Linda Stuhaug

Annonse

29. august 2017

Grov middagspai med skinke & bacon

Grov middagspai med skinke & bacon
Hei godtfolk!
Ei ny veke er godt i gang, og kanskje du vil prøve noko nytt til middag? Det er ikkje så ofte eg lager middagspai, men det er jo så innimari lettvint og godt! Paifyllet er berre å variere etter kva man har tilgjengelig, her er det supert å bruke litt halvslappe grønnsaker eller melka som er gått ut på dato. Er det rester igjen av paien smaker det nydelig i matpakken dagen etterpå også 🙂
Eit tips, som eg og nevner lengre ned, er å lage paibunnen klar i forveien, så er middagen ferdig på under 30 minutter! En perfekt middag for heile familien, som enkelt kan lages glutenfri og/eller melkefri om det er nødvendig:
Til ca. 4 personer
Paibunn* 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Paifyll 150 g bacon, stekt i terninger 250 g skinke, i terninger 1/2 brokkoli 6 egg 2 dl melk salt og pepper ost
Slik gjer du: 1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
2. Fyll paibunnen med bacon, skinke og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp med revet ost.
3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂
Alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv). For melkefri paibunn kan smør byttes med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.
Varier gjerne med andre typer grønnsaker – purreløk er og veldig godt!
Tips! Paibunnen kan også frysast forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen! Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel 🙂
Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.
Skinke og bacon var en veldig god komibasjon, eg har og laga paien med spekeskinke framfor bacon som og blei knallgodt. Bruk det du har!
Håper det frister!
Det blir definitivt ikkje så lenge til neste gang eg skal ha middagspai på menyen! Tacopai er en anna god middagspai i arkivet, den oppskrifta finner du HER.
Har du kanskje eit favorittfyll du liker å fylle paibunnen med? 🙂

Hei godtfolk!

Ei ny veke er godt i gang, og kanskje du vil prøve noko nytt til middag? Det er ikkje så ofte eg lager middagspai, men det er jo så innimari lettvint og godt! Paifyllet er berre å variere etter kva man har tilgjengelig, her er det supert å bruke litt halvslappe grønnsaker eller melka som er gått ut på dato. Er det rester igjen av paien smaker det nydelig i matpakken dagen etterpå også 🙂

Eit tips, som eg og nevner lengre ned, er å lage paibunnen klar i forveien, så er middagen ferdig på under 30 minutter! En perfekt middag for heile familien, som enkelt kan lages glutenfri og/eller melkefri om det er nødvendig:

Sanity Image

Til ca. 4 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll
150 g bacon, stekt i terninger
250 g skinke, i terninger
1/2 brokkoli
6 egg
2 dl melk
salt og pepper
ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. Fyll paibunnen med bacon, skinke og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp med revet ost.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 20-25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Sanity Image

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv). For melkefri paibunn kan smør byttes med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.

Varier gjerne med andre typer grønnsaker – purreløk er og veldig godt!

Sanity Image

Tips!
Paibunnen kan også frysast forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen! Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel 🙂

Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.

Sanity Image

Skinke og bacon var en veldig god komibasjon, eg har og laga paien med spekeskinke framfor bacon som og blei knallgodt. Bruk det du har!

Sanity ImageSanity Image

Håper det frister!

Det blir definitivt ikkje så lenge til neste gang eg skal ha middagspai på menyen! Tacopai er en anna god middagspai i arkivet, den oppskrifta finner du HER.

Har du kanskje eit favorittfyll du liker å fylle paibunnen med? 🙂

Annonse