Sukkerfri marsipan med 3 ingredienser!

God fredag!

Det nærmer seg påske, og marsipan er mange sin favoritt. Ikkje berre til påske naturligvis, men også ellers i året 🙂 Derfor har eg idag lyst å dele oppskrift på sukkerfri marsipan med dokke: eg har brukt litt gul konditorfarge og forma marsipanen som påskeegg for å få enn liten påskevri.

Marsipanen lager du med kun 3 ingredienser (+ bittelitt salt), så kan du velge sjølv om du vil ha med en ekstra ingrediens eller ikkje. Eit par mandeldråper i marsipanen gir en ekstra gode smaken og anbefalast om du har det, men det går heilt fint å droppe det også:

Du trenger, 12 stk
100 g finmalte mandler*
45 g Sukrinsirup gold
2 mandeldråper (kan sløyfast)
en liten klype salt
30-40 g valgfri sjokolade

Slik gjer du:
Kna sammen mandelmjøl, Sukrinsirup, mandeldråper og salt til du får en kompakt marsipandeig. Bruk eventuelt litt meir Sukrinsirup om nødvendig. Del opp marsipandeiga i passelige biter og trill til avlange kuler.

PS! Du kan gjerne tilsette litt gul konditorfarge om du ønsker det. Eg tilsatte nokre dråper, og fikk en gyllen gulfarge.

Dypp kulene i smelta sjokolade. Topp gjerne med litt pynt på toppen; kokos, hakka nøtte, frysetørka bringebær eller lignande. Sett til avkjøling og oppbevar marsipanen i kjøleskapet.

Tips og alternativ*
Finmalte mandler: eg kjøpte finmalte mandler på butikken. Det er lyst og fungerer veldig godt. Du kan ta 100 g mandler og male det til mjøl i ein kraftig foodprosessor eller blender. Men her er viktig at det blir heilt finmalt! PS; finmalte mandler er ikkje det samme som fettredusert mandelmjøl. Eg anbefaler ikkje denne fettreduserte varianten, bruk vanlig mandelmjøl/finmalte mandler!

Valgfri sjokolade: bruk den sjokoladen du liker. Lys? Mørk? Midt imellom? 70% mørk sjokolade fra butikken er eit alternativ dersom det ikkje er så viktig for deg at marsipanen er heilt sukkerfri. Eg bruker ofte denne sjølv 🙂

Så kan du sjølvsagt bruke kreativiteten og lage andre figurer enn «påskeegg» 🙂 Kan og anbefale å lage dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, marsipanen står seg lenge i kjøleskap!

Forresten: eg serverte desse og fekk nokre kommentarer på om eg hadde laga CORONA-MARSIPAN! Eg såg jo etterpå kva det ligna på, så eg var kanskje litt uheldig med den pynten der, hehe…

Eg har også fleire oppskrifter på marsipan i arkivet. Har du lyst til å lage heimelaga marsipan uten helsekostprodukt? Som fortsatt er uten tilsatt sukker?

Sjekk ut oppskrifta her 🙂 Eg har brukt dadler som søtning, og det fungerer heilt ypperlig for dei som heller ønsker det!

Ha en herlig fredag og god helg, alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Ser nydelig ut :). Hehehe 😉 ja nĂ„r du sier det ligner det litt 🙂
  GÄr det Ä bruke fibersirup? Har sÄ mye jeg ikke har fÄtt brukt. og ang fibersirup, kan en fÄ vondt i magen av det vet du? spist det noen dager pÄ granola og hatt veldig magesmerter utover dagen.
  God helg
  Lise Mette

  1. Ja, funker det like bra med Fibersirup Gold (har ikke clear, dessverre) som med Sukrinsirup Gold?

   1. Fibersirup clear gÄr ogsÄ fint om du har det liggande til ein eventuell anna gang!

  2. Hei! Ja, du kan brukt fibersirup. Samme mengde 🙂 bruker du fibersirup clear vil eg anbefale Ă„ tilsette litt ekstra sĂžtning.

   Du kan fÄ vondt i magen av alt du putter i munnen, sÄ det gÄr absolutt an Ä fÄ vondt i magen av fibersirup, ja. Alle reagerer ulikt!

   God helg 😀

 2. Jeg prÞvde med Fibersirup Gold nÄ, og det ble veldig godt!

  1. Ja, fibersirup fungerer fint det ogsĂ„ 🙂

 3. Nam nam – ser bare supergodt ut!
  God helg 🙂
  Pludrehanneklem

  1. God helg tilbake til deg <3

 4. Jeg har akkurat tatt ut sĂžtpotetmoussakaen som fra ovnen, den er sĂ„ god! Min kjĂŠreste har aldri spist det fĂžr, sĂ„ jeg er spent pĂ„ hva han syns. God helg 🙂

  1. Fantastisk! HĂ„per den smakte hos han ogsĂ„ 🙂 God helg <3

 5. FrĂžken M

  Haha, CoronapĂ„skegodt, veldig i tiden! 🙂 fekk nye boka di til bursdagen min av sambuar, og han har nytt godt av det allereie. Hadde sĂ„nn tacobĂžnnestuing-enchiladas i dag (Var bra tips i boka di til Ă„ byte ut fyllet i oppskrifta pĂ„ lompeenchiladas der med sĂ„nn bĂžnnestuing!) Og med maiskrem til, funnen pĂ„ bloggen. SĂ„ god kombo!
  Og gratulere med overstĂ„tt bursdag du og forresten! 🙂

  1. Haha, ikkje sant…! Viktig Ă„ henge med i det som skjer 😉 Veldig hyggelig Ă„ lese at de har laga nokon gode oppskrifter fra boka allerede! HĂ„per eg kan fortsette Ă„ inspirere bĂ„de der og her pĂ„ bloggen <3 Tusen takk, og fortsatt god helg til deg!

 6. Lagde disse i dag men opplevde at deigen slapp sÄ mye fett, nesten sÄ det rant av den .. sikkert mandelmelet jeg brukte fra Tights .. hvilket mel brukte du ? Jeg brukte ogsÄ den nye mapel sirupen fra sukrin ..den var ikke sÞt som jeg trodde sÄ neste gang mÄ jeg tilsette mer sÞtning (:

  1. Eg brukte eit fra Anglemark, kjĂžpt pĂ„ coop 🙂 Synes det er rart at deigen slapp fett, men godt mulig at det var mandemjĂžlet, ja.

 7. Blir det ikke en veldig kompakt marsipan. Pleier Ă„ lage marsipan med 50/50 finmalte mandler og melis og eggehviter.
  Har lyst til Ă„ prĂžve din versjon, men er nysgjerrig om det kan brukes i stĂžrre mengder. SĂ„nn at det blir ca. 300 grams marsipan.
  Og hvor godt henger den sammen.

  1. Eg har ikkje fĂ„tt noko tilbakemeldinger pĂ„ at denne er kompakt. SĂ„ det er berre Ă„ prĂžve og finne ut om du blir fornĂžgd 🙂 Den henger godt sammen nĂ„r du former den slik som dette 🙂