trenger man å røre noe i den? Og skal scampien i sammen med alt med en gang?

  1. Nei. Du treng ikkje gjere noko anna enn det som står i framgangsmetoden 🙂

 2. Tone Rekeland

  Går det greit å lage denne retten i stekeovnen? 🙂

  1. Jaja, sjølvsagt 🙂

 3. Christine

  Den så utrolig digg ut!! Den skal jeg lage uten fisk siden jeg ikke tåler det! Bare tar dobbel så mye scampi. Mmm

  1. Yes, det går heilt fint 😀 Kan og bruke andre typer skalldyr!

 4. Hei, har du forslag til en annen saus som kan brukes?

  1. Noko anna enn tubeost?
   Kremost, snøfrisk eller philadelphia med smak, evt. creme fraiche eller lignande 🙂

 5. Dette ser aldeles nydelig ut, det må jeg prøve! Men siden jeg ikke tåler chilli, bytter jeg det ut med raspa ingefær. Det gir også et lite «sting».

  1. Lurt! Ingefær er også sikkert kjempegodt 😀 Håper det smaker!