Linda Stuhaug

Annonse

12. februar 2015

Fløtegratinerte søtpoteter

Fløtegratinerte søtpoteter
Hei alle sammen!
Som eg har nevnt tidligere er eg ikkje ferdig med å eksprimentere med søtpotet enda. Denne gangen er det en ny vri på fløtegratinerte poteter, nemlig fløytegratinerte søtpoteter! Dette var fantastisk godt og falt i smak hos heile familien. Eit supert tilbehør som passer til det aller meste!
Uten gluten og alternativ laktosefri. Man kan fint prøve seg på en melkefri variant også, les tips & alternativer!
Du trenger, 4 personer 500 g søtpotet i skiver 2,5 dl matfløte 2,5 dl valgfri melk 2 pressa kvitløksfedd Salt & pepper Revet ost
Vask og skrell søtpotetene, del i skiver. Ha desse i en kjele sammen med fløte, melk og kvitløk. La det småkoke i ca. 15 minutter til søtpotetene begynner å bli møre. Smak til med salt&pepper.
Hell blandinga over i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen – dette tar rundt 15 minutter. La formen kvile 5 minutter før servering. Spis som tilbehør til biff, svin, kylling, laks, anna fisk eller skalldyr eller det du måtte ønske. Smaken av søtpoteter passer til så og sei alt! Også god å lage som tilbehør til grillmat 🙂
Tips & alternativer – For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri melk. – For melkefri variant kan du prøve deg fram med en blanding av kokosmelk og alternativ melk. Dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost. – Lag klar formen uten ost dagen eller morgonen før. Sett kjølig fram til du fullfører retten, klar på 15-20 minutter!
Fløtegratinerte poteter blir aldri det samme igjen etter denne varianten! Definitivt noke som kommer til å bli laga fleire ganger. Håper det faller i smak hos dåre lesere også, kom gjerne med tilbakemeldinger 🙂

Hei alle sammen!

Som eg har nevnt tidligere er eg ikkje ferdig med å eksprimentere med søtpotet enda. Denne gangen er det en ny vri på fløtegratinerte poteter, nemlig fløytegratinerte søtpoteter! Dette var fantastisk godt og falt i smak hos heile familien. Eit supert tilbehør som passer til det aller meste!

Uten gluten og alternativ laktosefri. Man kan fint prøve seg på en melkefri variant også, les tips & alternativer!

Sanity Image

Du trenger, 4 personer
500 g søtpotet i skiver
2,5 dl matfløte
2,5 dl valgfri melk
2 pressa kvitløksfedd
Salt & pepper
Revet ost

Vask og skrell søtpotetene, del i skiver. Ha desse i en kjele sammen med fløte, melk og kvitløk. La det småkoke i ca. 15 minutter til søtpotetene begynner å bli møre. Smak til med salt&pepper.

Hell blandinga over i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen – dette tar rundt 15 minutter. La formen kvile 5 minutter før servering.

Spis som tilbehør til biff, svin, kylling, laks, anna fisk eller skalldyr eller det du måtte ønske. Smaken av søtpoteter passer til så og sei alt! Også god å lage som tilbehør til grillmat 🙂

Sanity Image

Sanity Image

Tips & alternativer
– For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri melk.
– For melkefri variant kan du prøve deg fram med en blanding av kokosmelk og alternativ melk. Dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.
– Lag klar formen uten ost dagen eller morgonen før. Sett kjølig fram til du fullfører retten, klar på 15-20 minutter!

Sanity Image

Fløtegratinerte poteter blir aldri det samme igjen etter denne varianten!
Definitivt noke som kommer til å bli laga fleire ganger. Håper det faller i smak hos dåre lesere også, kom gjerne med tilbakemeldinger 🙂

Annonse