NYDELIGE SNICKERSRUTER – med kun 6 ingredienser!

Desse snickersrutene her er faktisk ein av mine mest populære snack-oppskrifter♥ Eg publiserte oppskrifta og dette innlegget først for eit år sidan, men idag oppdaterer eg med nye bilder 🙂

Snickersrutene er laga med kun 6 ingredienser, du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, dei inneholder ingen helsekostprodukt og du lager heile oppskrifta på berre 10-15 minutt aktiv tid 😀 Ikkje minst: snickersrutene er fantastisk gode, og eit langt sunnere alternativ♥


Peanøtt-karamell-sjokolade-bunn:
♦ 150 g peanøtter (bruker du usalta, tilsett også 1/2 ts maldonsalt)
♦ 300 g saftige dadler (vekt uten stein)
♦ 50 g havregryn (evt. glutenfri for heilt glutenfri oppskrift)
♦ 3 ss kakao

Peanøttsmør-lag:
♦ 150 g peanøttsmør (velg eit med 99% peanøtter. Alle butikker har dette)
♦ 75 g salte peanøtter

Sjokolade-topping:
50 g mørk sjokolade 70%  (eller den sjokoladen du vil bruke)

Framgangsmåte:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrete og klebrig masse du kan forme mellom hendene.

2. Trykk massen ned i en ildfast form med bakepapir på ca 18×25. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei våt spiseskei.

3. Fordel peanøttsmør over bunnen, dryss over peanøtter og trykk dei ned i peanøttsmøret. Sett gjerne formen i frysaren i minst 30 minutter for at den skal «sette seg litt».

4. Fordel over smelta sjokolade til slutt. Eg bruker en pensel for å fordele sjokoladen.

5. Sett kjølig, del opp i biter når sjokoladen er stivna og oppbevar i kjøleskap eller frysar!

OBS! Er bunnen for tørr er det enten 1) du har ikkje brukt saftige nok dadler eller 2) du har ikkje kjørt massen godt nok. Kjør massen lengre eller tilsett litt væske/smelta smør for å få den klebrig. Det skal dog vere heilt uproblematisk å få rett konsistens så lenge dadlane er saftige og massen er kjørt godt nok 🙂 Eg bruker saftige dadler i lausvekt eller «juicy dates» i 600 grams pakninger fra Coop

Snickersrutene står seg lenge i kjøleskap/fryser. Kor mange biter du får kjem an på kor store du lager dei, men det er mektige saker, så dei trenger virkelig ikkje vere så store 🙂 

Snickersbitane har god crunch, nydelig smak, perfekt konsistens… Makan, desse var gode altså! Og no håper eg at fleire vil lage dei 😀

Hugs at eg blir velig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar her på bloggen, tag meg på instagram @lindastuhaug eller send en melding på facebook-sida mi her 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

37 kommentarer

  1. Åååh, dette ser berre heilt nydeleg ut Veit kva eg skal lage i helga!

    1. Høyres ut som en veeldig god plan <3

  2. Anne Therese

    Eg har alltid nytta Coop Änglemark sine dadlar i dine oppskrifter, funkar toppers det også. Berre eit lite tips 🙂 Denne oppskrifta såg forresten ut som ei som må prøvast i helga 😀

    1. Eg har prøvd det sjølv og synes ikkje det blei heilt det samme.. 🙂 Anbefaler vertfall å følge tipset mitt om å bruke litt meir for å få nok sødme 🙂

  3. Bruker du saltede peanøtter eller usaltede?
    Så kjempe godt ut!

    1. Eg brukte salte (var det eg hadde), men begge deler fungerer 🙂 Skal endre det i innlegget!! 🙂

  4. Hvilket peanøttsmør bruker du?

    1. Her brukte eg GoGreen sitt (trur eg). Bruker ikkje nokon faste merker, kjøper alltid eit med over 99% peanøtter, dei er ganske like på smak alle sammen 🙂

  5. Kor lenge er det holdbart i kjøleskap? Kan deg evt legges i frys for bedre holdbarhet? 🙂 lagde ikveld, nyyydelig godt.. også så enkelt! 😀

    1. Leeeenge. Absolutt ingenting å tenke på når det kjem til holdbarhet, kan stå i vekesvis og sannsynligvis månedsvis i både kjøleskap og frysar 🙂

  6. Skal peanøttene som skal på lag 2 være hele eller litt knuste? Eller blander du lag 2 også i en food processor? Ser veldig godt ut, gleder meg til å prøve!

    1. Eg brukte dei rett fra posen 🙂 Ingenting i lag 2 skal i foodprosessor. Berre å smøre utover 🙂 Håper den smaker!

  7. Gulnaz Johansen

    Hei, kaken smakte nydelig. Den ble veldig søt og det passer ypperlig til en søtmons som meg Jeg delte kaken i biter og satt den i fryseren

    1. Så kjekt den falt i smak hos deg, Gulnaz 😀

  8. Såg nydelige ut. Snickers er min favorittsjokolade!!! Men eg liker overhode ikkje dadler, smaker dei mykje i denne oppskrifta?

    1. Nei, absolutt ikkje :):)

    1. Såå kjekt å høyre, Ragnhild <3

  9. Vet du hvor mange kcal det blir? Med og uten sukkerfri alternativ hadde vært topp å vite

    1. Nei, eg rekner ikkje på kalorier.

  10. Kan man bruke stavmikser i stedet for foodprosessor i steg 1?

    1. Dessverre, det vil ikkje fungere optimalt… Du får ikkje blanda massen og kjørt den for at den skal bli finmalt og klebrig med stamikser.

      Til nøden så kan den brukast, men du må styre veldig, veldig lenge – og i tillegg vil du ikkje få den konsistensen som er optimal – og då må du nok tilsette f.eks smør for å få den til å henge sammen 🙂

      1. Aah. Funker det å bruke blender? Hvis man ikke har foodprosessor tilgjengelig.

      2. Ja, så lenge den er kraftig nok 🙂

  11. Bunnen blei litt tørr, og fikk ikkje det til å bli en masse. Hadde difor opp i ei matskjei kokt vann. Tips til andre som får samme problem

    1. Ja, det går også an 🙂 Eller smelta smør, som eg skriver i innlegget 🙂

  12. Kan disse fryses?

  13. Hvilken type foodprosessor anbefaler du? Bruker du knivene når denne lages?

    1. Eg bruker enten mamma sin eller en eg har arva av svigermor, dei begge to er sikker 15-20 år gamle og ikkje noko som er på markedet lengre, dessverre :/

  14. Audhild

    Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

    1. Klarer ikkje hugse akkurat kva eg brukte her. Har 3-4 ulike merker eg rullerer på, alt etter kva eg finner på butikken 🙂 Det er blant anna Green choice, Coop sitt merke, Helios og Plantego 🙂

  15. Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er i glass fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

  16. Har laget den flere ganger allerede, lett og raskt å lage. Bare kjempegod

    1. Ikkje sant! Eg ELSKA desse 😀

  17. Bruker du store eller lettkokte havregryn? Her skal de jo i foodprosessor, så da går det kanskje for det samme? Kan du si noe om det ang andre oppskrifter også, da det ofte bare står havregryn, ikke hvilken type. Ellers takk for gode oppskrifter, jeg har prøvd mange av dem, og får masse inspirasjon av deg

    1. Hei! Her har det ingenting å bety 🙂
      Stort sett så har det ingen betydning om det er lettkokte eller store, visst det har det – så skriver eg det 🙂

      Hyggelig å inspirere, håper eg kan fortsette med det!