Linda Stuhaug

Annonse

28. januar 2020

Lapskaus med pølse

Lapskaus med pølse
God tirsdag!
Lapskaus er og har alltid vore ein favoritt her i hus. Det er jo så utrulig lettvint, utrulig godt og ikkje minst ein utrulig fin måte å bruke opp diverse rester på! Eg bruker grunnoppskrifta som står under, men putter gjerne oppi rester av kokte poteter/kokte grønnsaker/stekt kjøtt alt etter kva vi har tilgjengelig. Har du diverse slike rester – putt også dette i din lapskaus, dersom du lager dette til middag ein dag 🙂
I denne lapskausen har eg brukt pølser. Det er første gang eg lager ein rein pølselapskaus, det funka veldig bra, og er kanskje ein ekstra barnevennlig variant for de som har barn i hus:
Du trenger, ca. 4-6 personer 1200 g lapskausblanding* 1 purreløk, grovhakka 3-4 gulerøtter, i terninger 300 g kålrot, i terninger 1 liter kjøttkraft, evt. buljong/fond 650 g valgfri pølser* valgfritt krydder
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane utenom pølser & krydder i ein kjele. Kok opp og la lapskausen småkoke under lokk i ca. 60 minutt, til den konsistensen du ønsker. Spe på med meir væske underveis om nødvendig. Hugs å røre med jevne mellomrom!
Tilsett pølsebiter heilt til slutt. Smak til med krydder. Eg brukte urtesalt og pepper, men her kan du bruke akkurat det du liker for å gi lapskausen en god smak. Server!
Eg synes lapskausen er best når den er skikkelig fyldig og grautette, og lar den gjerne koke 90 minutt. Her justerer du koketida etter kva du liker best 🙂
Tips og alternativer* Lapskausblanding kan byttast med en blanding av poteter, gulrot, sellerirot og purreløk i grove terninger. Eg foretrekker fryst lapskausblanding fordi det er svært så lettvint og tidsbesparande. Lapskausblanding inneholder ingenting anna enn dei overnevnte ingrediensane, og er ikkje noko mindre sunt alternativ sjølv om det har vore fryst.
→ Av pølser anbefaler eg en variant med høgast mulig kjøttinnhold. Eg pleier å bruke lokale Ringdalspølser med nesten 90% kjøtt. MEN pølser kan sjølvsagt byttast med anna type kjøtt også. Det aller meste passer å bruke i ein lapskaus, gjerne diverse kjøttrester etter middagen om du har det. Eg varierer alt etter kva eg har tilgjengelig.
Lapskaus minst like godt – om ikkje bedre – dagen etterpå. Eg lager alltid ein veldig stor porsjon, så har vi middag til to dager, og fryser gjerne ned resten 🙂 For lapskaus er også ein middag som er ypperlig å fryse og varme opp igjen som ein kjapp middag på 1-2-3 ved ein seinare (hektisk) anledning!
Velbekomme og god middag 🙂

God tirsdag!

Lapskaus er og har alltid vore ein favoritt her i hus. Det er jo så utrulig lettvint, utrulig godt og ikkje minst ein utrulig fin måte å bruke opp diverse rester på! Eg bruker grunnoppskrifta som står under, men putter gjerne oppi rester av kokte poteter/kokte grønnsaker/stekt kjøtt alt etter kva vi har tilgjengelig. Har du diverse slike rester – putt også dette i din lapskaus, dersom du lager dette til middag ein dag 🙂

I denne lapskausen har eg brukt pølser. Det er første gang eg lager ein rein pølselapskaus, det funka veldig bra, og er kanskje ein ekstra barnevennlig variant for de som har barn i hus:

Du trenger, ca. 4-6 personer
1200 g lapskausblanding*
1 purreløk, grovhakka
3-4 gulerøtter, i terninger
300 g kålrot, i terninger
1 liter kjøttkraft, evt. buljong/fond
650 g valgfri pølser*
valgfritt krydder

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane utenom pølser & krydder i ein kjele. Kok opp og la lapskausen småkoke under lokk i ca. 60 minutt, til den konsistensen du ønsker. Spe på med meir væske underveis om nødvendig. Hugs å røre med jevne mellomrom!

Tilsett pølsebiter heilt til slutt. Smak til med krydder. Eg brukte urtesalt og pepper, men her kan du bruke akkurat det du liker for å gi lapskausen en god smak. Server!

Eg synes lapskausen er best når den er skikkelig fyldig og grautette, og lar den gjerne koke 90 minutt. Her justerer du koketida etter kva du liker best 🙂

Tips og alternativer*
 Lapskausblanding kan byttast med en blanding av poteter, gulrot, sellerirot og purreløk i grove terninger. Eg foretrekker fryst lapskausblanding fordi det er svært så lettvint og tidsbesparande. Lapskausblanding inneholder ingenting anna enn dei overnevnte ingrediensane, og er ikkje noko mindre sunt alternativ sjølv om det har vore fryst.

→ Av pølser anbefaler eg en variant med høgast mulig kjøttinnhold. Eg pleier å bruke lokale Ringdalspølser med nesten 90% kjøtt. MEN pølser kan sjølvsagt byttast med anna type kjøtt også. Det aller meste passer å bruke i ein lapskaus, gjerne diverse kjøttrester etter middagen om du har det. Eg varierer alt etter kva eg har tilgjengelig.

Lapskaus minst like godt – om ikkje bedre – dagen etterpå. Eg lager alltid ein veldig stor porsjon, så har vi middag til to dager, og fryser gjerne ned resten 🙂 For lapskaus er også ein middag som er ypperlig å fryse og varme opp igjen som ein kjapp middag på 1-2-3 ved ein seinare (hektisk) anledning!

Velbekomme og god middag 🙂

Annonse

10 Kommentarer

m

marianne

24. august 2020

Hei, hva slags buljong bruker du i denne? En buljongterning og en liter vann? 🙂

Linda Stuhaug

24. august 2020

Eg bruker kraft og ikkje buljong. Les på pakken kor mange terninger du trenger pr. liter vatn, det varierer fra merke til merke 🙂 Ofte er det 2-3 stk pr. liter vatn.

S

Silje

1. februar 2021

Lagde denne, ble kjempe godt! Slengte oppi litt rester fra brun saus etter gammelt tips fra Bestemor Ble digg! Takk for inspirasjon! Og overkommelige oppskrifter som lykkes 8 av 10 ganger (litt utålmodig og da går det galt)

Linda Stuhaug

2. februar 2021

Så kjekt oppskrifta falt i smak, Silje 😀 Litt brun saus oppi er kjempegodt – det pleier alltid mamma å ha 🙂

L

Leny Nazareno

18. mai 2020

Hei, Bruker du fryst lapskausblanding i tillegg til grønsakene som er listet opp i oppskriften din?

Linda Stuhaug

19. mai 2020

Ja 🙂

T

Tonje Gulbrandsen

29. oktober 2020

Hei. Jeg har kjøpt fryst lapskausblanding, men der står det at det kun er oppkok. På oppskriften din står det at den bør stå i en time?

Linda Stuhaug

30. oktober 2020

Ja. Lapskausblandinga trenger i utgangpunktet berre oppkok, men då får du ikkje ein fyldig lapskaus – då må du koke den lenge 🙂

T

Tina

5. september 2023

Hvis du har dårlig tid og fremdeles vil ha en fyldig lapskaus, så kan man ta oppi en pose med potetmos og la det trekke inn på slutten. Funker veldig bra :)

Linda Stuhaug

5. september 2023

Absolutt :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg