Alt-i-ett krema kyllinggryte

God torsdag, godtfolk!

Denne kyllinggryta her er så rask og enkel at den passer perfekt som kvardagsmiddag, men så er den så digg at den også passer perfekt som helgemiddag. Fargerik, krema gryte der du har alt i ett, som krever lite oppvask og er skikkelig lettvint. Kan det bli bedre? Ja faktisk, den er jo sunn og næringsrik i tillegg – holdt eg nesten på å gløyme!

I kyllinggryta har eg brukt spinat, brokkoli, sopp, paprika og rødløk – men er det noko av dette du ikkje liker/har tilgjengelig, så dropper du det eller bytter med noko anna 🙂  Ingen oppskrifter trenger å bli fulgt slavisk, det er som regel tilfeldig kva eg putter oppi ut fra kva eg sjølv har heime!

Her har du alt-i-ett og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, ha gryta over i ei skål og nyt med skei! Kan anbefale litt ekstra finraspa parmesan på toppen – det er skikkelig godt♥


Du trenger, 3-4 personer
♦ 800 g kyllingfilet, i biter
♦ 200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig)
♦ 100 g fersk spinat
♦ 1 brokkoli, i buketter
♦ 1 paprika, grovhakka
♦ 1 rødløk, grovhakka
♦ 250 g sopp, i skiver
♦ 8 dl kyllingkraft (eller utblanda buljong/fond)
♦ 1 beger, 300 g creme fraiche (lett eller vanlig)
♦ 100 g raspa ost
♦ salt og pepper

Slik gjer du: 
1. Steik kylling og sopp, sett til side.

2. Ha deretter kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av en kjele. Fyll på med pasta, spinat, brokkoli, paprika og rødløk. Kok opp og la dette småkoke i 8-9 minutt, til pastaen nesten er ferdig.

3. Tilsett den ferdigstekte kyllingen, soppen og raspa ost. Rør godt og la det stå eit par minutt så osten får smelta skikkelig. Smak til med salt og pepper, og server!

Slike gryter er perfekt å klargjere kvelden i forveien: steik kyllingen og sopp, kutt alle grønnsakene så er middagen klar etter 10-15 minutt tilberedningstid totalt. Enkle tips for å gjere kvardagen/ettermiddagsstresset litt bedre 🙂

Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med.

Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – ,  på instagram under @lindastuhaug eller min turkonto @lindatilfjells om du er interessert i fjell, tur og friluft 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Victoria lindmo johannesen

    Hvor er gryten du bruker fra? Merke og hvor stor er den?

    1. Det er Le Cruset. Den er rundt 4 liter 🙂

  2. Denne prøvde vi på hytta idag – kjempegod! Blir ikke siste gang jeg lager denne

  3. Denne ser lekker ut! Skal prøve når hverdagen er tilbake, god helg!

    1. Så bra!! Håper den smaker, Malene 😀 God helg <3

  4. Wenche N.

    Kjempegod gryte! Dette ble søndagsmiddag idag. Hadde oppi litt hvitløk, soltørkede tomater og caynnepepper for mer smak, det funket veldig bra.

    1. Nam – det høyres veldig godt ut 😀 Skal prøve med soltørka tomat!

  5. Gunnhild

    Kan ein erstatte creme freiche med Kokosmelk?

  6. Veldig god! Lagde vegetarversjon og bytta ut kylling med sopp og det funka også kjempebra 🙂 har anbefalt den videre!

    1. Så kjekt å lese, Trine 😀