Linda Stuhaug

Annonse

30. april 2015

Bringebærkake med innbakt ostekrem

Bringebærkake med innbakt ostekrem
Hei!
Torsdag og den søte oppskrift – i dag vil eg dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen!
Uten tilsatt sukker og gluten, kan lages laktosefri:
Bringebærkake 3 egg 200 g kesam 50 g sukrin gold 50 g sukrin+ 65 g (glutenfritt) havremjøl 65 speltmjøl 1 ts ekte vaniljepulver 1,5 ts bakepulver 200 g ferske eller frosne bringebær ~ 150 g philadelphia 30-40 g sukrinmelis
Slik gjer du: Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14×18 cm. Bruk bakepapir!
Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.
Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager.
Tips & alternativer Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin.
Bruk gjerne andre mjøltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige.
For laktosefri kake: bruk laktosefri lettrømme og philadelphia.
Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler.
Håper det frister!

Hei!

Torsdag og den søte oppskrift – i dag vil eg dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen!

Uten tilsatt sukker og gluten, kan lages laktosefri:

Sanity Image

Bringebærkake
3 egg
200 g kesam
50 g sukrin gold
50 g sukrin+
65 g (glutenfritt) havremjøl
65 speltmjøl
1 ts ekte vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
200 g ferske eller frosne bringebær
~
150 g philadelphia
30-40 g sukrinmelis

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14×18 cm. Bruk bakepapir!

Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.

Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager.

Sanity Image

Tips & alternativer
Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin.

Bruk gjerne andre mjøltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige.

For laktosefri kake: bruk laktosefri lettrømme og philadelphia.

Sanity Image

Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler.

Håper det frister!

Annonse