Annonse
25. september 2023
Alt-i-ett middagspanne med risrester, ferdig på 20 minutt!

Hei alle!
Dette er ein klassisk middag eg har delt i lignande varianter før, men gode tips kan ikkje delast ofte nok tenker eg😉 Eg hadde nemlig risrester i kjøleskapet idag, og då pleier eg å slenge sammen ein alt-i-ett middagspanne med det eg har av grønnsaker, noko kjøtt og saus av kokosmelk/creme fraiche og soyasaus. Det blir skikkelig smakfullt og godt, og det er ein super måte å bruke opp både risrester, men og evt slappe grønnsaker i kjøleskapet!
Idag blei det en variant med matredda kjøttdeig, slappe gulrøtter, matredda brokkoli og som sagt risrester. Men du må såklart bruke dei grønnsakene du liker og har heime!

Oppskrift (til ca 3 personer):
• 400 g kjøttdeig (bruk den du vil: svin, kylling, storfe...)
• 1 brokkoli
• 5-6 gulrøtter
• 2-3 porsjoner ris
• 1 kartong (250 ml) kokosmelk, eventuelt creme fraiche
• Smak til med soyasaus og krydder
Slik gjer du:
1. Steik kjøttdeigen og sett til side. Kutt grønnsakene samtidig.
2. Ha gulrøtter og brokkolistilk (skrelt) i biter i steikepanna. Ha oppi en klunk med vatn og damp grønnsakene til dei begynne å bli mjuke.
3. Ha oppi brokkolibuketter og den stekte kjøttdeigen. Ha også oppi kokosmelk og litt soyasaus.
4. Kok opp og smak til med soyasaus og krydder. Bland inn risen til slutt.
Server!
Annonse
2 Kommentarer
Monique
7. oktober 2023
Linda Stuhaug
10. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR